E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSay Reklam, Alman IMM'yi satın aldı---

Say Reklam, Alman IMM'yi satın aldı

Say Reklam, Alman IMM'yi satın aldı
12 Haziran 2014 - 12:47 borsagundem.com

Say Reklam, Almanya’nın en köklü kurumsal kimlik çözümleri şirketi IMM’yi satın aldı

BORSAGUNDEM.COM

Kurumsal kimlik çözümleri ve açık hava reklamcılığı sektörünün lideri Say Reklam, Almanya’nın en köklü kurumsal kimlik çözümleri şirketi IMM’yi satın aldı. Say Reklam Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Güldoğan, IMM’yi Nisan 2014’te satın aldıklarını açıkladı. IMM’nin satın alınması, yurtdışı ağının genişletilmesi ve pazar payının artırılması için IMM’ye 4 milyon 500 bin euroluk yatırım yapmayı planladıklarını ifade eden Güldoğan, “İki yıl içinde Avrupa’nın 18 ülkesinde ürünlerimizi satan ve projelerimizi yöneten franchise’lara sahip olmayı, üç yılın sonunda da ihracat rakamımızı 20 milyon euroya yükseltmeyi hedefliyoruz” dedi.

Say Reklam olarak kazandıkları yetkinlikler sayesinde şirketlerinin önünü uzun süreli ve sürdürülebilir bir şekilde açtıklarını ifade eden Mahmut Güldoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Say Reklam olarak şu anda sadece Türkiye'ye değil tüm dünyaya yeni bir iş modeli sunuyoruz. Beş yıl içinde Avrupa'nın, 10 yıl içinde de dünyanın en büyük ve en iyi firması olma hedefiyle hareket ediyoruz.”

IMM’nin satın alınmasıyla birlikte Avrupa’da satış ve proje yönetimi konusunda çok önemli bir konuma geldiklerini anlatan Mahmut Güldoğan, iki yıl içinde Avrupa’nın 18 ülkesinde ürünlerini satan ve projelerini yöneten franchise’lara sahip olacaklarını vurguladı. Franchise modelinin kendi sektörlerinde kopyalanması çok güç, rekabet yetenekleri yüksek bir model olarak dünyaya sunacakları belirten Güldoğan, “Hedefimiz üç yıl içinde ihracat rakamımızı 20 milyon euroya yükseltmek” diye konuştu.

Avrupa lideri olma vizyonu ile IMM’nin satın almasını gerçekleştirdiklerini ifade eden Güldoğan, önümüzdeki dönemde tüm üretimin Türkiye’deki tesislerde yapılacağını söyledi. Üretimin tamamının Türkiye’ye taşınacak olması nedeniyle üç yıl içinde 250 kişilik yeni bir istihdam yaratılacağını vurgulayan Mahmut Güldoğan, Say Reklam’ın artan iş hacmi nedeniyle 2015 yılında 5 milyon TL’lik logo üretim hattı yatırımı yapacağını vurguladı.

Say Reklam’ın kurulduğu günden bu yana kurumsallaşma ve sürdürülebilir büyüme konularında önemli adımlar attığını ifade eden Güldoğan, 2013 yılında Borsa İstanbul GİP’te gerçekleştirdikleri başarılı halka arz ile kurumsallaşma konusunda geldikleri noktanın teyit edildiğini belirtti. Say Reklam’ın GİP’te kalma süresinin haziran sonunda dolacağını hatırlatan Güldoğan, “İkinci Ulusal Pazar’a geçiş için müracaatımızı temmuz ayı içinde yapacağız. Yeni bir halka arz için henüz tanımlanmış bir takvimimiz yok, ancak iç ve dış gelişmeleri yakından takip ediyoruz” dedi.

BORSA GÜNDEM'İN SORULARINI YANITLADI

Toplantı sonunda borsagundem.com’un sorularını yanıtlayan Say Reklam Yönetim Kurulu Üyesi Mahmut Güldoğan, "250 kişiyi nerede istihdam edeceksiniz?" sorumuza “Yeni bir tesis açmayı düşünmüyoruz. İzmir’deki mevcut olan fabrikamızda üretimi dört katına çıkartacağız ve 250 kişiyi burada istihdam edeceğiz” dedi. Güldoğan, "2014 ciro hedefiniz nedir? " sorumuza da şu yanıtı verdi: "Hedefimiz 49 milyon TL."
 
SAY GRUBU KİLOMETRE TAŞLARI

1989 Şahıs firması olarak İzmir’de faaliyete başladı.

1992 Say Reklamcılık Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti. unvanı ile faaliyetine devam etmeye başladı.

1995 Yeni fabrika binası için arsa alındı ve inşaata başlanıldı.

1996 Fabrika binasında üretime geçildi.

1996 Bulgaristan’a ilk ihracat (Coca Cola tabelaları) yapıldı.

1997 Arçelik A.Ş. ile beraber anahtar teslim bayi dekorasyon projelerine adım atıldı.

1999 Yeni fabrika binasına taşınıldı ve CNC metal işleme makinelerine yatırım yapıldı.

2000 İlk ahşap işleme makineleri alındı.

2004 İstanbul şubesi açıldı (2007 yılında tescili yapıldı).
Nevi değişikliği yaparak Say Reklamcılık Yapı Dekorasyon Proje Taahhüt Sanayi ve       Ticaret A.Ş. unvanını aldı.

2005 ISO 9001 Kalite Belgesi alındı.
“Say” markası Türk Patent Enstitüsü tarafından tescil edildi.

2007 İstanbul Ofisi, Şube olarak tescil edildi.
Ukrayna’da Say Ukrain LLC unvanlı şirket kuruldu. Bu şirket 2007-2008 döneminde Shell       Ukrayna’nın benzin istasyonlarının montajında görev aldı.
CNC ahşap işleme makineleri yatırımı yapıldı.

2008 ISO-14001 Çevre Yönetim Sistemi ve OHSAS-18001 İş Sağlığı ve Güvenliği sertifikasyonu alındı.

2009 ERP (Enterprise Resource Planning) sistemine geçildi.
Romanya’da Say Design SRL unvanlı şirket kuruldu. Bu şirket Say grubu faaliyetlerinin Romanya’da yürütülmesi amacıyla çalışmalar yaptı.
İdari binaların revizyonu yapıldı.
Ukrayna’da kurulmuş olan SayUkrain LLC şirketi projelerin tamamlanmasının ardından kapatıldı.

2010 SAY’ın İzmir’de bulunan idari binalarının restorasyonu yapıldı.
Romanya’da kurulmuş olan SayDesign SRL şirketi kapatıldı.

2011 İnşaat grubu faaliyetini genişletildi. Ateş Çelik’in İzmir Çandarlı’daki rüzgâr enerji santrali kule üretimi konusunda faaliyet gösterecek fabrikanın inşaatı üstlenildi.
Ahşap mobilya üretim hattını bünyeden ayırma kararı alındı.
Ahşap mobilya üretimi için Plaka Mobilya Taahhüt Sanayi ve Ticaret A.Ş. kuruldu.
İtalyan mutfak üreticisi MaiorCucina firması ile anlaşılarak markanın Türkiye pazarına girişi için çalışmalar başlatıldı.

2012 Borsa İstanbul A.Ş. Gelişen İşletmeler Piyasası’nda halka açılmak amacıyla 16.04.2012 tarihinde Gedik Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ile Piyasa Danışmanlığı Anlaşması imzaladı.
Haziran 2012’de Sermaye Piyasası Kurulu’nun kayıtlı sermaye sistemine geçti.
Eylül 2012’de halka açılmak üzere Sermaye Piyasası Kurulu ve Borsa İstanbul A.Ş. Gelişen İşletmeler Piyasası’na başvuruda bulundu.

2013 Ercan Güldoğan’a ait olan fabrika binasının mülkiyeti, Sermaye Piyasası Kurulu’nun yatırımcı açısından daha faydalı olacağı görüşü ve talebi doğrultusunda 6 Haziran 2013 tarihinde 900 bin TL bedelle Say’a devredildi.
Say Reklam Türkiye’de bir ilke imza atarak ‘Yalın Yönetim İlkeleri’ni benimsedi
Say Reklam GİP’te halka açıldı.

2014  Almanya'nın köklü kuruluşlarından biri olan IMM’nin tüm hisselerini satın aldı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 86,75
En Yüksek: 89,10
En Düşük: 83,75
Değişim 3,58 %
FK: 24,73
PD / DD: 14,58
İşlem Hacmi 198.550.830
Toplam Adet: 2.307.002
Ağırlıklı Ort.: 85,95
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)