E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSektörel fiyatlamalar devam edebilir---

Sektörel fiyatlamalar devam edebilir

Sektörel fiyatlamalar devam edebilir
10 Eylül 2020 - 09:20 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin güne pozitif seyirle başlaması bekleniyor.

Güne yatay seyirle başlayan BIST-100 endeksi günün geri kalanında yükselişine devam etti ve günü 1,099 seviyesinden kapattı. İşlem hacmi son 10 gündür ilk kez ortalamaların üzerinde, 17.8 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 69 hisse değer kazandı, 29 hisse ise değer kaybetti. Dolar/TL 7.50 altında kalmaya devam ederken, risk primi CDS 521 seviyesinden işlem gördü. Yurtdışı vadeli piyasalarda ise sabah saatlerinde, genel olarak pozitif bir görünüm hakim.

Son 3 gündür teknoloji şirketlerinde yaşanan düşüş yerini tepki yükselişine bıraktı. Özellikle ABD’de Tesla, Apple gibi şirketlerde görülen tepki yükselişi tüm endekslere yansıdı. Kısa vadede sektörel rotasyon fiyatlamalarının devam edebileceğini düşünüyoruz. Piyasalarda bugün ECB faiz kararı takip edilecek. Piyasa beklentisi faizlerde değişiklik yapılmayacağı yönünde ancak açıklamaların tonu para birimleri açısından kritik olacaktır. Euro/Dolar paritesiiçin 1.1750 seviyesi kısa vadede önemli destek olarak izlenebilir.

BIST-100 endeksinin güne pozitif seyirle başlamasını bekliyoruz. Endekste 1,110- 1,125 direnç seviyeleri iken 1,095-1,085 destek seviyeleri olarak izlenmelidir. Kısa vadeli yükselişin 1,085 stop ile
1,125 hedeflediğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)