E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSeçim tekrarı Türkiye'nin notunu etkileyecek mi?---

Seçim tekrarı Türkiye'nin notunu etkileyecek mi?

Seçim tekrarı Türkiye'nin notunu etkileyecek mi?
07 Mayıs 2019 - 15:23 borsagundem.com

Fitch Ratings Direktörü Gamble: Seçimlerin tekrarlanması kredi notu için çok önemli değil

Fitch Ratings Direktörü Paul Gamble, Türkiye'nin not ve görünümünü değiştirmeme kararının ardından Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede yapısal reform vurgusu yaptı. 

Ekonominin yeniden dengelenme sürecinde olduğunu belirten Gamble "Dış finansman gereksinimleri konusunda gelişmeler oldu. Ekonomik politikalar konusunda belirsizlikler var. Hala politik ve jeopolitik risklerden kaynaklanan hassasiyetler var. Tüm bu koşullar ekonomik büyümeyi etkileyebilir" dedi. 


"SEÇİM TEKRARI ÇOK ÖNEMLİ DEĞİL" 

Seçimlerin tekrarlanmasının kredi notu için çok önemli olmadığını belirten Gamble, yapısal reform vurgusu yaparak "Seçimsiz 4 yıl Türkiye'nin yapısal reform uygulaması için bir alan açacaktır" diye konuştu. 

Ekonominin zayıf ve güçlü yönlerini değerlendiren Gamble "Cari açıkta iyileşme gördük ama bu ithalattaki keskin düşüşten kaynaklandı. Turizm ve hizmet sektörü iyileşti. Mal ihracatında çok fazla iyileşme görmedik. Ancak ekonominin büyük dış finansman ihtiyacı var yani dış finansman riskleri sürüyor" yorumunu yaptı. 

Piyasaların hala rezerv konusunda hala tedirgin olduğunu belirten Gamble net rezervlerin düşük olduğunu, yatırımcıların da bunu yakından takip ederek anlamaya çalıştığını söyledi. 

NOT YÜKSELMESİ İÇİ NE OLMALI? 

Gamble Türkiye'nin kredi notundan önce not görünümününü yükselmesi gerektiğini, bunun için de ekonominin sürdürülebilir biçimde yeniden dengelenmesi gerektiğini söyledi. Gamble "Cari açığın uzun süre daha düşük kalması gerekir, enflasyon da tek hanelere düşmeli. Ekonominin geçen yılki şoku atlattığını görmemiz gerekiyor. Bu süreç yapısal reformlarla da desteklenmeli, ekonomi böylece dış faktörlere karşı daha dirençli hale getirilecektir" değerlendirmesini yaptı. 

Fitch geçen hafta Türkiye'nin kredi notunu BB'de, görününümünü negatifte bırakmıştı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kamil07 Mayıs 2019 21:53

    Yaklaşık 1,5 aylık seçim belirsizliği süresince ekonomi olduğu gibi kalacak mı diyor , anlamadım. Seçimsiz dört yılda  yapısal reform yapılacak mı diyor, yine anlamadım. Benim anlayışım da amma kıtmış ha

  • Murat07 Mayıs 2019 19:48

    Notu sifira indirsinler. Bu millet bu durimu haketmiyor. Yaziklar olsun sen kazandin ben kazandim mittete fatura odettiriyolar

  • mikra07 Mayıs 2019 15:41

     ATATÜRK'ÜN KURDUĞU TÜRKİYE CUMHURİYETİ' NİN FABRİKA AYARLARINA DÖNERSEK HİÇ BİR SORUNUMUZ KALMAZ.