E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiSelçuk Bayraktar'dan muharebede devrim yaratacak müjde---

Selçuk Bayraktar'dan muharebede devrim yaratacak müjde

Selçuk Bayraktar'dan muharebede devrim yaratacak müjde
08 Mart 2022 - 19:36 borsagundem.com

SİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar, tüm Türkiye'yi heyecanlandıran proje için,"İnsansız Savaş Uçağı için çalışıyoruz" ifadelerini kullandı

Geliştirdiği İHA ve SİHA'larla Türk donanmasına büyük katkıda bulunan BAYKAR Savunma'nın Genel Müdürü Selçuk Bayraktar, daha önce de detaylarına yer verilen ve tüm Türkiye'yi heyecanlandıran yeni projeyle ilgili konuştu. Bayraktar, İnsansız Savaş Uçağı'nın geliştirilmesi için çalışmaların tüm hızıyla devam ettiğini belirtti.

Milli Savunma alanında büyük bir atılım gerçekleştiren Türkiye, İHA ve SİHA'lardan sonra tüm dünyanın hayranlıkla izleyeceği yeni projeler üzerinde çalışmaya devam ediyor. BAYKAR Savunma Genel Müdürü Selçuk Bayraktar, İnsansız Savaş Uçağı çalışmalarının tam gaz sürdüğünü ve savaş uçağının en kısa sürede Türkiye'ye kazandırılması için çalıştıklarını anlattı.

Gebze Teknik Üniversitesi konferans salonunda öğrencilerle bir araya gelen Selçuk Bayraktar, teknoloji alanındaki deneyimlerini aktardı. Muharebede devrimi gerçekleştirecek uçakların yapıldığını söyleyen Bayraktar, "Bayraktar TB-3 dediğimiz gemiye konuşlu SİHA, dünyanın ilk gemiye konulu SİHA'sı olacak. Helikopter İHA'lar var onlar daha kompleks platformlar. Sabit kanatlı bir insansız hava aracı olarak geliştirdiğimiz bir platform. MİUS dediğimiz insansız hava araçlarıyla birlikte bu araçlar hem Bayraktar TB-3 hem de Muharip İnsansız Uçak Sistemi (MİUS) bir gün devreye girerlerse nasıl ki Bayraktar TB-2 SİHA'larımız filolar halinde uçarak muharebe tarihinde paradigma dönüşümüne neden oldular, bu uçaklar da muharebede devrim yapacaklar. Şu an bunun; Bayraktar TB-3'ün geliştirme faaliyetleri devam ediyor. 1200 kilogram civarında bir uçak ve gemiden neredeyse en ufak bir müdahale olmadan inip, kalkma kabiliyetine sahip olacak şekilde tasarlanıyor. Bu aracımız, karadan da görevini yapabilir aynı şekilde. MİUS da 6 ton civarında az görünür nitelikte tasarladığımız, bir sonraki yılda da ilk prototipinin ilk uçuşunu hedeflediğimiz ülkemizin ilk insansız savaş uçağı. Yine kısa pistli gemilere inip, kalkma özelliğine sahip olacak şekilde tasarladık" diye konuştu.

SİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar, tüm Türkiye'yi heyecanlandıran ikinci proje için müjdeyi verdi: Hedefimiz İnsansız Savaş Uçağı

Birçok alanda mobilitelerin insan hayatına girdiğini kaydeden Bayraktar, "Zirai ilaçlamadan tutun, afet gönüllülerine yardım götürmeye ya da dağ başında mahsur kalmış insanlara yardım götürmeye, plazaların camlarını silmekten tutun da çok geniş bir alanda uçan dron taksilere kadar hayatımıza uçan mobilite giriyor. Aslında girmeye başladı ama daha henüz tam farkına varamayabiliyor. Bütün otomotiv firmalarının da büyük havacılık firmalarının da bu alanda çalışma yürüttüğünü görüyorsunuz. Bugün ortaya çıkmış bir ürün yok ama hepsinin bütün bu teknolojik gelişmeleri, bizim de bu insansız hava araçları serüvenimizin geldiği nokta olarak, bizim de ismini 'Cezeri' koyduğumuz akıllı, uçan arabalara doğru gidiyor teknoloji. Bu ileride yürüyen arabalar olmayacak anlamına gelmiyor, yine olacaklar ama çok geniş bir spektrumda akıllı uçan mobilitenin hayatımıza gireceğini görüyoruz" dedi.

SİHA'ların mimarı Selçuk Bayraktar, tüm Türkiye'yi heyecanlandıran ikinci proje için müjdeyi verdi: Hedefimiz İnsansız Savaş Uçağı

Baykar'ın dünyaya en fazla insansız hava aracı ihraç eden firma olduğunu söyleyen Bayraktar, "Bayraktar mini İHA 6 kiloydu, Akıncı 6 ton. Açıkçası temeline baktığınızda biri diğerinin daha büyüğü. Tamam çok stratejik görevler yapıyor, çok daha büyük ekiplerle yapıyorsunuz ama verdiğiniz mücadele çok farklı değil. Bunlar robot uçaklar, büyük oranda bir tuşa bastığınızda kalkıp, inen otomatik taksi yapan ve üzerindeki faydalı yüklerle görev yapan cihazlar. Binlerce kilometre gezebiliyorlar, saatlerce havada kalabiliyorlar. Baykar, şu anda dünyada en fazla ülkeye insansız hava aracı ihraç eden firma. Dünyada da Türkiye bu anlamda ilk 3'te, diyebilirim. 19 ülkeye ihracat sözleşmesi imzalandı ve bunların birçoğuna da ihraç edildi. Bundan elde ettiği gelirle de yeni platformları biz geliştiriyoruz. İnsansız savaş uçağıyla uğraşıyoruz" diye konuştu.

Selçuk Bayraktar'tan Merdan Yanardağ'a SİHA tepkisi

 

Bayraktar AKINCI B TİHA gökyüzüyle buluştu

 

Bayraktar SİHA'ları için şarkı bestelediler

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (14)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Aziz10 Mart 2022 20:21

    Bu ülkede kim güzel birşey yapıyorsa onu tebrik ve takdir ediyorum. Allah hepsinden razı olsun. Yollarının açık olmasını diliyorum.

  • Gerçek09 Mart 2022 19:44

    Yalan yanlış yazma..araştır.

  • gerçek09 Mart 2022 13:58

    bu ülkede iha ve sihayı ilk yapan TUSAŞ DIR.ama niye bilinmiyor.üstelik bayraktar iha ve sihalarında kullanılan motor ve kamerayı kanada vermeyince TUSAŞın ürettiği motora ve ASELSANIN ürettiği kameraya sarıldı şu an TUSAŞın kendi ürettiği motor bayraktarda kullanılıyor.bi zahmet zatı öveceginize TUSAŞIN sayfasına girinde bakın BU ÜLKEDE BAŞKALARIDA VAR...niye bu zat hep önde omu icat etti iha ve sihayı TUSAŞ ne yapıyor ozaman buna destek vermek içinmi kuruldu.............. 

  • Hehe09 Mart 2022 08:29

    Heeeheee

  • Mucise Reis ;)09 Mart 2022 01:01

    JET motoru entegre olduğunda, çok büyük projeler devreye girecek Level 2 olacak bütün sistemler.  s400 kara sisteminin, hava sistemi olacak :D dünya tarihinde bir ilk. akıllı roketleri tşaıyan 1,5 tonluk uzun süre uçan şuan pırpırlı insansız araç, tank işareti, obüs işareti, piyade işareti, topçu işareti, kordinatlı bölge işareti yani lazer işareti gibi unsurlarda anlık hava gücü sunacak. Bu devrimin devrimi olacak. Dünyada yok, biz yapacaz. Dünayada herkes yapamaz... uçan  rampalar, yerli roysroys motorlu milli uçak ile entegre olacak :D bu dunyada ilk olacak, uçak pılotu gerektiğinde akıllı roketleride kullanma hakkına sahip olacak... 1,5 tonluk yuklu insansız araçlar, drone, farklı ısı yayar özel koruyuculara hukum edecek. üzerine gelen roketleri patlatacak. Büyük projeler var. Dünya hayalini kursun, biz yapmak için kolları çoktan sıvadık.

  • mezarci 08 Mart 2022 22:15

    Allah,Yaar ve yardimciniz olsun .Amiin.

  • azılı solcu08 Mart 2022 22:03

    iha ve siha uretimine karşıyım.çunku bu durum dostlarımızın azalmasına duşmanlarımızın artmasına sebep olur.

  • Kara08 Mart 2022 21:25

    Helal olsun size ve ekibinize

  • Vatandaş 09 Mart 2022 08:38

    CHP liler bu habere sevindiler mi acaba

  • Mehmet08 Mart 2022 20:45

    Siha lari korumakta yardimci olur.. görünüşe göre bütün hava kuvvetleri robotize olacak...

  • baran08 Mart 2022 20:14

    (A) 

  • Çakır08 Mart 2022 20:10

    Allah yolunuzu bahtinizi açık eylesin inşallah rahmetli Erbakan yıllar önce sizi mujdeledigi günden beridir duacinizim size edilen tüm dualar kabul olsun inşallah

  • mete han08 Mart 2022 20:07

    helal olsun sana,Türkiye sana minnettar Allah yar,yardımcın olsun

  • 3408 Mart 2022 21:54

    Anlaşılan pkk lilarin hoşuna gitmedi