E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSebze, meyve fiyatları düşüşe geçti---

Sebze, meyve fiyatları düşüşe geçti

Sebze, meyve fiyatları düşüşe geçti
13 Mayıs 2015 - 07:06 borsagundem.com

Ocak-şubat döneminde 2.5 liraya ulaşan biberin kilogram fiyatı 1.70, 4 lira olan patlıcan 1.30, 3 liraya kadar çıkan kabak 1.30 liraya geriledi

Antalya Ziraat Odası Başkanı Nazif Alp, havaların ısınmasıyla sebze fiyatlarının yüzde 50-60 düştüğünü bildirdi. Alp, "Ocak-şubat aylarında 2,5 liraya ulaşan biberin kilogram fiyatı 1,70, 4 lira olan patlıcan 1,30, 3 liraya kadar çıkan kabak 1,30, 7 lira olan taze fasulye 3 liraya, 2 lira olan salatalık da 80 kuruşa geriledi" diye konuştu. Marul, roka, maydanoz başta olmak üzere yeşil sebzenin bu kış döneminde altın dönemini yaşadığını dile getiren Alp, "Isıtmalı sistemle bu ürünleri yetiştiren çiftçilerimiz emeklerinin karşılığını kat kat aldı ancak bir kesim seralarının uygun özellikte olmaması nedeniyle istediği verimi sağlayamadı" dedi. 

İHRACAT DA ETKİLİ OLDU

İhracatın sebze ve meyve fiyatlarını etkileyen önemli faktörler arasında bulunduğuna işaret eden Alp, kış döneminde özellikle Rusya ve Avrupa ülkelerinin sebze taleplerinin fiyatların artmasına neden olduğunu anlattı. Alp sel, don ve aşırı yağışlar nedeniyle 3 yıllık kayıp yaşayan çiftçinin, ısıtmalı tarıma geçilmediği için kış döneminde seralardan istediği verimi alamadığını söyledi. 

ÇİFTÇİYE DESTEK

Küçük çiftçinin de modern tarıma geçmesi gerektiğine dikkati çeken Alp, bakanlığın bu yönde yaptığı çalışmaların devam etmesi gerektiğini dile getirdi. Öte yandan Alp, fide desteğinin bu üretim sezonuna yetişmesini beklediklerini, bunun çiftçiye çok fayda sağlayacağını kaydetti. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • dlbyz13 Mayıs 2015 08:09

    sayın alp söyleyiver şu devlet babaya boş para dağıtmasın çiftci belgesi ce arazi sahiplerinin bağkurunu devlet ödesin sosyal güvence olunca şehre kimse göç etmez köyünde kalır üretir üretir bin tl arti sigortaya kimse gelmez 5 dönüm bamya eker diker satar sera yapar çiftci bakuru üretiçi sayısını artırır dağtaş ekilmiş olur ziz ziraat odaları ve boş oturan ziraat mühendisleride denetler akıllı olun bunu devlet babaya söyleyin ben deli beyaz bir adamım deliyim