E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC, Çinli şirketlerden rahatsız!---

SEC, Çinli şirketlerden rahatsız!

SEC, Çinli şirketlerden rahatsız!
04 Ağustos 2021 - 17:21 borsagundem.com

ABD’de SEC’in Başkanı Gensler, Wall Street’te işlem gören Çinli şirketlerin bilgi paylaşma konusundaki tutumlarından dolayı endişeli olduğunu belirtti

ABD’li sermaye piyasaları düzenleyicisi SEC’in Başkanı Gary Gensler, yatırımcıların ABD’de işlem gören Çinli şirketler ile ilgili yeterince bilgi alamadıkları konusunda endişeli olduğunu söyledi.

SİYASİ RİSK

Gensler, “Muhasebe ve kayıt risklerinin yanında birçok siyasi risk mevcut” derken, birçok Çinli şirketin ABD’de halka arz olmak için kullandığı paravan şirket yapısının açıklığıyla ilgili endişelerini dile getirdi.

Amerikalı müfettişlerin Çinli şirketlerin denetim sonuçlarına ulaşamadıklarını belirten Gensler şöyle konuştu:

Durumun tam olarak anlaşılamadığı konusunda endişeliyim.

İLETİŞİM ÇAĞRISI YAPTILAR

Çin Piyasa Düzenleme Komisyonu, hafta başında ABD piyasa düzenleyicisi SEC’e Çinli şirketlerin halka arz süreçleriyle ilgili daha fazla iletişimde bulunma çağrısında bulunmuştu.

Çin SPK’sı pazar günü yaptığı açıklamada, SEC ile işbirliği yaparak halka arzlarla ilgili problemlerde uygun bir çözüm bulma konusunda ortak çabaların artırılması gerektiğini söylemiş ve SEC’in Çinli şirketlerin halka arz olmak için risk açıklamalarını geliştirmesi gerektiğini söylemesinden sonra Çinli düzenleyiciler de bu çağrıyı memnuniyetle karşılamıştı.

Çin geçen haftalarda yurtdışında halka arz olmak isteyen şirketlerin siber güvenlik kontrolünden geçirilmesini gerektiren bir düzenleme de yayımlamıştı.

ABD borsaları karışık seyirle açıldı

SEC Başkanı'ndan kripto para piyasası için Vahşi Batı benzetmesi

Küresel sermaye, Çin tahvillerine koşuyor

ABD'den Çinli şirketlerin halka arzına rest

 

ABD SPK’sı kripto para için yetki istiyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)