E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSEC’in XRP çıkmazı---

SEC’in XRP çıkmazı

SEC’in XRP çıkmazı
12 Eylül 2021 - 16:58 borsagundem.com

ABD SPK’sı olarak bilinen düzenleyici ve denetleyici kurul SEC, XRP'yi bir menkul kıymet olarak nasıl değerlendirdiği konusunda daha fazla açıklama talebini kabul etmiyor.

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), yakın zamanda yaptığı başvuruda, Ripple ve kurucu ortağı Chris Larsen‘in, ajansın XRP’nin durumunu belirlemek için Howey testini uygulamasıyla ilgili sorguları yanıtlama talebine karşı çıktı.

Kısa bir süre önce Ripple, “SEC’de çalışanlar XRP alıp satıyorlar ve bunu davanın gidişatına göre yönlendiriyorlar” iddiası üzerine, bu konuyu açıklığa kavuşturmak için, SEC çalışanlarının kripto para varlıklarının denetlenmesini istedi. Ancak SEC bu talebi kabul etmedi.

Ağustos ayında Ripple ve Larsen , düzenleyicinin Howey testinin XRP işlemlerine uygulanmasıyla ilgili “belirsiz” cevaplarını takiben SEC’i sorgularına yanıt vermeye zorlamak için bir harekette bulundu.

Ripple aleyhine devam eden dava, geçen Aralık ayında SEC tarafından, şirketin XRP satışının 1,38 milyar doları aşan kayıt dışı menkul kıymet ihracı olduğu iddiasıyla açılmıştı.

SEC’in bir menkul kıymeti neyin oluşturduğunu belirleme yöntemi olarak bilinen ve Howie testi olarak adlandırılan ve “başkalarının çabalarından elde edilecek makul bir kâr beklentisiyle ortak bir girişimde para yatırımı olduğunda bir yatırım sözleşmesinin var olduğu” ortaya çıkarıyor.

SEC, 8 Eylül’de ABD Sulh Hakimi Sarah Netburn’a yazdığı bir mektupta, Ripple’ın sorularına uygun şekilde yanıt verdiğini beyan etti ayrıca sanıkların yasayı yanlış yorumladıklarını vurguladı.

Borsada kazanmanın sırrı

 

Borsa İstanbul'dan pazar kriteri değişikliği

 

Borsada riskler artıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)12 Eylül 2021 21:44

    SEC uzlaşı yolu açacak gibi duruyor. Ama diğer coınlerın ABd piyasasına saygı duymarını, başıboş ortalıkda hareket edemeyeceklerını SEc ispat peşinde . SEC kendıde mantıksız davrandıpının peşinde. Ama bu abd devletı yasaları uzlaşı sağladığında xrp ile, abd den denetım almış onay almış incelenmış vb olacağından çok populer olabilecek potansıyele ulaşacak. büyük itibar alacak aklandığı için ... xrp  22 eylulde japonyada popüler sitede işleme açılacak. japonlar langırtılardan uzak durur. kaliteli coınleri sever. yanı sec abd yi uceltıyor, denetımlı coın piyasası için baskı kuruyor. xrp uzlaşı yapacaktır. en fazla ceza öder nakıt,... çözulur. dunya xrp yi sevdı. bır çok alanda kullanılacak alt yapı olacak

  • sec12 Eylül 2021 18:18

    SEC abd devletidir, devlet ne isterse o olur

  • hakan altuna cevap12 Eylül 2021 20:25

    abd türkiyeden daha beterdir bu konularda...

  • Hakan Altun12 Eylül 2021 19:32

    Dostum orası Türkiye değil

  • Eral12 Eylül 2021 17:40

    SEC Sekecek!....