E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSEC eski Başkanı'na 'skandal' görev---

SEC eski Başkanı'na 'skandal' görev

SEC eski Başkanı'na 'skandal' görev
19 Şubat 2021 - 00:13 borsagundem.com

Şirketin kurucusu Leon Black, Jeffrey Epstein ile olan bağlarının ortaya çıkmasıyla başlayan problemleri SEC eski Başkanı ile çözmek istiyor

BORSAGUNDEM.COM

Özel sermaye şirketi Apollo Global, şirket kurucu ortağının yasadışı ilişkilerinin ortaya çıkmasıyla yaşanan problemini çözmek için büyük bir isimi yönetime alıyor. Türkiye’deki Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) ABD'deki karşılığı olarak bilinen Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) eski Başkanı Jay Clayton'ı baş bağımsız yöneticisi olarak seçti. Şirketin kurucu Leon Black'in, Jeffrey Epstein ile olan bağlarından ortaya çıkmasıyla Clayton yönetime alma kararı verdiği belirtiliyor.

Milyarder Black'in yasa dışı seks, vergi kaçakçılığı gibi suçlardan hapse atılan ve Ağustos 2019'da cezaevinde intihar eden Jeffrey Epstein’a servet yönetimi ve emlak planlaması konularında profesyonel tavsiye için 2013 ile 2017 yılları arasında 158 milyon dolar ödediği ortaya çıktı.

OLAY ORTAYA ÇIKINCA İSTİFA ETTİ

Herhangi bir finansal eğitimi olmayan ve bu konuda yetkisi de bulunmayan Epstein'a bu kadar yüksek miktarda para gönderilmesi hukukçuların kafasını karıştırdı. Bu olayın ortaya çıkmasıyla 69 yaşındaki Black, Temmuz ayında CEO olarak istifa edeceğini ancak yine de Apollo'nun yönetim kurulu başkanı olarak kalacağını açıkladı.

Black'in kurucu ortakları Josh Harris ve Marc Rowan'ın, Epstein'ın ifşalarının ardından Black'in firmayı tamamen terk etmesi için bastırdığı, ancak bunu kabul ettiremedikleri belirtiliyor. Ortaya çıkan skandaldan kurtulmak için de SEC eski Başkanı Jay Clayton'ı baş bağımsız yöneticisi olarak atandığı belirtiliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)