E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSEC, 19 milyon dolarlık suistimali yakaladı---

SEC, 19 milyon dolarlık suistimali yakaladı

SEC, 19 milyon dolarlık suistimali yakaladı
19 Temmuz 2018 - 17:34 borsagundem.com

ABD’li yatırım şirketi emekli yatırımlarını riskli alanlara yönlendirmek ve yüksek komisyon almakla suçlandı. SEC olay için ‘dolandırıcılık’ dedi, mahkemeye taşıdı

BORSAGUNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de bir yatırım danışmanlığı şirketi, yatırımcıların emeklilik birikimlerini ve emeklilik planlarını da içeren 19 milyon dolar tasarrufu, riskli yatırımlara yönlendirerek tehlikeye atmak, yüksek miktarda komisyon almakla suçlandı.

“Dolandırıcılık” olarak ifade edilen olayı ortaya çıkaran SEC’e göre Temenos Advisory Inc. isimli danışmanlık şirketi ve İcra Müdürü George L. Taylor, emekli ve emekliliğe yaklaşan müşterileri ile diğer tasarruf sahiplerini riskli yatırımlara yönlendirdi. Şirketin ve Taylor’un bu kişilerden danışmanlık ücretleri talep ettikleri, yatırım yönlendirmeleri için aldıkları komisyonlardan yüksek kazanç elde ettikleri saptandı. SEC ayrıca, şirketin faturada fiyatları fazla gösterdiğini belirledi.

ABD’nin SPK’sı SEC'in Boston Bölge Ofisi Müdürü Paul Levenson “Yatırım danışmanları, kendi çıkarlarına değil müşterilerinin çıkarlarına yönelik hareket etmelidirler. Temenos, kendi maddi çıkarları doğrultusunda müşterileri yanlış yönlendirerek bu görevi ihlal etti” diye konuştu.

SEC olayı federal mahkemeye taşıdı. Şirket ve George L. Taylor, federal menkul kıymet yasalarını ihlal etmekle suçlandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)