E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSavunma sanayi yatırım fonu kuruluyor---

Savunma sanayi yatırım fonu kuruluyor

Savunma sanayi yatırım fonu kuruluyor
12 Haziran 2021 - 11:44 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Demir, şirketlere ortak ve destek olmak amacıyla bir savunma sanayi yatırım fonu kurulması için çalışma başlattıklarını açıkladı

Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Demir, yakın zamanda savunma sanayi yatırım fonu kurulması için çalışma başlattıklarını belirtti.

Elazığ'daki temaslarını sürdüren Prof. Dr. Demir beraberinde Milli Savunma Bakan Yardımcısı Şuay Alpay ile kentteki bir otelde düzenlenen "Savunma Sanayii Elazığ Buluşması" programı kapsamında sanayici ve iş adamları ile bir araya geldi.

Demir, sanayicilere, küçük iştirak ve girişimcilere 150 milyon liralık yıllık bir destek sağladıklarına ancak para desteğinin yanında finansman ve kabiliyetlerin çok daha önemli olduğuna dikkati çekti.

Yakın zamanda bir savunma sanayi yatırım fonu kurarak bu fon vasıtası ile girişim ruhu ve teknoloji derinliği gördükleri girişimlere, şirketlere ortak ve destek olmak, yatırım fonu kanalıyla yatırım yapmak amacıyla bir çalışma başlattıklarını aktaran Demir, şöyle devam etti:

"Bunu da yakında inşallah duyurup hızla girişimcilerimize, yatırımcılarımıza destek olmaya çalışacağız. Ayrıca ARGE fonlarımız devam ediyor. Endüstriyel etkinliği destekleme programımızla, değerlendirme destekleme programımızla, çeşitli firmalarımızı değerlendirmeye tabi tutup daha iyi olmaları için neler yapılması gerektiğini kendilerine bildirip bu konuda çeşitli destekleri masaya koyuyoruz."

Savunma sanayiinde Türkiye'nin geldiği nokta

Türkiye'nin savunma ve havacılıkta ihracatı arttı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • HASAN HÜSEYİN ÇEMİRBEKLİ13 Haziran 2021 00:24

    ABD  dostları millet ittifakını eğer iktidara getirebilir ise bütün silah fabrikalarımızı tarihte olduğu gibi tek tek kapattırıp bizlere yine kat ve kat fiyatla silah satacağını düşünmekteyim.

  • Fhr12 Haziran 2021 14:18

    Adamların yıllardır bize karşı planı Türkiye kendini ne kadar güçlü sanırsa sansın yüksek irtifa dan istediğimiz gibi bombalarızmış s400 ler bu planı altüst etti ve bizim kısa vade de en az 3-4 batarya daha almamız gerekli.