E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSelçuk: LGS tarihinde bir ilk yaşanacak---

Selçuk: LGS tarihinde bir ilk yaşanacak

Selçuk: LGS tarihinde bir ilk yaşanacak
04 Mayıs 2020 - 21:40 borsagundem.com

Selçuk, LGS ile ilgili yaptığı açıklamada, "Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak bir şey" dedi

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, katıldığı bir canlı yayında LGS hakkında açıklamalarda bulundu.

Selçuk yaptığı açıklamada, "LGS 2 oturumdan oluşacak. 45 dakikalık bir ara bulunacak ve çocuklarımız okulun bahçesine çıkacaklar. Ancak velilerimiz okul bahçesinin dışında bekleyecekler. Bu genel normalleşme sürecinde birçok karar alınıyor. Cumhurbaşkanımız da bu kararları açıkladı. Bu kararları birçok kurumla istişare yaparak almaktayız. Biz LGS ile ilgili kararlar alıyoruz ve uygulamaya geçiyoruz. Her öğrencimiz kendi okulunda sınava girecek. Bu LGS tarihinde ilk defa yapılacak birşey. Sınav bilgileri e-okul üzerinden açıklanacak” ifadelerini kullandı.

“Öğrencilere maske temin edilecek”

Korona virüs salgınına karşı koruma amaçlı öğrencilere maskenin temin edileceğini bildiren Selçuk, “Sınav merkezleri dezenfekte edilecek. Öğrencilere maske temin edilecek. Bu zamanda fotoğraflı kimlik kartında zorlanabilir diye fotoğraflı kimlik şartı aramayacağız. Önümüzdeki günlerde oturma düzeniyle ilgili Bilim Kurulu'nun da çalıştığı bir senaryo var. Bir problem olmayacak, sağlık koşulları dikkat edilerek, Bilim Kurulu'na danışarak bir karar alınacak” diye konuştu.

“Öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak”

LGS’ sınavı hakkında bilgi veren Selçuk, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Sınav 2 oturumda olacak. Buradaki boşlukta da öğrencilerimiz okul bahçesine çıkacak. Fakat veliler ile öğrenciler birlikte olamayacak. Sosyal mesafe korunarak öğrencilerimizin hava alması sağlanacak, öğrencilerimizin yanında rehber öğretmenler olacak. Öğrenciler kendi öğretmenleriyle sınava girmeyecek, özel ve resmi bütün okullarımızdaki öğrenciler kendi okullarında başka öğretmenler eşliğinde sınava girecekler. Sınavla ilgili bir tanıtım videosu da yayınlanacak. Sınavda sorular 1’inci dönemdeki konulardan sorumlu olacağı bir sınav hazırladık. LGS ile ilgili öğrencilere her desteği sağlıyoruz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan normalleşme planını açıkladı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Talibim hem de düz maaşla05 Mayıs 2020 00:24

    Almanya G.Kore abd deki gibi gençleri, çocukları okumaya, düşünmeye, araştırmaya yöneltecek bir eğitim sistemi getirecek misiniz yoksa izin tatil ayarlaması mı yapacaksınız sadece. Hadi şimdi korona var ya öncesi ? Bu bakan iyi denildi peki napmış bakan ? Ben eğitimci değilim garanti veriyorum buna rağmen bunların hepsinden daha iyi milli eğitim bakanı olurum. Hiç birşey bilmiyorsam İsrail'in eğitim sistemi gibi birşey yaparım. Gençler klasik kitaplar okusun yorum yapsın, Şiir okusun felsefesini yapsın, bitki yetiştirsin, ziraatte yeni teknikler denesin,mini mekanik robot yapsın, elektronik en basit devreleri öğrensin. Yönetenler ya beceriksiz ya iyi niyetli değil.

  • cahil05 Mayıs 2020 07:03

    G. Kore'deki sistem Türkiye'dekine benzer, yoğun rekabet ve test sınavlar var. Almanya daha iyi bir örnek olur. Olumsuz yorumlar bu yüzden

  • Otanta05 Mayıs 2020 01:35

    Bu yoruma negatif veren muhtemelen yandaş cahil çomar olsa gerek. Şu işe yaramaz eğitim sistemini ancak bir çomar savunabilir.

  • Yahya04 Mayıs 2020 23:25

    Pala isimli şahsa! Öğretmenlerden ne istiyorsun kardeşim! Bak! Çoğu veli saç baş yoluyor şu an evde.. Öğretmenlik bu kadar kolay ise sen de öğretmen olaydın ya!

  • Pala05 Mayıs 2020 07:05

    Yahyacım, senin anan baban sana tahammül edemiyor diye herkesi kendin sanma. Birçok çocuk, rahat, huzurlu bir şekilde evinde büyüyor, kardeşleriyle oynuyor. Sınavlar Temmuzda olsa,  çocuklar daha çok çalışıp hazırlansa ne olur? Ne kaybeder ülke? İlla sınavı erkenden bitirip, tatile gitmek daha iyi değil mi?

  • pala04 Mayıs 2020 22:21

    şu sınavı temmuzda yapsanız ne olurdu? sırf öğretmenlerin tatili bölünmesin diye yaptığınıza bakın

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU05 Mayıs 2020 07:07

    4 yıl lise okuttuğun çocuk, türev integral öğrenemeden mezun olacak bu sene. Türev integral bilmeyen çocuk, mühendis olamaz. Bunu çok düşünen hükümetin niye akıl edemiyor? Demekki herşeyi düşünemiyorlar...Yazık çocukların yıllarına

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU04 Mayıs 2020 23:50

    senin kadar hükümetin kafası çalışmıyor. bizler bir kaç ihtimali hesaplıyoruz onlar yüzlerce ihtimali hesaplıyorlar.senin eğitimle hiç alakan yoktur galiba.temmuz ayında insanın beyni kaynar eğitimin en verimsiz zamanıdır.sonra tatil yapmasınlarmı çocuklar.sen eleliştirmek için eleştirmissin.senin zihniyetin belli.

  • Veli04 Mayıs 2020 21:54

    Çok yerinde bir karar,