E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKulisSayılgan’a 7 yıla kadar hapis istemi---

Sayılgan’a 7 yıla kadar hapis istemi

Sayılgan’a 7 yıla kadar hapis istemi
17 Şubat 2021 - 12:42 borsagundem.com

SPK’nın şikayeti üzerine halka açık Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.’yi 2013-2015 tarihleri arasında 62 milyon 827 bin TL zarara soktuğu iddia edilen YKB Selim Sayılgan ve yardımcısı Adil İlhan Ceyhan hakkında 7 yıla kadar hapis cezası istendi.

Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), 2017'de İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’na halka açık Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. (#KERVN) yetkililerinin ‘Hizmet nedeniyle güveni kötüye kullanma' suçunu işlediğini ileri sürerek, şirket yönetim kurulu başkanı olan Selim Sayılgan ile yönetim kurulu başkan yardımcısı olan Adil İlhan Ceyhan hakkında şikâyetçi oldu.

6 ŞİRKETE KARŞILIKSIZ PARA AKTARIMI

Suç duyurusu dilekçesinde Kervansaray Yatırım Holding A.Ş.'nin ilişkili olduğu Akayteks Tekstil Pazarlama San. ve Tic. Ltd. Şti., Vakar Tekstil Ürünleri San. Ve Tic. Ltd. Şti., Obateks Tekstil İplik İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Koçali Turizm İletişim Gıda İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti., Kaviteks Kumaşçılık Tekstil ve İnşaat San. Tic. Ltd. Şti. ve Adler Tekstil Turizm İnşaat San. ve Tic. Ltd. Şti.’den olan mevcut alacaklarının tahsil edilememesine rağmen, karşılığında hiçbir menfaat temin edilmeksizin ilgili firmalara finansman sağlanmaya devam edilmesi ve bu şirketlerden olan alacakların tahsil ve takibine yönelik gerekli hukuki işlemlerin yapılmaması sonucunda, şirketin toplam 62 milyon 827 bin TL zarara uğratıldığı ileri sürüldü.

Kervansaray Yatırım Holding A.Ş. yetkilileri hakkında Mahmut Orman, Özkan Karaca ve Ufuk Açıkgöz'ün yaptığı şikâyetler de aynı soruşturma dosyasında birleştirildi.

2013-2015'TE ŞİRKET DİBE VURDU

Hazırlanan denetim raporunda, büyük ölçüde Selim Sayılgan tarafından sevk ve idare edilen şirketin 2013, 2014 ve 2015 yıllarında finansal sıkıntı içinde olduğu, her hesap döneminde zarar edilmesi nedeniyle sermaye kaybı yaşadığı, net işletme sermayesi açığı verdiği, finansal borç ve yükümlülüklerini yerine getirmekte zorlandığı, banka ve varlık yönetim şirketlerine ödenemeyen borçlar dolayısıyla şirketin icra takibine uğradığı, şirket yöneticilerinin açıklamalarına göre ihtiyaç duyulan işletme sermayesinin temini için grup gayrimenkullerinin rayiç değerlerinin altında fiyatlara satıldığının anlaşıldığı yer aldı.

25 MİLYON ALACAĞI VAR: ŞİRKET SAHİBİ TAKSİ ŞOFÖRÜ

Şikayet dilekçesinde Kervansaray Holding'in zarara uğratılmasına yol açan firmaların dolaylı olarak Kervansaray Holding’le ilişkide olduğu belirtilerek şu iddiaya ver verildi:

Vakar Tekstil ile gerçekleştirilen işlemlere ilişkin olarak yapılan incelemede ise Holding bünyesindeki SIS Dokuma’nın 2013'te 15 milyon 534 bin TL olan alacakları, 2015'te 24 milyon 823 bin TL’ye yükseldi. Kağıt üzerinde Vakar Tekstil’in sahibi ve genel müdürü Erdal T.'nin taksi şoförü olduğu ortaya çıktı.

7 YIL HAPİS İSTEMİ

Savcılık suç tarihinde Kervansaray Holding’in yetkilisi olan şüphelilerin, ticari hayatın olağan akışına, piyasa teamüllerine, ticari hayatın basiret ve dürüstlük ilkelerine aykırı şekilde gerçekleştirdikleri işlemlerle, holdingin zarara uğratılmasında sorumluluklarının bulunduğunu belirterek güveni kötüye kullanmak suçundan 3 yıldan 7 yıla kadar ayrı ayrı hapis cezası istedi.

MAHKEMEDE İLK İFADE

İstanbul Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen davanın ikinci celsesine sanıklar Selim Sayılgan ile Adil İlhan Ceyhan avukatlarıyla birlikte katıldı.

Sanık Adil İlhan Ceyhan savunmasında suçlamaları kabul etmedi. Olay tarihlerinde Kervansaray Şirketi’nin yönetim kurulu başkan yardımcılığını yaptığını belirten Ceyhan, “Ancak şirkette ortaklığım yoktu. Herhangi bir imza yetkim bulunmamaktaydı. Şirketlerden proje ortaklığı yaptığımız için Akayteks Şirketi’ni tanıyorum. Diğer şirketler hakkında bir bilgim yoktur. Şirketi zarara uğratacak bir işlem yapmadım. Beraatımı isterim” dedi.

AVANS ÖDEMELERİ YAPTIM

Dava konusu olay tarihinde şirketin yönetim kurulu başkanlığını yaptım. Sanık Adil İlhan Ceyhan o sırada başka bir şirket olan Berat Tekstil'in yönetimindeydi. Ortamdan ayrılmasına müteakip kendisine iş birliği teklifinde bulundum. Holdingimiz bünyesinde bulunan Sis Dokuma ve Berat Tekstil şirketleri bu kapsamda iş birliği yapmıştı.

Berat Tekstil’in bazı dönemlerde ihale yasaklısı olduğunu belirten Sayılgan, “Bu dönemlerde alacaklarımızı tahsil edemeyecek hale geldiğimizden iddianamede belirtilen şirketlerin üretime devam edebilmesi maksadıyla söz konusu şirketlere maddi kaynaklar sağladık. Ben suçlamayı kabul etmiyorum. Avans ödemesi yaptığım şirketler bankalar tarafından o dönemde kredibıl kabul edilen şirketlerdendir. Ben Sis Dokuma şirketimin borçlarına şahsi kefaletimi koymuş bir sanayiciyim. Keşide edilen çeklerin çoğunda aval olarak çekin ön yüzünde Selim Sayılgan imzası olduğu görülecektir. Alacaklarımızın tahsili için söz konusu şirketlere davalar açtık. Çoğunu kazandık. Takibe geçtik.. Beraatımı isterim. Eğer ceza verilecekse hakkımdaki hükmün açıklanmasının geri bırakılmasını kabul ederim” diye konuştu.

Mahkeme dosyanın bilirkişi heyetine gönderilmesine karar vererek duruşmayı erteledi. Hayati Arıgan/Sözcü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 2,26
En Yüksek: 0,00
En Düşük: 0,00
Değişim -11,02 %
FK: 0,00
PD / DD: -1,19
İşlem Hacmi 4.176.209
Toplam Adet: 1.768.903
Ağırlıklı Ort.: 0,00
YORUMLAR (19)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Cehape zihniyeti18 Şubat 2021 15:26

    Bu haber eski değil mi yahu.

  • vatandaş18 Şubat 2021 08:58

    adamın gülüşünden zaten jet fadıl yağıyor

  • Bay x18 Şubat 2021 07:57

    Küçük yatırımcıda inandı gerçekten 7 yıl ceza yatacak bu olsa inanan kaç kişidir

  • Lawyer17 Şubat 2021 21:09

    Halka açık şirketten götürdükleri yerine konmazssa, adalet yetini bulmaz ve bu ceza ödül gibi olur. Devlet bunların şirketten götürdükleklerini şirkete geri ödetirlerse ve buna ek olarak yaptıkları dolandırıcılıktan da gapis ve para cezası verirse ancak adalet adalet olur! Boğazda yalılarda lüks içinde taşayacaklar ve sonra kıt kanat bütçe ile bir umutla borsada hisse alan yatırımcılara madik atıp duracaklar. Bu işlerin sahici bir cezası olmalı!

  • mantık17 Şubat 2021 15:31

    7 yıl ne?  Zaten bunun 1/3 ünü yatacak sonra kral gibi soyguna kaldığı yerden devam eder.  Ta ki manyağın birine bulaşana kadar.  .  Acaba  iş adamı niteliği olmayan birisi yapsa  20 yıldan başlardı.  Nitelikli dolandırıcılığın   cezası çok daha fazla bildiğim kadarıyla.

  • muhalif17 Şubat 2021 14:45

    ulen kaç kere şikayet ettim aklınız başına 5 sene sonramı geldi?

  • Ayhan17 Şubat 2021 14:38

    Vay be! Başka şirketle kurulan ticari ilişkilerle, borsada halka açık şirketin paraları ile varlıkları başka şirketlere aktararak cuka yapmışlar! Çok güzel hareketler bunlar!

  • Army17 Şubat 2021 14:05

    Devlet üstüne düşeni yapmalı artık! Bu hukuk üstüne düşenş yapmalı artık! Hersey açık seçik! Hersey yıllarcada açık secikti aslında, ama görmezden gelindi! Halka açık şirketin bütün zararlarını bu sorumlulara ödetmeli. Bir borsayı bukadar pisletenlerden gercekçi bir ders vermeli. Daha önceki ince ayar geciştirmeler olmanslı! Bu güne kadar bu hilkebazları koruyanları da açığa çıkarmalı!

  • Lara17 Şubat 2021 13:24

    Umut kayyım yönetiminde. Öncelikle yapılan anlaşma gereği lara hotelini en iyi fiyattan Kilit gruba satıp şirketi finasal olarak rahatlatması. Sonra şirket zararlara uğratan şirket varlıklarını uçuran sorumlulardan şirket zararlarını bir bir tanzim etmesi.

  • Serdar17 Şubat 2021 13:18

    Yıllarca yatırımcılar aleyhibe istedikleri gibi at koşturdular, ve hille hurda işleri o kadar açık yürütüler ki ama yine de dokunulmazdılar. Spk da defalarca raporladı ama kimse bunlara göstermelik işlemler dılında ciddi bir şey yapmamadı, hersey by pass edildi. Bunların arkasında bu kadar güçlü kimler var? koruyucu melekleti kimlerdi?

  • Zhl 17 Şubat 2021 13:14

    Şirketten uçurdukları paralar ile varlıklarla Kervansaray ın borçları ödenmiş olsaydı, bugün Kervn’ın finans borç sorunu kalmazdı.

  • Prusas 17 Şubat 2021 13:11

    Yatırımcılar önemli olan şirketin de zararlarının ödetilmesidir. Kervn zarara uğratıkları miktar ve faiz farkı da hesaplanarak kervn a ödetilmesi gerek. Gerekirse onlara ait kervn hisseleri satılıp ödetilmesi gerek. Ayrıca devletin de yaptığı yolsuzluklardan dokayı büyük para cezası kesnesi gerek. Kervn ın zararlarını ve devletin keseceği ödemezlerse direk veya dolaylı yoldan ellerinde tutukları hisseleri TVF veya başka kişilere satıp burdan ödemeler gercekleştirilmeli.

  • kaptan17 Şubat 2021 13:10

    EY VATANDAŞ !!!! ŞİRKET BÖYLE BATIRILIR !!!!!!  ÖGRENİN DE SONRA YANDIM DEMEYİN ...................

  • ERDAL17 Şubat 2021 13:09

    Aselsan ne diye borsaya girdi ki. İşine gücüne baksın. Çok iyi şeyler yapıyor da , hissedarlarını da çıldırtıyor aynı zamanda. Hisseler yerin dibine batar inşallah.

  • G.Şahin17 Şubat 2021 14:08

    Aselsan 1 thyo 2 .

  • Zafer17 Şubat 2021 13:04

    Bodrum hoteli kelepirde şirket dışına aktarma hariç, ayrıca başka işlerle halka açık Kervansaray Yatırım holdingi yaklaşık 250 milyon lira ( bu gün bu fiyatın kaç katı eder) zarara uğrattıklarına dair SPK raporları var. Bu zararlar tanzim edilecek mi?

  • Murat17 Şubat 2021 13:01

    Sayılgan holding ve patronlara aktarılan bütün kervn alacakları biran önce tahsil edilmeli.

  • İsa17 Şubat 2021 12:58

    Bodrum hotelinide muvazallı şekilde çok kekepire kervn dışına taşımışlardı. Bu hotelin tekrar şirket içine alınıp en iyi fiyattan satışmadı gerek. Hep halka açık şirkete zarar ettirdiler.

  • Alp17 Şubat 2021 12:56

    Vakar tekstil ile Danış turizm ile ince ayar anlaşmalarla ile KERVN varlıkları şirket dışına uçurulmuş.