E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞEHİR ENDEKSLERİ BANKALARI SOLLADI---

ŞEHİR ENDEKSLERİ BANKALARI SOLLADI

ŞEHİR ENDEKSLERİ BANKALARI SOLLADI
24 Temmuz 2010 - 08:54 borsagundem.com

Yılın ilk 7 ayında en çok yükselen endeksler arasında Tekirdağ, Antalya ve Kayseri şehir endekleri ilk beşin arasına girdi.

Halka açık şirketlerin faaliyet merkezlerinin bulunduğu illere göre hazırlanan şehir endeksleri borsanın tozunu attırıyor. Tekirdağ, Antalya ve Kayserili şirketlerin yer aldığı şehir endeksleri getiride hem 60.000 puanı kırarak tarihi rekora çıkan İMKB-100 Endeksi'ni hem de borsanın lokomotifi bankacılık endeksini solladı. Yılbaşından bu yana bakıldığında Tekirdağ Şehir Endeksi yüzde 59,3'lük, Antalya Şehir Endeksi yüzde 52,3'lük, Kayseri Şehir Endeksi ise yüzde 41,9'luk getirisi ile aynı dönemde yüzde 13 yükselen İMKB-100 Endeksi'ni ve yüzde 20 artış kaydeden bankacılık endeksini geride bıraktı. Piyasa değerleri de artıyor İçinde BSH Ev Aletleri, Metemteks, Yünsa ve Deva'nın işlem gördüğü Tekirdağ Şehir Endeksi, 87.232 puandan 139 puana yükselerek yüzde 59,3'lük yükseliş kaydetti. Martı Otel İşletmeleri, Petrokent Turizm, Usaş Uçak Servisi, Marmaris Altınyunus, Tek-Art Turizm ve Favori Dinlenme Yerleri'nin blunduğu Antalya Şehir Endeksi ise yılbaşından yüzde 52 yükselerek 55.290 puandan 84.245 puana çıktı. Antalya Şehir Endeksi'nin toplam piyasa 384 milyon dolara yükseldi. Lüks Kadife, Ayen Enerji Karsu Tekstil, Erbosan, Yataş ve Birlik Mensucat'ın işlem gördüğü Kayseri Şehir Endeksi ise 60.427 puandan 85.784 puana çıkarak yılbaşından bu yana yüzde 52,3 yükseliş kaydetti. Birtek Adana değer kaybetti Yılbaşından bu yana bakıldığında içinde teknoloji şirketleri Armada Bilgisayar ile Datagate'nin işlem gördüğü Yeni Ekonomi Endeksi yüzde 79'luk getiri sağladığı gözleniyor. Ocak ayından bu yana bakıldığında 8 sektör endeksinin de değer kaybettiği göze çarpıyor. Hizmet, elektrik, savunma, metal ana, kağıt, ulaştırma, Adana ve İletişim sektörleri yüzde 2 ile yüzde 14 arasında değer kaybetti. Böylece içinde Memsa, Adana Çimento, Advansa Sasa, Bossa şirketlerinin bulunduğu Adana Şehir Endeksi değer kaybeden tek şehir endeksi oldu. REFERANS

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)