E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC, Çinli şirketleri borsalardan çıkarmak için çalışıyor---

SEC, Çinli şirketleri borsalardan çıkarmak için çalışıyor

SEC, Çinli şirketleri borsalardan çıkarmak için çalışıyor
18 Kasım 2020 - 14:23 borsagundem.com

ABD'de finansal piyasaları düzenleyici kurum SEC, Çinli şirketlerin ABD borsalarından çıkarılması için bir düzenlemeye hazırlanıyor

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Çinli şirketleri ABD'deki borsa endekslerinden çıkarmaya adım adım ilerliyor.

ABD'li finansal piyasalar düzenleyicisinin hamlesiyle Washington ve Pekin arasında, Trump yönetimi sonrası yeni bir kriz çıkabilir. Bloomberg haberine göre SEC, ABD'de denetim standartlarına uymayan Çinli şirketleri yılsonuna kadar listelerden çıkarmak için bir düzenleme hazırlıyor.

Kaynaklara göre yetkililer, Finansal Piyasalar Başkanlık Çalışma Grubu’nun SEC’e 2022'de uygulamaya konulabilecek düzenlemeler için çağrıda bulunması sonrası düzenlemeyi hızlandırdılar.

ABD Başkanı'nın Finansal Piyasalar Başkanlık Çalışma Grubu üyeleri arasında SEC Başkanı Jay Clayton ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in de bulunuyor.

Başkanlık seçimleri esnasında ve sonrasında genellikle birçok resmi kurumun büyük politika değişikliklerine gitmek konusunda ağır davranmasına rağmen SEC'in çalışması dikkat çekiyor. Mevcut Başkan Trump'ın görev süresi bitmeden, yani 20 Ocak öncesinde ise düzenlemenin sonuçlanması olası gözükmüyor. Yılsonuna kadar görevi bırakması beklenen Başkan Clayton da düzenlemenin tamamlandığın göremeyecek. 

Bu gelişme sonrası ABD'de işlem gören Çinli şirketleri takip eden Nasdaq Golden Dragon China Endeksi dün yüzde 0.9 gerilerken, S&P 500 Endeksi de yüzde 0.5 geriledi. Çinli şirketleri gösteren endeks geçen haftayı rekor seviyeden tamamlamıştı.

ABD, SPK'sından Çinli şirketlere sıkı denetim!

Muhtemel SEC başkanları borsacıları tedirgin ediyor

Eski başsavcı Bharara ABD SPK'sı SEC'in başkanı olabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)