E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSeçimi risk olarak gördüler: Yatırım için onu önerdiler---

Seçimi risk olarak gördüler: Yatırım için onu önerdiler

Seçimi risk olarak gördüler: Yatırım için onu önerdiler
20 Kasım 2019 - 13:56 borsagundem.com

Gelecek yılki ABD başkanlık seçimini “dev bir risk” olarak gören TD Securities'e göre ABD Hazine tahvilleri ve altın cazip bir hedge aracı

TD Securities'e göre ABD Başkanlık seçiminin hedge etme sebeplerine eklenmesiyle birlikte traderların, 2020 yılında kendilerini yüksek volatiliteye hazırlamaları gerekiyor.

Gelecek yılki seçimi “dev bir risk” olarak gören kurum, Donald Trump'ın yeniden seçime hazırlanırken Temsilciler Meclisi tarafından görevden alınan ilk ABD Başkanı olmasını bekliyor.

Buna göre volatilitedeki bir artış son dönemde ekonomideki toparlanma sinyalleri ve ABD – Çin görüşmelerindeki ilerlemeden kaynaklı sakinliği bozabilir.

TD tarafından Salı günü kaleme alınan raporda kurumun görünümünün piyasa beklentisinden farklı olduğu noktalar sıralandı.

Bunlardan ikisini kurumun -faiz beklentilerindeki farklılığa dayanan- altın ve 10 yıl vadeli ABD Hazine tahvillerine ilişkin yukarı yönlü beklentileri oluşturuyor. Öyle ki, piyasa beklentisi Fed'in 2020'de sadece 25 baz puan faiz indirime gitmesi yönündeyken kurum 50 bp indirim bekliyor.

TD'ye göre ABD Hazine tahvilleri, kısmen daha fazla genişleme beklentisinin etkisiyle cazip bir hedge aracı ve bu senaryoda altın beklentisi de yuları yönlü.

ABD ile Çin arasında ilk aşama bir ticaret anlaşması bekleyen kurum, tam bir anlaşmanın gelecek yılın sonrasına kadar mümkün olmayacağını düşünüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)