E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçim sonrası TL varlıklardaki iyimserlik sürer mi?---

Seçim sonrası TL varlıklardaki iyimserlik sürer mi?

Seçim sonrası TL varlıklardaki iyimserlik sürer mi?
24 Haziran 2019 - 11:16 borsagundem.com

İstanbul'da tekrarlanan Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçiminin ardından TL varlıklarında iyimser havanın sürüp sürmeyeceği merak konusu oldu

İstanbul'da yenilenen Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimini Millet İttifakı adayı Ekrem İmamoğlu kazandı. Seçim belirsizliğinin geride kalmasıyla piyasalarda olumlu hava yaşanıyor.

Sonucun belirlenmesiyle TL dolar karşısında değer kazandı. Cuma gününü 5.82 civarında tamamlayan Dolar/TL dün akşam ilk tepki olarak 5.73'e kadar geriledi. Kur bugün de düşüşünü sürdürerek 5.71'e indi.

BIST 100 Endeksi de güne %2'den fazla artışla başladı, bankacılık endeksi açılışta % 4.2 yükseldi.

Global Menkul Değerler Kıdemli Analisti Rıdvan Baştürk Bloomberg HT'ye seçimlerin kısa sürede ve sorunsuz şekilde bitmesinin Türk Lirası'na olumlu yansıdığını ancak S400 riskinin TL varlıklar için önemli olduğunu kaydetti.

"5.66'YA GERİLEYEBİLİR"

Baştürk "Cuma gününü 5.82'de kapatan kur 5.72'ye geriledi. Belirsizlik ortadan kalktı bu nedenle TL'de iyimserlik ön planda.." diye konuştu.

Küresel gelişmelere dikkat çeken Baştürk "geçen haftaki Fed toplantısından sonra dolarda küresel bazda zayıflık vardı.  Buna bakarsak kurda aşağı yön daha ön planda olabilir. Kurda 5.72'lerin aşağı kırılmasıyla 5.66'lara doğru geri çekilme görülebilir" dedi.

Belirsizliğin ortadan kalmasının Borsaya da pozitif yansıyacağını kaydeden Baştürk "BIST'te zaten uzun suredir yukarı eğilim var. 95 bin 800 - 96 bin bölgesinin hedeflenebileceğini söyleyebiliriz" ifadesini kullandı.

S 400 VURGUSU

QNB Finans Yatırım Yatırım Danışmanlığı Müdürü Serdar Pazı Bloomberg HT'ye "kurda 5.72 seviyesinin daha altını İmamoğlu'nun mazbatayı aldığı süreçte görmüştük, bu seviye aşağı yönde kırılırsa 5.65 hatta 5.50'lere doğru düşüşün önünü açabilir.

TL gelişen ülke paralarına göre olumlu ayrışıyor. Kalıcı kırılım için ise jeopolitik riskler ve S400 konuları önemli olacak, piyasalar ayrıca G20 zirvesinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın temaslarını görmek isteyecektir" dedi.

TL ve diğer gelişen ülke paralarının bu sabah dolar karşısındaki performansı

"ALTIN FIRSAT"

İş Yatırım yolladığı bir notta seçimleri geride bırakan Türkiye'nin popülist politikaları bırakıp reform sürecine odaklanmak için 'altın değerinde' bir fırsat yakaladığını belirtti. 

Açıklamada "2023 yılında Başkanlık seçimlerine kadar olan süreçte ekonomiye ve reform sürecine odaklanacak bir Türkiye, S-400 savunma sistemleri alımı konusunda ABD ile arasındaki gerginliği de çözebilirse yeniden küresel sermaye için bir cazibe merkezi haline gelebilir.

Piyasalardaki fırsat penceresi ne kadar süre açık kalacak bilmiyoruz. Bu hafta yapılacak G20 toplantılarında ABD ve Çin görüşmelerinin seyri, Erdoğan Trump görüşmelerinde S-400 konusunda ilerleme sağlanıp sağlanamayacağı Türkiye için fırsat penceresinin ne kadar açık kalacağı konusunda ilk ipuçlarını verecek. Ancak orta vadede asıl belirleyici olacak yerel seçimleri geride bırakan Türkiye'nin popülist politikaları bırakıp reform sürecine odaklanıp odaklanmayacağı" ifadelerine yer verildi.

TEB Yatırım Stratejisti Işık Ökte ise "eğer Londra traderları Türkiye'de artık yapısal reform uygulanacağına ve erken seçim olmayacağına inanırlarsa TL'de ralli olur. Yerli yatırımcı ABD'den S400 konusunda Türkiye'ye yaptırım gelir mi olayına odaklanınca yine dolar almaya devam edeceklerdir. Burada ikinci konu da kabine değişikliği Erdoğan'ın gündemi olacak mı, bu konu yabancıların da radarında olmaya devam edecek." şeklinde yorum yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)