E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSelahattin Demirtaş'a soruşturma şoku---

Selahattin Demirtaş'a soruşturma şoku

Selahattin Demirtaş'a soruşturma şoku
01 Mart 2016 - 19:19 borsagundem.com

Yapılacak incelemede suç unsuru bulunması halinde Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı'na fezleke gönderileceği öğrenildi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında dün halkı Sur'a yürümeye yönelik yaptıkları basın açıklaması nedeniyle soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve DBP Eş Genel Başkanı Kamuran Yüksek hakkında dün yaptıkları basın toplantısında halkı sokağa çağırdıkları gerekçesiyle soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında Demirtaş ve Yüksek'in dün yaptığı konuşmaların kayıtlarının incelemeye alındığı öğrenildi. Soruşturmanın Terör Suçları Soruşturma Bürosu'nca yürütüldüğü öğrenilirken, yapılacak incelemede suç unsuru bulunması halinde Demirtaş'ın dokunulmazlığının kaldırılması için Adalet Bakanlığı'na fezleke gönderileceği öğrenildi.

Demirtaş, dün Diyarbakır'da yaptığı açıklamada, "3 aydır şehrin ortasında 24 saat bir savaş yürütülmesini olağan bir durum olarak görmüyoruz. Tüm Diyarbakır halkı Sur'daki ablukanın kalkması için ayakta olmalıdır. Çarşamba saat 16.00'da herkes bulunduğu yerden Sur'a doğru yürümelidir. Mahalle ve ilçelerden bu demokratik bir haktır. Tek bir insanın canına, malına zarar vermeden zarar gelmesine müsamaha etmeden bu demokratik hakkımızı kullanacağız. Halkımızdan ricamız kararlı ve ısrarlı olunmalıdır. Abluka da kalkmadan geri adım atmayacağız demelidir herkes. Bütün STK, meslek örgütleri, işçi, esnaf örgütleri ve kentimizdeki bütün derneklere çağrımızdır" demişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ismail 04 Mart 2016 00:10

    herkes yanıldı migros pirin yapdı düşecek diye bekledik ama

  • KARTALAĞABEYLİ01 Mart 2016 22:48

    bu daha neki..avm ler migroslar vs vs hepsi kapanaçak.tiçaret ve tiçarete dayalı gelir dağılımı genele yayılacak.hem yurt içi hemde yurtdışında..gelir dağılımının genele yayılması üretimi arttıracak rekabet artacak.

  • mülayim01 Mart 2016 22:39

    kredi borcundan dolayı zarar gösteriyor euro artıkça borç büyüyor.Euro düşerse borçta düşmüş görüncek

  • ismail 01 Mart 2016 22:23

    tş ederim MT kardeş sagol bu uzmanlara inanmak dogru degil hergün yok efedim 20 olcak yok 25 olcak diye buraalra geldik 4 yıl önce 14 almısdım şimde yine 14 aptallık etdim satmadımö 24 lerde 23 de

  • kamil01 Mart 2016 22:06

    Melek yüzlü seytan seloo..

  • mt01 Mart 2016 21:29

    İsmail bey, düşer güzel kardeşim,hem de ciddi düşer. Burada maalesef kimse kimseye yardımcı olmuyor,ben iyi örnek olayım dedim.

  • m01 Mart 2016 20:27

    Ne zaman kar etti ki hep zarar hem pahali satiyorlar her seyi birde utanmadan zarar ediyorlar

  • ismail 01 Mart 2016 19:51

    neden zarar ediyor hepsi çalıyor bilen varmı bukader zarar ediyorsa btması lazım ozman

  • ismail 01 Mart 2016 19:23

    yarın neolur düsermi çıkarmı varmı bilen