E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSeçimde Trump'ın eli güçlü---

Seçimde Trump'ın eli güçlü

Seçimde Trump'ın eli güçlü
06 Kasım 2018 - 09:23 borsagundem.com

ABD'de gerçekleşecek Kongre Seçimi'nde, Cumhuriyetçiler galip çıkabilir

Türkiye’ye Muafiyet Tanıyan Trump, Bugün Seçimde

Dün gündem yoğundu: Tüketici enflasyonu Ekim'de beklentileri aşarak % 2.67 artarken yıllık artış % 25.2 ile rekor seviyeye ulaştı. Üretici enflasyonu ise % 0.91 artarken yıllık artış % 45.01'e geriledi. ABD'nin İran yaptırımları başlarken İran’la en çok iş yapan Türkiye dahil 8 ülkeye 6 aylık muafiyet verildi. (Fransa ve İspanya'ya muafiyet verilmedi) Haberle beraber Türk Lirasına yönelik talep arttı. Dolar kuru, haber sonrası 5.45'den 5.30 a kadar geriledi. Öyle ki; borsa bu sabah açılmadan % 0.8 dolar bazında değer kazanmış durumda.

Rusya'nın desteğiyle başkan olduğuna dair soruşturma süren Cumhuriyetçi Başkan Trump, bugün ikinci seçimini yaşayacak. 22 aylık Beyaz Saray döneminde ABD ekonomisini şaha kaldıran, güçlü büyüme ile istihdamı artıran, borsayı coşturan Trump; seçimlerde galibiyet bekliyor: Direkt kendisi oylanmadığı halde "Aslında ben de oy pusulasındayım" diyerek seçimi kendisi hakkında bir referanduma çeviriyor.

Bu ara seçimlerde;

*435 sandalyeli Temsilciler Meclisinin tamamı yenilecek ki son durumda çoğunluk zaten Cumhuriyetçilerde,

*100 sandalyeli Senato'nun üçte biri yenilecek ki Senato'da 51 sandalye ile Cumhuriyetçiler çoğunlukta,

*Ülkedeki 50 eyaletin valilerinden 36'sı da yenilecek ki yine çoğu Cumhuriyetçilerden.

Son durum itibarıyla eyaletler bazında yapılan tahminlerde Trump hükümetinin senatoda çoğunluğu elinde tutması hatta 51 olan sandalye sayısını 52 ye çıkarması beklenmektedir. Halkın oylarının daha adil temsil edildiği Temsilciler Meclisi seçiminde ise Trump'ın 20-40 arası sandalye kaybetmesi bekleniyor. Yine de 217 sandalyenin altına inmediği sürece Trump, Mecliste de çoğunluğu korumuş olacaktır.

STRATEJI

88.600’den gelen yükseliş trendi 96.000'e geldi. Bankalara para girişi endeksi sürüklüyor.

Modelimiz (09:15 itibariyle) VIOP X30YVADE 400 puan civarında artışla, BIST 100 ise % 0.3 civarında artışla güne başlamasını öngörüyor.

Alnus Yatırım

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)