E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçimlere kadar Merkez'in üzerinde baskı artabilir---

Seçimlere kadar Merkez'in üzerinde baskı artabilir

Seçimlere kadar Merkez'in üzerinde baskı artabilir
04 Aralık 2018 - 10:02 borsagundem.com

JP Morgan Kasım ayı enflasyonunu değerlendirdi. Yerel seçimler öncesinde faiz indirim baskısının oluşabileceğini rapor etti

TÜİK'in dün açıkladığı Kasım ayı enflasyon rakamlarını değerlediren JP Morgan, TCMB'nin 625 baz puanlık faiz artırımının oluşturduğu sıkı finansal şartların enflasyondaki düşüşün arkasındaki ana faktör olduğunu bildirdi.
Enflasyondaki aşağı yönlü sürprizde ekonomik aktivitede devam eden zayıflığın ve TL'deki güçlenmenin etkisini de not ettiklerini belirten JP Morgan, 2018 yıl sonu için enflasyon tahminini yüzde 20,9'a revize etti. Ancak JP Morgan yayınladığı raporda, "Kısa vadede olumlu trende rağmen, uzun vadeli fiyat dinamikleri konusunda iyimser olmak için çok erken. Geçici vergi indirimlerinin 2019 başında geri alınması, vergilerin ve kiraların geçmiş enflasyona endeksli olarak ayarlanmasının enflasyonda ataleti güçlendirmesi büyük olasılık. Bu nedenleyıllık enflasyonun Ocak ayında yüzde 22'ye geri geri yükselmesini ve Haziran'a kadar yüzde 20'nin üzerinde kalmasını bekliyoruz"
ifadelerini kullandı.
Böyle bir enflasyon hatikasının TCMB'ye politikasını 2019 ikinci çeyrek sonundan önce gevşetmeye başlama konusunda küçük bir hareket alanı sağlayacağını belirten JP Morgan, ancak Mart ayındaki yerel seçimler nedeniyle daha düşük faiz oranı için TCMB üzerindeki siyasi baskının artması riski bulunduğunu vurguladı.
TCMB'nin 2019 ilk yarı sonuna kadar politika faizlerini değiştirmemesini, yıllık enflasyonun Mayıs/Haziran'da düşmesi ile ilk faiz adımının 100 baz puan indirim yönünde olmasını beklediklerini
belirten JP Morgan, daha olumlu dış ortamın TCMB için faiz indirimlerini bir veya iki ay önce çekmek konusunda alan yaratma potansiyeli olabileceğini de ifade etti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)