E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSavunma sanayisi hisselerinin yükselişi bitmedi---

Savunma sanayisi hisselerinin yükselişi bitmedi

Savunma sanayisi hisselerinin yükselişi bitmedi
13 Ocak 2020 - 10:49 borsagundem.com

Jeopolitik belirsizliklerle yükselen ABD savunma sanayisi hisseleri Barron's dergisinin uzmanlarına göre sağlıklı büyümeye ve makul fiyatlara sahip olmaya devam ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD savunma sanayisi hisseleri 2019'un sonundan bu yana yükselişini sürdürüyor. Pazar günü ABD Başkanı Trump’ın daha fazla tırmanmanın önlenebileceği umutlarını dile getirmesi hisse senetlerini nasıl etkileyecek?

ABD ara seçimlerini Demokrat Parti'nin kazanmasıyla Temsilciler Meclisi'nde çoğunluğu ele geçirdi. Bu durum savunma sanayisi silah programlarında kesinti olasılığı piyasları korkurttu. Hipersonik füzeler gibi yıkıcı yeni savaş teknolojileri seçim sonucu ne olursa olsun yüksek harcama olasılığına işaret ediyor.

Aralık ayında harcama anlaşmasının yasalaşmasıyla 2020'de Savunma Bakanlığı'nın harcamaları geçen yıla göre 22 milyar dolar artarak 738 milyar dolar oldu. Geçen yıldan bu yana büyük savunma sanayisinden olan Lockheed’in hisseleri % 42 oranında artarken onları Northrop % 37 ve Raytheon % 28 artış ile izledi.

Uzmanlara göre son on yılda ABD ordusunun dahil olduğu saldırılar neticesinde savunma hisseleri % 4 ile % 6 arasında artma eğilimini gösterdi. Üç büyük savunma hissesinin yanı sıra L3Harris Technologies (LHX), Huntington Ingalls Industries (HII) ve General Dynamics (GD)’de dahil olduğu 6 savunma sanayisi sepeti ortalama % 6 değer kazandı.

Hipersonik füzelere yatırım

Trump’ın daha fazla tırmanmanın önlenebileceği umutlarını dile getirmesi S&P 500 endeksinin yükselmesine, savunma hisselerinin düşmesine sebep oldu.

Barron’s dergisinin yazısında savunmaya tahsis edilen fonların belirli bir teknolojiye yapılan harcamalarından dolayı artacağını belirtti. Rusya ve ABD hipersonik füze teknolojisine ciddi yatırımlar yapmakta.

Hipersonik füzeler ses hızının en az beş katı hızında manevra kabiliyeti sağlayacak. Tomahawk füzeleri saatte 880 km/s ile giderken, bu füzeler 6400 km/s çıkacağı tahmin ediliyor. Bu tür silahlar füze savunma sistemlerini atlayabilir. Yazıya göre bu füzeler ABD, Çin ve Rusya arasında yeni bir silahlanma yarışına yol açabilecek oldukça yıkıcı bir teknoloji.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)