E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarSEC: ABD kripto paraya yasakçı değil düzenleyici olacak---

SEC: ABD kripto paraya yasakçı değil düzenleyici olacak

SEC: ABD kripto paraya yasakçı değil düzenleyici olacak
06 Ekim 2021 - 07:35 borsagundem.com

ABD'nin dijital paralar konusunda yasaklayıcı olmayacağını belirten SEC Başkanı Gensler, hükümetin odak noktasının sektörün; yatırımcı ve tüketiciyi koruma kurallarına ve vergi yasalarına uymasını sağlamaya odaklandığını söyledi

ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler ile, kripto şirketleri arasında birden fazla anlaşmazlık yaşanırken Gensler, ABD'nin dijital tokenları yasaklama konusunda Çin'i takip etmeyeceğini bildirdi.

Gensler, hükümetin odak noktasının sektörün; yatırımcı ve tüketiciyi koruma kurallarına, kara para aklamayla mücadele düzenlemelerine ve vergi yasalarına uymasını sağlamaya odaklandığını söyledi.

Gensler, “Yaklaşımımız gerçekten oldukça farklı” diyerek herhangi bir yasağın muhtemelen Kongre tarafından yasalaştırılması gerektiğini de sözlerine ekledi.

Çin geçen ay kripto ticaretine karşı kapsamlı bir ültimatom yayınlamış ve tüm işlemlerin yasa dışı olduğunu ve token madenciliğinin kökünü kazımak için agresif bir şekilde hareket edeceğini bildirmişti.

Kripto fonlara 90 milyon dolarlık giriş sağlandı

 

Kripto paralar Powell'dan destek buldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)