E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSEC'ten kaldıraçlı Bitcoin fonuna geçit yok---

SEC'ten kaldıraçlı Bitcoin fonuna geçit yok

SEC'ten kaldıraçlı Bitcoin fonuna geçit yok
28 Ekim 2021 - 08:02 borsagundem.com

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu, varlık yöneticilerinden, kaldıraçlı Bitcoin fonlarını iptal etmelerini istedi

Wall Street Journal'ın haberine göre, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), en az bir varlık yöneticisinden kaldıraçlı bir Bitcoin borsa yatırım fonu planlarını iptal etmesini talep etti.

Haberde, SEC'in, bitcoin vadeli işlem sözleşmelerine kaldıraçsız maruz kalma sağlayan yeni bitcoin ile ilgili ürünleri sınırlamak istediğinin sinyalini verdiği belirtildi.

ABD'nin ilk bitcoin vadeli işlemlere dayalı borsa yatırım fonu olan ProShares Bitcoin Strategy ETF için SEC onayı, kripto para birimleri için bir dönüm noktası olarak görüldü ve bitcoin fiyatlarını yükseltti.

Fon geçen hafta işlem görmeye başladı.

SEC, ilk Bitcoin ETF'ine onay verdi

 

Bitcoin’in ilk ETF’i ilk işlem gününde yoğun ilgi gördü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)28 Ekim 2021 10:34

    Bence iyi oldu. BTC bazılarının oyuncağı olabilirdi. O bakıma bu tarz tehlikeli işlerin yasak olması piyasa için iyi. Zaten btc üretimi durmadan bu tip işlemler insanı batırır. 100 kişi zengin olacam der, ama ilk işlemde 95 kişi ağlar... geri kalanda 3 - 5 işlem yaparken kazandıgını verir. kaldırç işlermi adamın kanını emer. yasak olması bence güzel. Bisette bile vadeli işlerde yüzde 85 oynayan kaybediyor. kasa kendi kazanıyor.