E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSeçim sonrası dolar ne olur?---

Seçim sonrası dolar ne olur?

Seçim sonrası dolar ne olur?
28 Mart 2014 - 16:25 borsagundem.com

Bilindiği gibi bugün Türkiye’de yerel seçimlerden önce son işlem günü ve yurtiçi piyasalarda kritik bir hafta sonu yaşanacak.

Peki USDTRY Pazartesi günü nasıl bir açılış gerçekleştirebilir?
 
Yurtiçi piyasalara bakıldığında bu hafta boyunca bahar rüzgarları esti. Hatta haftanın sonlarına doğru BIST’in gerçekleştirdiği 3%’e varan yükseliş rallisi, USDTRY paritesindeki ani düşüşler hem rahatlama oluşturdu hem de piyasada akıllara soru işaretleri getirdi. Çünkü Türkiye’de ses kasetleri nedeniyle siyasi gerginliklerin, Twitter’ın erişime engellenmesi ve Youtube’un kapatılmasının- ki piyasada baskı oluşturup kayıpların artmasına neden olmuştu- piyasalarda olumsuz etkisini göstermesi ve USDTRY’nin yükselmesi bekleniyordu. Gerçekleşen durum ise beklentilerden farklı. Peki pazartesi günü seçimlerden sonra USDTRY haftaya nasıl başlar?
 
Şüphesiz seçimlerin geride kalmasından sonra piyasalarda bir rahatlama bekleniyor. Özellikle gerilen siyasi ortamın sonuçların açıklanması ile rahatlaması ve normal bir döneme girilmesi USDTRY’de düşüşleri beraberinde getirebilir. 2.1700 önemli bir seviye. Seçim sonrası gelecek olan düşüşte bu bölgenin önemli bir destek olması beklenebilir. Dolayısıyla Pazartesi açılışta USDTRY’nin düşük başlaması yüksek ihtimal dahilinde. Seçim sonrasında siyasi ve toplumsal gerginliklerin bir müddet daha devam etmesi ise USDTRY’de yeniden yukarı yönlü bir hareket başlatabilir. Bu tür bir harekette ilk olarak 2.2500 bölgesi gündeme gelebilir.
 www.forexkocu.com 
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • misafff02 Nisan 2014 13:40

    Dolar 2.10 göerecek sonrası abd verilerinde.

  • misafir01 Nisan 2014 21:51

    doların durumu nasıl olur acaba arkadaşlar

  • dolar 30 Mart 2014 14:40

    2008 de dolar 1.18 di şu an iki katı kriz olmasaydı aynı seviyede devam ederdi kriz abd nin gelişen piyasalarla mücadele edememesinden oldu şimdi dünyanın parasını bastı 10 yıl içinde bu krizin daha büyüğü olur abd de batar

  • devran29 Mart 2014 20:55

    dolar 10 yıllı aşkın bir zamndır zaten yatay seyrediyor son aylarda bir aşağı bir yukarı hareketli olan dolar frenlenemeye çalışılıyor.yakın bir zamnda yukarı doğru sert ve hızlı çıkışlar yapacağı okadar beliki

  • misafir29 Mart 2014 15:03

    borsa çakılır, dolar en az 1 hafta uçar

  • Yatırımcı28 Mart 2014 18:25

    Boşuna dövize yatırım yapmıyoruz herhalde. Borsa çöker döviz yükselir.