E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞehitler uğurlanıyor---

Şehitler uğurlanıyor

Şehitler uğurlanıyor
11 Aralık 2016 - 12:21 borsagundem.com

30 şehit veren İstanbul Emniyet'inde bugün tören düzenleniyor. Törene Başbakan Binali Yıldırım ve bazı bakanların yanı sıra çok sayıda emniyet mensubu katıldı

Beşiktaş'da düzenlenen terör saldırısında şehit polisler için ilk tören İstanbul Emniyeti'nde düzenleniyor. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu törende yaptığı açıklamada "Bunu yapanlardan intikam alacağız! Bu kanı yerde bırakmayacağız" dedi.

Beşiktaş'ta gerçekleşen terör saldırısında şehit olan emniyet mensupları için İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi'nde cenaze töreni düzenlendi. İstanbul Müftüsü'nün duasının ardından tören sona erdi.

Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, bir çok siyasetçi ve komutan katıldı.

CENAZELER ADLİ TIP KURUMU'NDAN ALINDI

Beşiktaş'taki hain terör saldırısında şehit olan polis ve sivillerin cenazeleri aileleri tarafından Adli Tıp Kurumu'ndan alındı. Belediye araçları ile alınan cenazeler yapılacak tören için Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Adli Tıp Kurumu'ndaki Türk Bayraklarının da yarıya indirildiği görüldü.

İSTANBUL EMNİYET MÜDÜRÜ ÇALIŞKAN: SİZ KİMİN KÖPEĞİSİNİZ

"Yılmayacağız, ciğerimizi yakan bu saldırıya rağmen ayakta duracağız. Buradan tüm terör örgütlerine sesleniyorum vermek istediğiniz adi mesaj anlaşılıyor. Sizler kimlerin köpeğisiniz onu söyleyin. Kimseniz en kısa sürede tespit edilecek ve hak ettiğiniz cezayı alacaksınız. Milletimizin başı sağ olsun, vatan sağ olsun."

SOYLU: GEBERİP GİTTİĞİNİZDE ARKANIZDAN AĞLAYACAK VAR MI?

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da törende bir konuşma yaptı. Soylu şunları söyledi:

"Sözlerimizin gücü bugün yaşadığımız acıyı anlatmaya yetmiyor. İçimiz yanıyor, buradakilerin de, burada olmayıp ellerini semaya açan milletimizin de. Türkiye'de ve dünyada bu töreni izleyen birileri daha var. Belki bizim acımızı kendilerine sevinç yaparak izliyorlar. Hala siyaset, hakimiyet peşindeler. Yarından tezi yok, Türkiye Cumhuriyeti devletinin birinci öncelikli işi bunu yapanlardan intikam almaktır. Türk milleti bu kanı yerde bırakmayacaktır. Bu şehitlerimizin arasına katılmak bizim için bir onur vesilesidir. 40 yıldır bu ülkeyi terörle uğraştıranlara soruyorum, ne elde ettiniz? Kuracağınız devlet nerede; dağlarda, mağara kovuklarında hayvan gibi yaşamaktan öteye geçebildiniz mi? Geberip gittiğinizde arkanızdan ağlayacak var mı? Hayvan demeye bile dilim varmıyor. Bu çocuklarımız Allah yolunda kenetlenmiştir."

İstanbul Müftüsü'nün duasının ardından tören sona erdi.

İLK GÖREV YERİYDİ

İstanbul Beşiktaş'ta çevik kuvvet polisine yönelik gerçekleştirilen bombalı saldırıda şehit olan polis memuru Okan Doğan'ın (22) acı haberi memleketi Malatya'ya ulaştı.

Sabah erken saatlerde emniyet yetkilileri acı haberi vermek için şehidin baba evinin bulunduğu Battalgazi ilçesi Selçuklu Mahallesi Plevne sokağa geldi. Tek erkek çocukları Okan Doğan'ın şehit olduğu haberini alan anne Nadriye ve baba Yusuf Doğan ile kız kardeşi sinir krizleri geçirdi. Acılı aileye olay yerinde bulunan 112 sağlık görevlileri müdahale ederken acı haberin kısa sürede duyulması ile akrabaları da eve akın etti. Şehidin babaocağı Türk Bayrakları ile donatılırken belediye ekipleri de taziye çadırı kurmak için çalışma başlattı. Şehit polis Doğan'ın yaklaşık 2 yıllık polis olduğu ve ilk görev yerinin de İstanbul olduğu öğrenildi.

Çevik Kuvvet Polisi olan Doğan'ın yarın memleketi Malatya'da defnedilmesi bekleniliyor.

1 AY SONRA NİŞANLANACAKTI

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısında şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Adem Serin'in Gaziantep'teki ailesine acı haber verildi. Şehidin bir ay sonra nişanlanacağı öğrenildi.

İstanbul Beşiktaş'teki terör saldırısında şehit olan Adem Serin'in acı haberi, Gaziantep'in Şehitkamil ilçesine bağlı Eyüp Sultan Mahallesi 38. Cadde'de oturan ailesine verildi. Acı haber üzerine Şehitkamil Belediyesinde temizlik işçisi olarak çalışan baba Adem ve anne İsminur Serin gözyaşlarına boğuldu. Şehidin baba ocağı ve evin bulunduğu mahalle Türk bayrakları ile donatıldı. Acılı anne, evin penceresinden uzanarak duvara asılı bayrağa sarıldı. "Benim içim yandı, Allah onların ocağına ateş düşürsün. Onlar Adem'imi aldılar, onların da ocağı yansın" diye feryat ederek baygınlık geçiren acılı anneye mahallede hazır bekletilen sağlık ekipleri tarafından müdahale edildi.

Yaklaşık 4 yıldır İstanbul'da görev yapan Adem Serin'in yeni sözlendiği ve 1 ay sonra nişan yapmaya hazırlandığı öğrenildi. Şehit haberi ile büyük üzüntü duyduğunu belirten Mahalle Muhtarı Vakıf Turak, şehidi 1 ay sonra nişan için beklediklerini anlatarak, "Abdestli namazlı bir gençti. Mahalledeki herkes kendisini çok severdi. 5 kardeşin en büyüğüydü. Hepimiz çok üzüldük. Sözlüydü, bir ay sonra gelmeye, nişan yapmaya hazırlanıyordu. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyoruz" diye konuştu.

İstanbul'un şehit polis memuru Adem Serin'in ilk görev yeri olduğu öğrenildi.

KAYSERİ'YE ACI HABER

İstanbul'daki hain saldırıda şehit olan Çevik Kuvvet polislerinden Yasin İke'nin memleketi Kayseri'ye acı haber ulaştı.

Dün akşam Beşiktaş-Bursaspor maçı sonrasında meydana gelen hain saldırıda şehit olan 38 kişiden birinin Kayseri doğumlu 23 yaşındaki polis memuru Yasin İke olduğu belirlendi. Şehit polisin Kayseri'deki ailesine acı haber bu sabah ulaştı. Acı haberi alınca fenalaşan Yasin İke'nin anne ve babası Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesine kaldırıldı.

ŞEHİT EMNİYET MÜDÜRÜNÜN BABASI DA EMNİYET MÜDÜRÜYDÜ

İstanbul Beşiktaş'taki terör saldırısı sonucu şehit olan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun yarın ikindi namazını müteakip memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde defnedileceği öğrenildi.

Beşiktaş'ta dün gece çevik kuvvet ekibine yönelik düzenlenen bombalı saldırı sonucu şehit düşen İstanbul Emniyet Müdürlüğü Özel Güvenlik Şube Müdürü Vefa Karakurdu'nun cenazesinin memleketi Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde defnedileceği öğrenildi. Şehit Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun babası Erdal Karakurdu'nun da oğlu gibi emniyet müdürü olduğu ve yaklaşık 15 yıl önce emekliliğe ayrıldığı ifade edildi. 2 çocuk sahibi emekli Emniyet Müdürü Erdal ve Sabriya Karakurdu çiftinin şehit olan oğulları Emniyet Müdürü Vefa Karakurdu'nun kardeşi Sabri Ferda Karakurdu'nun da 2008 yılında Ereğli ilçesine bağlı Gülüç beldesinde geçirdiği trafik kazası sonucu 3 arkadaşı ile birlikte hayatını kaybettiği öğrenildi.

Kdz. Ereğli Lisesi'nden mezun olduktan sonra polis koleji sınavlarını kazanarak okulu bitiren şehit Karakurdu'nun ise yaklaşık 15 yıl önce emniyet teşkilatında görev yapmaya başladığı belirtildi. Evli ve 2 çocuk babası olan Vefa Karakurdu'nun cenazesinin yarın Kdz. Ereğli ilçesine getirilmesi bekleniyor. Şehidin, yarın ikindi namazını müteakip Bozhane Camii'nde düzenlenecek cenaze töreninin ardından Kestaneci Mahallesi Mezarlığı'na defnedileceği bildirildi.(İHA)

3 YILLIK POLİSTİ

İstanbul Beşiktaş'taki Vodafone Arena Stadı'nın hemen yanında dün gece teröristlerce düzenlenen bombalı saldırıda şehit olan polislerden 26 yaşındaki Ali Aksoy'un memleketi Manisa'nın Akhisar İlçesi'ne ateş düştü.

Vodafone Arena Stadyumu yanında meydana gelen 2 patlamada 27'si polis 29 kişi şehit oldu. Akhisarlı polis Ali Aksoy'un da şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi. İstanbul Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü'nde görevli, 3 yıllık polis olan Ali Aksoy'un ailesi, teşhis için bu sabah İstanbul'a gitti.

Anne Medine Aksoy ve çiftçi baba Ömer Aksoy'un Akhisar'ın Sarıçalı Mahallesi'nde oturduğu öğrenildi.

6 AYLIK BABAYDI

Bombalı terör saldırısında şehit olan polis memuru 31 yaşındaki Adem Oğuz'un Adana'daki baba evine ateş düştü.

Merkez Seyhan İlçesi'ne bağlı Belediyevleri Mahallesi'nde oturan şehit polis memuru Adem Oğuz'un ailesine acı haberi, polis görevlileri sağlık ekibi eşliğinde verdi. 6 yıllık polis memuru olan oğullarının şehit haberini alan Yeter- Ali Oğuz çifti, gözyaşlarına boğuldu. Belkız Oğuz ile 2 yıllık evli ve 6 aylık oğlu bulunan şehit Adem Oğuz'un baba evine Türk bayrakları asıldı.

Acı haberi alan 4 çocuk babası Ali Oğuz, İstanbul'a hareket ederken, anne Yeter Oğuz ise fenalaşınca hastaneye kaldırıldı. Şehit Adem Oğuz'un Adana'nın Aladağ İlçesi'ne bağlı Kıcak Köyü'nde toprağa verileceği belirtildi.

ACI HABER ÇORUM'A ULAŞTI

Şehit olan polislerden 21 yaşındaki Mehmet Zengin'in memleketi Çorum'a ateş düştü.

Çorumlu polis Mehmet Zengin'in de şehit düşen polislerin içinde yer aldığı bildirildi. Çorum'un Sungurlu İlçesi Güvendik Köyü nüfusuna kayıtlı olduğu ifade edilen şehit Mehmet Zengin'in ailesinin Ankara'da yaşadığı kaydedildi. Şehit Zengin'in Çorum'da bulunan akrabaları ise acı haberi aldıktan sonra hüzne boğuldu.

3 AY ÖNCE GÖREVE BAŞLAMIŞTI

Bombalı saldırıda şehit olan polislerden 27 yaşındaki Soner İdil'in memleketi Van'a da ateş düştü.

Şehit polis memuru Soner İdil'in Van'ın Çatak İlçesi nüfusuna kayıtlı olduğu belirtildi. Bekar olan İdil'in 3 ay önce göreve başladığı ve ailesinin şehidin cenazesini almak için İstanbul'a gittiği belirtildi.

5 AYLIK MEMURDU

5 aylık polis memuru 21 yaşındaki Durmuş Öcal'ın acı haberi memleketi Isparta'ya ulaştı.

Şehit polisin ailesine haber vermek için gelen yetkililer baba Şerafettin Öcal ile anne Keziban Öcal'ı evde bulamadı. Şehit polisin merkez Doğancı Mahallesi'nde oturan annesinin dün akşam, babasının ise bu sabah acı haberi alıp İstanbul'a gittiği kaydedildi.

Ailenin evinin bulunduğu binaya ve çevresindeki caddeye Isparta Belediyesi ekipleri tarafından Türk bayrakları asıldı. Ailenin yakınları ve komşuları da eve gelerek beklemeye başladı.

2,5 AYLIK POLİSTİ, KARDEŞİ DE EĞİTİM ALIYOR

Şehit olan polislerden 27 yaşındaki Mustafa Öztürk'ün memleketi Samsun'daki baba evine ateş düştü.

Şehit Öztürk'ün Çarşamba İlçesi Sarıcalı Mahallesi Yunus Emre Caddesi'nde bulunan baba evine acı haberi ulaştı. Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Ramazan Ünal, İlçe Emniyet Müdürü Tuncer İğneli, şehit Öztürk'ün baba evine giderek annesi Nurcan ve babası Ahmet Öztürk'e acı haberi verdi. Evlatlarının şehit haberini alan acılı anne ve baba gözyaşlarına boğuldu. Bekar olan Mustafa Öztürk'ün 2.5 yıllık polis olduğu belirtilirken kardeşinin de Trabzon Polis Meslek Eğitim Merkezi'nde öğrenci olduğu ifade edildi.

Şehit haberinin öğrenilmesinin ardından baba evine Türk bayrağı asıldı. Acı haberi duyan yakınları ise taziye için baba evine koştu.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)