E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSekuro Plastik’te çağrı beklentisi---

Sekuro Plastik’te çağrı beklentisi

Sekuro Plastik’te çağrı beklentisi
06 Aralık 2017 - 12:04 borsagundem.com

Engin Çetin’in tüm hisselerini devrederek şirketten ayrılması Sekuro Plastik’te çağrı beklentisi oluşturdu. Yatırımcılar SPK’nın kararını bekliyor…

BORSAGUNDEM.COM – KULİS HABER

Sekuro Plastik’te (SEKUR) ortaklardan Engin Çetin’in yüzde 20.44 oranında payını Murat Hakan Çil ve eşi Tuğba Tanrıkulu Çil’e devretmesi hissede çağrı beklentisi oluşturdu. Hisse devri sonrası Murat Hakan Çil’in şirketteki payı yüzde 55 seviyesine ulaşırken Tuğba Tanrıkulu Çil de yüzde 10 hisseyle yeni ortak konumuna geldi. Yasin Aslan isimli yatırımcı borsagundem.com’a gönderdiği mesajda Murat Hakan Çil’in sermayedeki payının yüzde 50’nin üzerine çıkması nedeniyle çağrı yapması gerektiğini belirtiyor. 06.10.2017 tarihinde gerçekleştirilen işlem baz alınarak hissede çağrı fiyatının belirlenmesi gerektiğini vurguluyor.

ŞİRKET YÖNETİMİN DEĞİŞMEDİĞİNİ ÖNE SÜRÜYOR

Şirket ise KAP’a yaptığı açıklamada, çağrı yükümlülüğünün doğmadığını öne sürüyor. Şirketin gerekçesi şöyle: ”Sermaye Piyasası Kurulu'nun II-26.1 sayılı Pay Alım Teklifi Tebliği'nin ‘Pay alım teklifinde bulunma yükümlülüğünün doğmadığı haller’ başlıklı 14. Maddesinin (c) bendi kapsamında olması ve şirketin yönetiminde herhangi bir değişiklik yaratmaması sebebiyle pay alım teklifine tabi değildir.”

SPK TEBLİĞİ’NDE ‘YÖNETİM KONTROLÜNÜN ELE GEÇERİLMESİ’ DENİLİYOR

Ancak yatırımcılar bu madde kapsamında çağrıdan muafiyetin söz konusu olamayacağını düşünüyor. SPK’nın Çağrı Yoluyla Ortaklık Paylarının Toplanmasına İlişkin Esaslar Tebliği’nin 4. Maddesi’nde, “Çağrıda, ortaklığın aynı gruba dahil tüm payları eşit muameleye tabi tutulur. Herhangi bir kişi veya birlikte hareket ettiği kişiler tarafından, bir ortaklığın yönetim kontrolünün belli bir grup payların iktisabı ile elde edilmesi halinde, ortaklığın diğer grup veya gruplarına dahil tüm pay sahiplerinin haklarını koruyacak şekilde çağrının yapılması zorunludur” deniyor.

YÖNETİM KURULU ÜYE SALT ÇOĞUNLUĞU SEÇME GÜCÜNÜ ELDE ETMEK

Aynı tebliğin 5. Maddesi’nde ise şöyle deniliyor:
“(1) Ortaklığın sermayesinin veya oy haklarının %50 ve daha fazlasına tek başına veya birlikte hareket ettikleri kişilerle beraber, doğrudan veya dolaylı olarak sahip olunması yönetim kontrolünün elde edilmesidir. Bunun dışında, söz konusu orana bağlı olmaksızın, yönetim kurulu üye sayısının salt çoğunluğunu seçme veya genel kurulda söz konusu sayıdaki üyelikler için aday gösterme hakkını veren imtiyazlı payların elde edilmesi de yönetim kontrolünün elde edilmesi anlamına gelir.
(2) Dolaylı pay sahipliği sebebiyle yönetim kontrolünün tespitinde, çağrı zorunluluğuna konu halka açık anonim ortaklığın yönetim kontrolüne sahip hakim tüzel kişiliğin ve varsa hakim tüzel kişiliğin yönetim kontrolüne sahip diğer tüzel kişilerin yönetim kontrolünün değişip değişmediği hususu dikkate alınır. Söz konusu tüzel kişi veya kişilerin herhangi birisi vasıtasıyla, iktisap edilen pay oranından bağımsız olarak, halka açık şirketin yönetim kurulu üye sayısının salt çoğunluğunu seçme gücünü elde etmek, yönetim kontrolünün değişmesi olarak kabul edilir.”

MURAT HAKAN ÇİL SALT ÇOĞUNLUĞU SEÇME GÜCÜNÜ ELDE ETTİ

SPK Tebliği’nde de belirtildiği gibi ortaklığın sermayesinin veya oy haklarının yüzde 50 ve daha fazlasına tek başına veya birlikte hareket ettikleri kişilerle beraber, doğrudan veya dolaylı olarak sahip olunması yönetim kontrolünün elde edilmesi anlamına geliyor. Ortaklık yapısında yaşanan değişim sonrası Murat Hakan Çil ve eşi, şirketin yaklaşık yüzde 55’ine sahip oluyor. Yani, yönetim kurulu üye sayısının salt çoğunluğunu seçme veya genel kurulda söz konusu sayıdaki üyelikler için aday gösterme hakkını ele geçiriyor. SPK’nın Çağrı Yoluyla Ortaklık Paylarının Toplanmasına İlişkin Esaslar Tebliği’nde net olarak belirtildiği gibi halka açık şirketin yönetim kurulu üye sayısının salt çoğunluğunu seçme gücünü elde etmek, yönetim kontrolünün değişmesi olarak kabul ediliyor.
Yönetimin bugün değişip değişmemesinden ziyade değiştirecek çoğunluğa sahip olmasının altı çiziliyor. Murat Hakan Çil, bu çoğunluğu sağladığı için yatırımcılar hissede çağrı yükümlülüğünün doğduğunu belirtiyor.
Şimdi gözler SPK’da, otoritenin vereceği kararda…

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 15,73
En Yüksek: 16,00
En Düşük: 15,40
Değişim 0,06 %
FK: 0,00
PD / DD: 0,86
İşlem Hacmi 8.861.562
Toplam Adet: 567.422
Ağırlıklı Ort.: 15,62
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • serkan10 Aralık 2017 00:32

    sabır egemen yaptı daha sonra tüm hisselerıni devretti şimdilerde range rover la gezıyor

  • ART10 Aralık 2017 00:21

    çağrı olması için şirket yönetiminin el değiştirmesi gerekir. hisse devri olmuş ama yönetici değişmemiş ki...

  • fürklü 08 Aralık 2017 19:57

    sekurun grafiği aynı bantaş gibi fürklü ve gazman devrede

  • Aga cego07 Aralık 2017 00:18

    Bu hissede Can Dilmener yine patronla anlaşmalı komisyonlu iş yapıp insanları dolandırıyor. Yanınada bi kaç tane eski dealer bulmuş. Malı sağa sola çakıp insanları üç kağıda getiriyorlar.

  • Ünallll06 Aralık 2017 12:56

    BU HABER EGER SPK DAN SAKLANIYORSA CAGRI 45 gün icinde yapılmalı çagrı fiyatı üc asagı bes yukarı temerrüt faizleri ile birlikte 8.50-9.20 arası olacaktı.bu demek oluyor ki hisse spekülatorleri hisseyi 8.50- üzerinden %40-50 daha primlendirecektir yani 10.30 zirvesini gecebilir.elinde olanlara talih kuşu konmus resmen Hayırlı olsun.darısı kimsesizlerin başına...

  • kadır sertyurt06 Aralık 2017 12:38

    patron sag cep den veriyor sol cepe alıyor hisseyi hep dümen yaaaa sonuç yatırımcıyı si........mek

  • ky06 Aralık 2017 12:23

    eğer spk bizleri koruyacaksa fiyat belirlemede ,hisse devrinin gerçekleştiği günden önceki son 6aylık ortalama esas alınacaktır.buda gerçekten bizler için piyango gibi olur.enaz %15-20 arası bir kar marjı bırakır

  • Ali güngör06 Aralık 2017 12:18

    Yaptığım hesaplamaya göre şirketin devir olduğu günden önceki son 6 aylık ortalama hisse fiyatı artı faizi ve temerrütü ile fiyat 8.70 seviyelerine geliyor

  • yatırımcı06 Aralık 2017 12:16

    hisse %100 bu yüzden mi yükselmiş yoksa Muşlu Bahadır yine operasyonmu yapıyor.araştırdınızmı .