E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçim yüzünden nakde dönenler ralliyi kaçırabilir---

Seçim yüzünden nakde dönenler ralliyi kaçırabilir

Seçim yüzünden nakde dönenler ralliyi kaçırabilir
30 Eylül 2020 - 12:10 borsagundem.com

ABD borsalarında seçim endişeleri iyiden iyiye etkisini sürdürüyor. Ancak seçim sonuçlarının yok edeceği belirsizlik borsaları yeniden rekor seviyelere taşıyabilir

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street borsalarının en önemli gündemi şüphesiz kasım ayında gerçekleşecek ABD seçimleri. Birçok yatırımcı kazanacak adayla birlikte desteklenecek sektörlere yönelik yatırım yapmaya veya nakde dönmeye uğraşsa da servet danışmanlığı şirketi Wealth Wise’ın Kurucusu ve CEO’su olan Loreen Gilbert borsaların hangi partinin kazanacağından bağımsız bir şekilde ralli yapacağını öngörüyor. Gilbert boğa piyasası tezini dayandırdığı şeyse ekonomideki eşit derecede olmasa da güçlü bir şekilde görülen iyileşme.

300 milyon dolarlık varlığın yönetimini üstlenen borsa uzmanı CNBC’ye verdiği röportajda, “Hareket halindeki bir trenle yarışamazsınız” ifadelerini kullanıyor. Borsa uzmanı ikinci korona virüs teşvik paketi ihtimalinin hızla arttığına da inanıyor. Ancak Gilbert seçim sonuçlarına ilişkin çok da endişeli değil.

Ünlü fon yöneticisi röportajında seçimlere ilişkin sürecin uzayacağına ilişkin endişelere yönelik, “Bazı uzmanların söylediği kadar ciddi bir şey olacağını düşünmüyor. Bana kalırsa aralık ayına girdiğimiz sırada bir cevabımız olacaktır” ifadelerini kullandı. Gilbert belirsizliğin ortadan kalkmasıyla birlikte borsaların rekor seviyesine dönmesi için uygun zeminin hazırlanacağını belirtti.

Buna karşın borsa uzmanı yatırımcıların bu süreçte volatilite ile savaşmasını ve kazanan sektörlerin Trump’ın ya da Biden’ın Beyaz Saray’a seçilmesine göre değişeceği endişesini anladığını belirtiyor. Gilbert’in konuyla ilgili en önemli tavsiyesi nakde dönme dürtüsüne dayanmak fakat seçimlere girerken oldukça iyi çeşitlendirilmiş bir portföye sahip olmak yönünde.

Loreen Gilbert borsalara ilişkin, “İnsanlar borsanın dışında olmak istemiyorlar. Bir boğa piyasası koşusu içerisindeyiz” görüşlerine yer veriyor.

S&P 500 endeksi 2 Eylül’deki rekor seviyesinden neredeyse %8 oranında düşse de 23 Mart tarihinde gördüğü en düşük seviyesinden bu yana yaklaşık %45 oranında bir artış kaydetti.

Tartışmalar ABD borsasını vurdu, Çin mutlu oldu

 

ABD seçimleri öncesi borsalar tedirgin

 

Borsalar ABD seçimlerine endekslendi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU30 Eylül 2020 12:33

    Daha ne rallisi olacak abd borsasını 5 hisse senedi gögüslüyor ve 3-5 kat arttılar bunları millete sardıkları zaman abd borsaları çöker.