E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSelami: Sahasının savaş alanına dönmesini isteyen buyursun---

Selami: Sahasının savaş alanına dönmesini isteyen buyursun

Selami: Sahasının savaş alanına dönmesini isteyen buyursun
21 Eylül 2019 - 19:33 borsagundem.com

İran Devrim Muhafızları Ordusu Genel Komutanı General Hüseyin Selami, İran ile savaş başlatacak olan ülkenin kendi topraklarının savaş alanına döneceğini belirtti.

ABD’nin Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri’ne (BAE) yüzlerce asker göndermeyi planladığını açıklamasının ardından konuşan Selami, İran ile savaş başlatacak olan ülkenin kendi topraklarının savaş alanına döneceği konusunda uyardı. 

İran'ın yarı resmi ajansı ISNA’nın sözlerini aktardığı Selami, “Her türlü saldırıya karşı kesin cevap verecek iradeye sahibiz. Sahasının savaş alanına dönmesini isteyen buyursun. Biz asla savaşın kendi topraklarımıza sıçramasına izin vermeyiz” diye konuştu.

Daha önce İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’nin ülkenin hava sahasını ihlal eden insansız hava araçlarının (İHA) ordu tarafından vurulacağı yönündeki uyarısını da yineleyen Selami, “Sınırlı saldırılar sınırlı kalmayacak” dedi ve İran ile ilgili hataya düşülmemesi konusunda uyardı.

General Selami’nin bu açıklamaları, ABD Savunma Bakanı Mark Esper ile Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford’un Suudi petrol şirketi Aramco tesislerine düzenlenen saldırı sonrası Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirliklerine (BAE) yüzlerce asker gönderilmesini planladığı yönündeki açıklamasını izliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bay e22 Eylül 2019 07:09

    America her zaman istedigini almiştır. Tehtitle olmuyor bu işler

  • c221 Eylül 2019 20:35

    adam savaşı cok iyi biliyor. savaşı kazanmak için savaşı onun topragına taşırım diyor . yani abd zıplama seni zıplatırım diyor :D :D abd cok uzak degil diyor :D