E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC bitcoin fonu kararını Haziran'a kadar erteledi---

SEC bitcoin fonu kararını Haziran'a kadar erteledi

SEC bitcoin fonu kararını Haziran'a kadar erteledi
30 Nisan 2021 - 13:20 borsagundem.com

SEC, Bitcoin ETF kararını en az Haziran ayına kadar öteledi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto savunucuları, ABD düzenleyicisinin, Bitcoin borsa yatırım fon onayına ilişkin kararı için bir süre daha beklemek zorunda kalacak.

Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Çarşamba günü yaptığı bir açıklamada, ajansın yapıyı "onaylayıp onaylamama" ya da yapının onaylanıp onaylanmayacağına karar vermek için işlem başlatıp başlatmama konusundaki kararını 17 Haziran'a kadar ertelediğini söyledi. Bloomberg Intelligence'a göre,  Bitcoin ETF iznir için başvuran en az 11 şirketten birisi VanEck Associates Corp.

Yaklaşık on yıllık çabaların ardından SEC'in nihayet bu yıl bir Bitcoin ETF lansmanını onaylayabileceği bekleniyordu. Bu inancın temelinde, selefi Jay Clayton'dan kripto paraya daha açık fikirli görülen Gary Gensler'in yeni SEC Başkanı olması yatıyor. Ancak Çarşamba günkü dosyalama, dairenin ihtiyatlı bir şekilde ilerlediğini gösteriyor.

WallachBeth Capital ETF direktörü Mohit Bajaj, "Kesin bir karar vermeden önce ürünle ilgili daha derin bir inceleme yapmak istiyorlarmış gibi geliyor, bu muhtemelen en iyi yol. Son müşterinin herhangi bir bilinmeyen risk altında olmadığından emin olmak istiyorlar" dedi.

VanEck'in başvurusu, SEC tarafından kabul edilen üç başvurudan biri, yani teklifleri onaylamak veya reddetmek için sınırlı bir süre var.

VanEck dijital varlık stratejisi direktörü Gabor Gurbacs, “Komisyonun bitcoin ETF'lerini onaylamasını ve VanEck'in tüm ihraççılar arasında en erken başvurusunu sunduğunu kabul etmesini umuyoruz. Bir Bitcoin ETF'si artık tartışmalı değil” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)