E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSel felaketinde can kaybı 59'a çıktı---

Sel felaketinde can kaybı 59'a çıktı

Sel felaketinde can kaybı 59'a çıktı
14 Ağustos 2021 - 09:12 borsagundem.com

Batı Karadeniz Bölgesi'ndeki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 59'a yükseldi. Kastamonu'da 49, Sinop'ta 9, Bartın'da 1 vatandaşımız hayatını kaybetti

AFAD'dan yapılan son açıklamaya göre toplam can kaybı sayısı 59'a yükseldi. Kastamonu'da bir cenazeye daha ulaşıldı, can kaybı sayısı 49 oldu. Sinop’ta 9 ve Bartın’da ise 1 can kaybı var.

Kayıp başvuru sayısının da 100'ün üzerinde olduğu açıklandı. Çok sayıda ev, araç ve iş yeri kullanılamaz hale geldi. Dün sel bölgesinde inceleme yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sel felaketinden etkilenen üç ilin afet bölgesi ilan edildiğini açıkladı.

AFAD'dan Batı Karadeniz'deki sele ilişkin yapılan açıklamada, tüm kurumların, personel ve araç desteğiyle tahliye, arama kurtarma ve müdahale çalışmalarına devam ettiği belirtildi.

"58 kişi hayatını kaybetti, 77 kayıp ihbarı var"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sel bölgesinde yaptığı açıklamada "Kastamonu'da 48, Sinop'ta 9, Bartın'da da 1 kişi hayatını kaybetti" dedi. Açıklamasında "Sel felaketinde toplam can kaybımız 58 oldu. Hayatını kaybeden vatandaşlarımızdan 15'inin kimliği henüz belli değil. Kastamonu'da 62, Sinop'ta 15 olmak üzere toplam 77 kayıp ihbarı var. Kayıplar ne kadarsa bunu da açıklayacağız. Bunları abartmak kimin ne işine geliyor bilmiyorum" ifadelerine yer verdi.

Bartın'ın Ulus Akörensöküler köyünde kaybolan kişiyi arama çalışmalarının AFAD, itfaiye ve jandarma ekipleri ile UMKE personelince sürdürüldüğü vurgulanan açıklamada, Sinop'un Ayancık ile Kastamonu'nun Bozkurt ilçelerinde arama ve kurtarma ekiplerince çalışmalara devam edildiği kaydedildi.

Kastamonu Valiliği sel felaketinin yaşandığı bölgede, "250-300 ceset çıkarıldığı ve kimliklerinin tespit edilemediği" yönünde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını bildirildi.

Valiliğin sosyal medya hesaplarından yapılan açıklamada, şu ifadelere yer verildi: "Maalesef bugün bazı şahıslarca, 250-300 ceset toplandığı ve kimliklerinin tespit edilemediği şeklinde, gerçek dışı açıklamalarda bulunulmuştur. Sel felaketi ile mücadelemizi zaafa uğratmaya dönük, bu açıklamayı kınıyoruz."

Sel bölgeleri için mücbir sebep hali ilan edildi

Bozkurt'taki sel: İçinde olduğu araç böyle sürüklendi

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (21)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ssssssss14 Ağustos 2021 20:49

    Bu yikilan deniz kenarindaki kastamonu kurslari niye yikiliyor seytanlar orta kolonlari icerisini genislentsinler diye kesersen boyle kagit gibi coker onlara birsey olsa gaam yemeycem gariban cocuklara ola oluyor

  • Ssssssss14 Ağustos 2021 20:18

    Dere yatagina kacak kurs yapan sulemancilar suslu sulemancilar gariban cocuklarin agini nasil verecekler bakalim

  • Bir yorum15 Ağustos 2021 14:49

    Süleymanılar zaten fetodan farkı yok.  Ortodoks ya da geleneksel  İslam anlayışı mezhebi içtihatlar ile karıştırıldığı  için  şarlatanlar tarafından son derece kullanım alanı oluşturuluyor.  Bu işlerle görevli  ajanlar da göbeğini kaşıya kaşıya kahkaha atıyor.  Allah birliği çekişmemeyi  ayrılık ta azap olduğunu fitne çıkaranları cehennem ile tehdit etmektedir.  Fakat daha kapıdan çıkarken ayrılık konusu çıkarıp  toplumun hiç bir konuda konsensus  sağlamaması için birileri mütemadiyen gayret gösteriyor.  

  • Ahmet Otzbir Vekili14 Ağustos 2021 18:22

    Kendisi, farklı nicklerle yazıyor ama ben yazarım vekil olarak. " Yerleşim yeri madem vadide, devlet doğalgaz boru hattı döşücem diyip, alkışlatacağına, şehri taşıyorum niye dmeiyor ? vadi, ova ise adam gibi yerleşim yeri ver, devlet evleri diksin. Milletin ömürlük yatırımları pert olmuş.   yıl vergi almıyorum de. millet afat ve kızılaya  diğer belediyeler felan yardım ede ede orayı elinden tutucaz. Neyse bu sefer çay atmadı bari. Millet millete yeter. siyasiler yeterki millete engel olmasın. Milletin yardımlarına konup,  ben dağıtıyorum şowu yapmasın.  5 yıl vergi almasın hukumet.

  • bahaneci14 Ağustos 2021 16:50

    dere yatagina/vaadiye  ev /yerlesim alani yap ondan sonrada sel basti,tam v seklindeki iki dagin birlesti yerin vadisine hicbir insaata izin verilmemesi gerek....

  • mezarci 14 Ağustos 2021 16:44

    GECMIS OLSUN..OLENLERE ALLAH  RAHMEt EYLESIN....umarim insamiz ogrenmistir vadiye ve dere yataklarina yerlesim alani ve hicbir insaatin yapilmayacagina.bugun 40 elli sene onceki yagmurlar olsa Turkiyenin yarisini sel goturur ,tum dere yataklari vadiller insaat dolu.adeta sehir yapmislar.bunlara goz yuman yerel yonetimleri once  bir cuklamak gerek.....

  • baran15 Ağustos 2021 14:59

    E o zaman sana Japonları hatırlatayım  Fukişima nüklüer santralı son derece sağlam yaptılar!  Yapıları da öyle! Neyi ne kadar sağlam yaparsan yap!  Allah tan gelecek olanı engelleyemezsin!  Elbette belli standart ve kuralların dışına  çıkılmaması gerekir.  Daha geçen sene Menderes açıklarında deprem oluyor Karabağ, Buca, Gaziemir es geçiyor!  Bayraklı  vuruyor! Şimdi iyi düşün   başkalarına akıl verirken kendini çok akıllı olarak görüyorsun ya!  Allah yerin dibine batırsa   orada hiç bir bahane de bulamazsın.

  • Aktrol14 Ağustos 2021 18:18

    Eee, sorun insanda mı ? . Devleti bu insanlar ne diye kurdu ? . Ne diye devletimiz ilim bilim insanları yetiştirdi. Ne diye orman bakanı, tarım bakanı, imar kanunu, tapu kadastro kanunları, belediyeler, hukumet, seçimler yapılıyor ? gecekondumu yapmış insanlar yaşamını yitirmiş. Yapusuz mu evler, kanuna aykırımı o devasa bınalar. elektrık, su abonelığı yokmu kaçak bınaların. hukumette gitmiş dere yatagına köprü inşa etmiş. hukumet gitmiş dere yatağına hastane inşa etmiş. bu mantıklamı bakalım ? Devletinle barış barış kanunu çıkartıp, tapu dagıtanlar, onca para aldıda, dere yatagını genişletip derinleştiremedimi ? nereye gitti paralar ? 

  • Aktrol14 Ağustos 2021 13:56

    Kader diyelim. sorumlular suçsuz olsun. Her şey unutulsun.

  • Malak14 Ağustos 2021 13:16

    Verdiniz reise yetkiyi, gördünüz etkiyi

  • baran15 Ağustos 2021 14:59

    E o zaman sana Japonları hatırlatayım  Fukişima nüklüer santralı son derece sağlam yaptılar!  Yapıları da öyle! Neyi ne kadar sağlam yaparsan yap!  Allah tan gelecek olanı engelleyemezsin!  Elbette belli standart ve kuralların dışına  çıkılmaması gerekir.  Daha geçen sene Menderes açıklarında deprem oluyor Karabağ, Buca, Gaziemir es geçiyor!  Bayraklı  vuruyor! Şimdi iyi düşün   başkalarına akıl verirken kendini çok akıllı olarak görüyorsun ya!  Allah yerin dibine batırsa   orada hiç bir bahane de bulamazsın.

  • Bir yorum14 Ağustos 2021 20:40

    Malum parti %95 oy almış. Kendileri seçmiş kendileri bulmuş belayı

  • Kayra14 Ağustos 2021 18:37

    Halk belediye başkanını seçmiş, belediye başkanı dereye imar izni vermiş, müteahhit izni alıp evi yapmış, halk da helal olsun başkanıma diyip o evlere oturmuş. Şimdi evim niye yıkıldı, çocuğum niye boğuldu demeyecek.kendim ettimz kendim buldum diyecek. Tercihini degistirmezse, torunları boğulur bu seferde

  • Ahmet Ozbir14 Ağustos 2021 17:52

    Belediye başkanları son 20 yıldır hangi partiden?

  • Bir yorum14 Ağustos 2021 13:32

    Ne olacak ulan kanı bozuk?  Sel deprem kaza bela senin gibi şükürsüz nankör malakların yüzünden oluğuna hiç şüphem yok.  

  • Yalan rüzgârı14 Ağustos 2021 13:14

    Ölü sayısı en az 500. Korona vaka sayısı gibi yalan söylüyorlar. Geçen sene vaka sayısı 300 500 diyorlardı, şimdi 20 30 bin diyorlar

  • Bir yorum14 Ağustos 2021 17:33

    Geç klavye başına adın gibi yalan sıfatın yalan!   Yalanla dur.  Çünkü kahpelik içine karargah kurmuş.  

  • Anonim14 Ağustos 2021 12:46

    Son 20 yılda o kadar acımasızca inşaatlar yapılıyor ki zemin kontrolü yok paldır küldür her yerde inşaat, zemin etüd çalışması yok bundan yıllar evvel böyle değildi zemin etüdleri yapılırdı uygun görülürse inşaat yapılırdı mütaahitler maşallah ülkenin kralı.

  • Yerlesme14 Ağustos 2021 18:14

    Sultangazi, Arnavutköy, küçükköy vs nerdeyse tamamına yakını kaçak olarak inşa edilen yerleşmeler. Hiçbirinin etud vs çalışması yok. Ywlrlemelerin tarihi 1950 sonrası hep. Hesabı siz yapin

  • Mucise Reis ; (14 Ağustos 2021 12:01

    Ayancık tarafında, sel felaketin olduğu yerlerden bir çok ağaç kesilmiş. kesilen ağaçlar tokruk yapılmış. ağaçların taşınmaı iş makinalarının girmesi için coğrafyada bazı hamleler olmuş. kesilen ağaçların tokrukları dere kenarlarına dizilmiş. Haliyle her zaman yağan yağmur yağsa bile, sular tutunamadıkları için kesilen ağaçların değişen corafi yapının gücü ile sel felaketine dönüşmüş. tomruklar mızrak gibi önünde engelleri kırıp köprüye takılmış. Köprü tıkanınca şehir içine sel , çamur , tomruklar girmiş. Dere yatağı kapanmış. Yani  bu durumda HES barajı birden suları salmak zorunda kalınca da sorun olduğunu söyleyenler var. Hes barajı ile eksilen tokruk ağaçlarının bağlantısı var mı ?, Ağaçsız kalan o arazilerden baraja su yolu var mı ? yada birbirinden bunlar bağlantısız doğaya kafa tutacak icrat mı yaptı. Yetkililer araştırır umarız. Olay örtpaz oldumu sorular akıllarda kalıyor hep

  • ..14 Ağustos 2021 09:31

    Suların üzerine atılan suç. İhmaller, tv lerde haber yapılmadığına göre, olay böyle kader denilerek, sel afet denılerek kapanacak. Tv lerde dunyanın her yerınden sel haberlerı yapılmaya başlar. Türkiyede covıd var, dunyadan kovıdden olenler.. turkıyede izmir depremı var, dunade olan deprem ve olenler, ulkemizde yangın var, dunyada dev yangınlar ve taıhçeler, ulkemizde sel var diye dunyadan del haberlerı trunamı ve taıhlerı... Gerçekten ihmaller seri seri yapılmış, bilimsel onlemler alınmamaya devam edıyor.  Karadenızde yağmur yağan yerde aynı manzaralar, kader diye yutturuluyor. Denetim olmadan, hatalar kontrole dılmeden, çözumler üretilmeden .... bu millet bu acıları hak etmıyor. hiç hak etmıyor.