E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSektörel bazda öne çıkanlar---

Sektörel bazda öne çıkanlar

Sektörel bazda öne çıkanlar
16 Nisan 2021 - 09:25 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin hafif pozitif seyirle başlaması bekleniyor

Güne alımlarla başlayan BİST-100 endeksi günün ilk yarısında 1,418 seviyesine kadar yükselse de kapanışı 1,407 seviyesinden gerçekleştirdi. İşlem hacmi 25.8 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil olan 31 hisse değer kazandı, 68 hisse ise değer kaybetti. Güne başlarken, sabah saatlerinde dolar/TL 8.03 seviyesinden işlem görürken, yurtdışı vadeli piyasalarda yatay bir seyir izleniyor.

Küresel hisse piyasalarında genel olarak iyimserlik sürüyor. Dün ABD’de açıklanan güçlü perakende satışları verisi endekslerdeki yükselişi desteklerken, aşılanmanın planlandığı gibi gittiği sürece özellikle sanayi şirketlerinde pozitif görünüm de sürecektir. Dün S&P ve Nasdaq %1’e yakın yükselirken, Dow Jones da 34,000 seviyesine yükseldi. Avrupa ve Asya piyasaları da yükselişe katıldı. Bu sabah açıklanan Çin ilk çeyrek büyüme verisinin beklentilerin altında kalması vadeli piyasalarda hafif baskı oluştursa da genel iyimserlik sürüyor. Son dönemde ABD tahvil faizlerindeki geri çekilme risk iştahını canlandırdı. İçeride ise TCMB faiz kararı odak noktası oldu.

TCMB piyasa beklentisine paralel şekilde politika faizini değiştirmedi. Daha önceki karar metinlerinde bulunan şahin tondaki ifadelerin çıkarılması, sıkı duruşun korunacağı ifade edilmiş olmasına rağmen güvercin tonda algılandı. Yine de dolar endeksinin de etkisiyle kurda daha 8.01’li seviyeler görüldü. Hisse tarafında ise özellikle bankalarda ciddi iriş gözlendi.

BIST-100 endeksinin hafif pozitif seyirle başlamasını bekliyoruz. Kısa vadede 1,400 üzerinde 1,425-1,440 bandı yeniden hedeflenebilir. Ancak 1,440 direnci kısa vadeli yükselişin devamı açısından önemli olacaktır. 1,390-1,360 ise destek ve kısa vadeli zarar-kes seviyeleri olarak takip edilebilir. Sektörel bazda perakende, petrokimya ve demir-çelik şirketlerini beğenmeye devam ediyoruz.

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisse senetleri

 

Günün önemli şirket haberleri 16/04/2021

 

Marshall ve Akçansa sorusu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)