E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSeçime itiraz yağıyor---

Seçime itiraz yağıyor

Seçime itiraz yağıyor
31 Mart 2014 - 21:07 borsagundem.com

​30 Mart yerel seçimleri başta Ankara olmak üzere bir çok ilde büyük çekişmelere sahne oldu

Yerel seçim sonuçları birçok adayı memnun etmedi, itirazlar art arda geldi. 30 Mart seçimlerinde yarışın en heyecanlı adresi olan Ankara'da yarış sabaha kadar sürdü.  www.ntvmsnbc.com 'un derlediği habere göre Parti adayı Melih Gökçek sabah saatlerinde yaptığ açıklamayla zaferini ilan ederken, Mansur Yavaş ise Keçiören, Yenimahalle ve Çankaya'daki sonuçlara itiraz etmeye hazırlanıyor. 

İZMİR'DE 6 İTİRAZ 
İzmir'de de CHP Selçuk, Torbalı, Kemalpaşa ve Menderes ilçelerinde, AK Parti ise Bayındır ve Karabağlar ilçesinde seçim sonuçlarına itiraz etti. 

CHP'nin sonuçlara itirazda bulunduğu Menderes ilçesinde AK Parti adayı 20 bin 654, CHP adayı 20 bin 222, Kemalpaşa ilçesinde AK Parti adayı 25 bin 419, CHP adayı 22 bin 83; Torbalı ilçesinde AK Parti adayı 31 bin 74, CHP adayı 29 bin 881 oy almıştı. 

Selçuk ilçesinde ise AK Parti ve CHP'li belediye başkan adayları arasında 11 oy fark bulunması nedeniyle, oy sayımına yeniden başlanmıştı.  AK Parti'nin itiraz ettiği Bayındır ilçesinde CHP adayı 9 bin 741, AK Parti adayı 9 bin 660 oy almıştı. 

1 OY FARKA İTİRAZ 
Yalova Belediye Başkanlığı seçiminde de oy sayımı sonucu AK Parti adayı Yakup Bilgin Koçal'ın, CHP adayı Vefa Salman'ın 1 oy önünde yarışı ilk sırada tamamladığı açıklandı. CHP'liler, 152 oy farkla seçimi kazandıklarını iddia ederek İl Seçim Kuruluna itirazda bulundu. AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun ise farkın Koçal lehine 1 değil 106 olması gerektiğini öne sürerek, oyların yeniden sayılmasını isteyeceklerini bildirdi. 

Öte yandan AK Parti, Bayburt'un Aydıntepe ve Nevşehir'in Avanos ilçesinde sonuçlara itiraz etti. Avanos'ta geçersiz oyların yeniden sayılmasıyla, CHP'nin adayı İsmet İnce rakibinden 7 oy fazla aldı.  Gümüşhane'nin Torul ilçesinde de AK Parti ve MHP, belediye başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz etti. 

CHP ise Hopa Belediye Başkanlığı seçim sonuçlarına itiraz etti. CHP Artvin İl Başkanı Seçkin Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün gerçekleşen Mahalli İdareler Genel Seçimlerinde Hopa ilçesinde AK Parti'nin 4 bin 536, CHP'nin ise 4 bin 521 oy aldığını belirtti. 

Kurt, parti olarak seçim sonuçları konusunda İlçe Seçim Kurulu'na itirazda bulunduklarını ifade ederek, "Mükerrer oylar var. Tüm sandıklar bugün itibarıyla tekrar sayılacak" dedi. 

2 GÜN SÜRE 
Seçim sonuçlarına, seçme yeterliğine sahip yurttaşlar, siyasi partiler veya bunların tüzüklerine göre kuruluş kademelerinin başkanları veya vekilleri, müşahitler, adaylar ve Cumhuriyet Senatosu üyeleri ile milletvekilleri itiraz edebiliyor. 

298 sayılı Kanun'a göre, ilçe seçim kurulu teşkili işlemlerine karşı, il seçim kurullarına iki gün içinde itiraz edilebiliyor. 

İl seçim kurulları, itirazları en geç iki gün içinde kesin olarak karara bağlıyor. İl seçim kurullarının teşekkülüne karşı ise kurulun teşkilinden itibaren en geç üç gün içinde YSK'ya itiraz yapılabiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)