E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçim öncesi teknoloji hisselerinin mitingi başladı---

Seçim öncesi teknoloji hisselerinin mitingi başladı

Seçim öncesi teknoloji hisselerinin mitingi başladı
13 Ekim 2020 - 08:46 borsagundem.com

Apple ve Amazon Wall Street rallisinin liderleri oldu

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Wall Street Pazartesi günü sert bir yükselişle kapattı. Bu yükseliş korona virüs teşvik paketi beklentileri ve Amazon, Apple ve diğer teknoloji hisselerinde görülen ralliyle tetiklendi.

Apple Inc. hisseleri % 6,4 yükseliş gösterdi ve hisse piyasasındaki değerine, Salı günü gerçekleşecek olan etkinlik öncesi 128 milyar dolar ekledi. Şirket Salı günü en yeni iPhone modellerini tanıtacak. Amazon, 13 Ekim’de gerçekleşecek yıllık Prime Day alışveriş günleri öncesinde %4,8’lik bir ralli yaşadı ve Microsoft hisseleri %2,6 artarak S&P 500’ün enformasyon teknolojisi endeksinde %2,7 yükselişe neden oldu.

S&P 500 2 Eylül tarihindeki rekor seviyesinden yalnızca %1 aşağıdaydı ve geçtiğimiz ay yaşadığı %9’luk geri çekilmeden neredeyse iyileşme gösterdi. Ladenburg Thalmann Asset Management’ın Başkanı Phil Blancato, “Apple çok iyi gidiyor. İsmin etrafında büyük bir mutluluk hissi var” dedi. Açıklamasının devamında, “piyasa liderleri yine teknoloji şirketleri oldu ve ekonominin genişlemeye devam ediyor olmasından destek görüyorlar” ifadelerini kullandı.

Pazar günü Trump yönetiminin, büyük bir teşvik paketi müzakereleri dirençle karşılaştığında, meclise daha küçük bir teşvik paketi çağrısı yapmasıyla yatırımcı duyarılığı arttı. Reuters’ın haberine göre, Performance Trust Capital Partners’ın Yatırım Direktörü Brian Battle, “görünen o ki yönetim seçimden önce bir anlaşmaya varılmasını istiyor” dedi. Açıklamalarına “şimdi rakamın ne kadar büyük olacağına karar vermek cumhuriyetçi meclise kalmış” ifadelerini kullanarak devam etti.

Birçok yatırımcı demokrat aday Joe Biden’ın vergileri arttırma ihtimalinin yüksek olduğunu düşünüyor. Ve aylar boyunca, sertbestleşmeyi savunan ikinci bir Trump iktidarının hisse piyasaları için daha iyi olduğu düşünüldü. Ancak gelecek ay yapılacak başkanlık seçimlerinde demokratların kazanmasına yönelik beklentiler yükseldi ve yatırımcılar şimdi Biden’ın başkanlığının potansiyel faydalarından bahsediyor. Bu faydalardan öne çıkanlar daha geniş altyapı yatırım harcamaları ve daha az küresel ticaret belirsizliği.

RealClearPolitics tarafından yapılan bir analizde katılımcılar Biden’ın kazanmasının %67 ihtimali olduğunu düşünürken, Trump’ın ikinci kez iktidara geleceğini söyleyenlerin oranı %33 oldu. Bu da iki aday arasında görülen en büyük fark olarak kaydedildi. 15 Ekim’de yapılacak olan başkanlık münazarası resmi olarak iptal edildi. Trump, doktorunun artık korona virüs bulaştırmayacağını söylemesi üzerine bu hafta çekişmenin yüksek olacağı eyaletlere gidecek.

ABD’nin büyük bankaları JPMorgan &Co ve Citigroup’ın sonuçları Salı günü açıklanacak ve piyasaların odak noktasında olacak. Genel olarak analistler S&P 500 şirketlerinin üçüncü çeyrekteki kazançlarının, bir önceki yıla kıyasla %21 düşüş göstermesini bekliyor. Kazançlar ikinci çeyrekte bir önceki yıla göre %31 düşmüştü. CFRA’nın Baş Yatırım Stratejisti Sam Stovall, “kazançların negatif olması bekleniyor ama birçok kişi ‘evet, ama çıtayı çok düşük tuttuk ve ikinci çeyrek rakamlarını aştığımız gibi, üçüncü çeyrek rakamlarını da aşabiliriz’ diyebilir” dedi.

Dow Jones Industrial Average, %0,88 yükseliş göstererek 28,837.52 puana ulaştı ve S&P 500 %1,64 artışla 3,534.22 seviyesine ilerledi. Nasdaq Composite %2,56 artış gösterdi ve 11,876.26 puana ulaştı. S&P 500 enerji endeksi, petrol fiyatlarındaki düşüş ve üretim fazlası endişeleriyle %0,15 düştü.

Deutsche Bank’ın şirketin hisselerine “al” notu vermesinin ardından Twitter’ın hisseleri %5.1’lik yükseliş gösterdi. Şirketin büyümesinin 2021 yılında da devam etmesi bekleniyor. NYSE’de yükseliş gösteren hisseler, düşen hisselerden fazla oldu. Oran 1,79’a 1 olarak gerçekleşti. Nasdaq’ta ise 1,57’ye 1 olarak kaydedildi. S&P 500 71 yeni, 52 haftalık yükseliş ve bir yeni düşüş; Nasdaq Composite 159 yeni yükseliş, 14 yeni düşüş açıkladı.

ABD seçimlerinde paketler yarışacak

 

New York borsası haftanın ilk gününü yükselişle kapattı

 

Fitch, ABD seçimlerinin olası sonuçlarını değerlendirdi

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)