E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSeçim haftasında kenevir ve silah hisseleri dikkat çekiyor---

Seçim haftasında kenevir ve silah hisseleri dikkat çekiyor

Seçim haftasında kenevir ve silah hisseleri dikkat çekiyor
04 Kasım 2020 - 17:44 borsagundem.com

Yatırımcılar seçim sonuçlarının tartışmasız bir şekilde açıklanmasını bekliyor ve piyasalarda volatiliteye hazırlanıyor

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yatırımcılar ABD başkanlık seçimlerinin sonuçlarının tartışmasız bir şekilde açıklanmasını umut ediyor. Ancak belirsizlik ve volatiliteye karşı da hazırlanıyor. Ancak kenevir ve silah hisselerindeki hareketlilik, piyasaların beklediği sonuca dair bazı bilgiler veriyor.

Ateşli silah üreticisi Smith & Wesson’ın hisseleri, Salı günü %1,6 yükseldi. Yılbaşından bu yana şirketin hisselerinde %17 artış görüldü. Askeri teçhizat üreticisi Vista Outdoor’un hisseleri ise %1,6 artarak, yılbaşından bu yana %21 yükseliş göstermiş oldu.

Bu iki şirket gibi, silah üreticilerinin hisseleri, yatırımcılar demokrat aday Joe Biden’ın kazanacağını tahmin ederek, ateşli silahlara daha katı kısıtlamalar getirilmesini bekliyor. Aynı zamanda, seçim sonuçlarının tartışmalı gerçekleşmesi halinde, potansiyel bir sivil ayaklanma ihtimali de göz önünde bulunduruluyor.

Forbes’un haberine göre, kenevir üreticilerinin hisseleri de aynı şekilde yükselişte. Trulieve Cannabis Corp. Y-yılbaşından bu yana %24 yükseliş gösterdi ve AdvisorShares Pure Cannabis ETF Salı günü %1,8 artarak, yılbaşından bu yana %12’lik artış yaşadı.

Kenevir hisseleri de benzer nedenlerden dolayı yükseliyor. Yatırımcılar kenevire yönelik politikaların olumlu gerçekleşmesini ve bazı eyaletlerde yasal olmasını bekliyor.

ABD’nin iki önemli özel hapishane şirketi CoreCivic ve GEO Group’un hisseleri bu yıl sırasıyla %57 ve %41 düşüş gösterdi.

Bu iki şirketin hisseleri gibi birçoğu, ABD Başkanı Donald Trump 2016 yılında seçildiğinde yükselmişti. Biden’ın, özel hapishaneleri kaldırma sözü vermesi nedeniyle, yatırımcılar bu hisselerden kaçınıyor.

Bir yatırım uzmanı, “eğer Biden kazanırsa, silahlara yönelik daha katı kurallar getirilir” dedi. Açıklamasının devamında, son dönemde artış gösteren silah satışlarına dikkat çekerek, “yeni bir yasa çıkmadan önce silah almak istiyorlar” ifadesini kullandı.

Piyasalar, Dow Jones Industrial Average’ın geçtiğimiz hafta 1,800 puan düşüş göstermesinin ardından, yükselişle başladı. Piyasalar önümüzdeki günlerde seçim sonuçları tamamen açıklanana kadar, herhangi bir belirsizliğe karşı oldukça hassas olacak.

ABD borsalarında korkulu seçim yükselişi

 

ABD seçimlerinin kazananı teknoloji hisseleri

 

ABD seçimlerinden sonra dolar ne olacak?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)