E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSebze ve meyve fiyatları yarı yarıya düşecek---

Sebze ve meyve fiyatları yarı yarıya düşecek

Sebze ve meyve fiyatları yarı yarıya düşecek
29 Nisan 2019 - 15:14 borsagundem.com

TÜSPAF Başkanı Ali Karaca: Şu an vatandaşın evine götürdüğü sebze fiyatları 2-3 lira civarına düştü. Domateste ihracat var, mayısın ilk haftalarında tarla sezonu başlıyor.

Ticaret Bakanlığı Esnaf Sanatkarlar ve Kooperatifçilik Genel Müdürlüğünün düzenlediği "Pazarcı Esnafı Eğitim Programı" kapsamındaki ilk eğitim toplantısına katılan Türkiye Sebzeciler, Meyveciler ve Seyyar Pazarcılar Federasyonu Başkanı Ali Karaca, AA muhabirine değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Pekcan'ın pazarcı esnafının rekabet ortamında biraz daha güçlenmesi amacıyla eğitim seminerleri düzenlenmesi için talimat verdiğini ifade eden Karaca, çalışmanın, esnafın daha iyi kazanç sağlaması açısından önemine işaret etti.

Eğitim kapsamında esnafın müşteriye yönelik davranışlar, müşteri memnuniyetinin artırılması için yapılması gerekenler ve meslekle ilgili yönetmeliklere ilişkin bilgiler aktarıldığını kaydeden Karaca, 11 bölgede eğitimlerin sürdürüleceğini bildirdi.

"VATANDAŞIN EVİNE GÖTÜRDÜĞÜ SEBZE FİYATLARI 2-3 LİRA CİVARINA DÜŞTÜ"

Karaca, kış mevsiminde üretimin az olduğunu bu nedenle de fiyatların yüksek seyrettiğini dile getirerek, şu değerlendirmede bulundu:

"Geçen dönem, bazı ürünlerdeki hastalıklardan dolayı, üretimde biraz azalma vardı. Bu nedenle oluşan arz-talep dengesizliğinden fiyatlar arttı. Yaz mevsiminin gelmesiyle fiyatlarda çok düşüş var. Ankara pazarlarında şu an patlıcan 2,5-3 lira. Son 10 gündür fiyatlar yarı yarıya düştü. Vatandaşımız aldatılıp, aldatılmadığını Antalya'da, Mersin'deki internet fiyatlarından öğrenebilir. Pazarcı daha mı pahalı satıyor, diğer yerler mi pahalı satıyor? Neresinin daha ucuza olduğunu internet üzerinden fiyatları alıp, karşılaştırabilir."

Türkiye'de fiyatları üretim yerlerinin belirlediğini anlatan Karaca, üreticinin maliyetlerinin artmasına karşın fiyatların vatandaşın kesesine göre oluşacağını savundu.

Karaca, "Şu an vatandaşın evine götürdüğü sebze fiyatları 2-3 lira civarına düştü. Domateste ihracat var. Mayısın ilk haftalarında tarla sezonu başlıyor. Onda da düşüş başlayacak. Vatandaşın mutfağına aldığı sebze ve meyvenin fiyatları yarı yarıya düşecek." diye konuştu.

Bazı belediyelerin pazar yerlerini pazarcı esnafı olmayanlara ihale yoluyla kiraladıklarını, pazarcı esnafının da bu kişilerin kiracısı konumuna düştüğünü belirten Karaca, "Pazarcının maliyetlerini artıran bu durum, tüketicinin cebine yansıyor." ifadesini kullandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Tanzim kurun duser29 Nisan 2019 20:36

    Tanzim kurun anca o zaman düşer,ette düşsün diye ithal ettiniz durum ortada.Gunu birlik siyaset...

  • baturayersin29 Nisan 2019 18:52

    nerede yaşıyorsunuz söyleyin oraya gelelim her şey aldı başını gidiyor cep delik cepğen delik ucuz bir şey kaldımı

  • NAMIK29 Nisan 2019 17:41

    25 nisan perşembe günü Ankara'da pazara gittim kg fiyatı 2tl, 3tl bandında ne sebze nede meyve göremedim, 2, 3tl ye Ankara'nın neresinde satıldığını söylesinlerde bizde alalım.

  • mehmet yılmaz29 Nisan 2019 16:58

     patlıcanla haçlı baharı bekleyen mankurtlar elinde patlıcan başında kabak PATLADI.

  • Sait30 Nisan 2019 01:56

    Dogru diyon kardes patlicanda kabakda patates sogan biber domates elimizde patladi.iyicene ac kalsakda belesten gecinen goygoycular iyi bi sevinse...gidamizi dusunmeyecez giyinmeyi dusunmeyecez..ac bilac don goynek gezinecez senin gibilerde kina yakacak gerhal bu gidişle

  • mert29 Nisan 2019 16:41

    Hangi pazarmış bu merak ettim.

  • ercan29 Nisan 2019 16:20

    Pazarcı esnafı  kira vermez,sadece 20 tl tahta parası verir engüzel yerlerde tonla mal satsa vergi vermez,kdv vermez,temizlik vergisi vermez tonla pislik bırakır gider manav 100 gr fişsiz versin canına okurlar.malı seçene söylemediklerini bırakmazlar,burunlarından kıl aldırmazlar.Halen ağlarlar yazık

  • mehmet yılmaz29 Nisan 2019 18:19

    pazarcı gibi sabah saat 04 te sebzeleri toplamak kolaysa bi dene.market buzhaneye koyduğu 2 tl lik patlıcanı sabah sıcak yatağından çıkarken 22 tlye satmaya başlıyor sanki işçisinin maaşına 10 kat zam yapmış gibi MALİYETLERİM ARTI diyor.

  • Mmm 29 Nisan 2019 16:17

    Mersinde yaşıyorum geçen cuma patatesi 6 liradan , soğanı zar zor pazarlıkla 5 liraya alabildim halk pazarında

  • Okie Dokie29 Nisan 2019 16:03

    Sebze meyve fiyatlarının tam tersine yükselmesi gerekli ki doğal seleksiyon gerçekleşsin.

  • Ercan29 Nisan 2019 15:44

    Mazotun fiyatı düşmedi, asgari ücret düşmedi, nakliye masrafı düşmedi. Gıda fiyatları niye düşecek?

  • EBU AZAD 29 Nisan 2019 15:37

    hiç kimseye inanmayın çünkü hava sıcaklığından seralarda ürünler geçen aydan 3 kat fazla ürün veriyor niye mi önce sıcakların etkisi birde bitkinin boy atmasından ürün vermesi çoğalıyor.şu an adana da soğan tarlada 1,70-2,00 lira arasında hergün sökümler artıyor ve pakistan dan adana haline patates ithal olarak getirmişler kalite sıfır 3 lira istiyorlar

  • hasan29 Nisan 2019 15:37

    nerede 2-3 liraya sebze varsa söylesinde biz de gidip alalım en kötü yüzüne bakmayacağın patates 4 lira. Boşa konuşmasın.