E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavunma Bakanlığı'ndan Münbiç değerlendirmesi---

Savunma Bakanlığı'ndan Münbiç değerlendirmesi

Savunma Bakanlığı'ndan Münbiç değerlendirmesi
28 Aralık 2018 - 20:15 borsagundem.com

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, "Menbiç'teki tüm terör örgütü mensuplarının terk etmesine yönelik faaliyetlere devam edilecek." denildi.

Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Münbiç'teki gelişmelerin yakından takip edildiği bildirildi.

Bilgilendirmede, hudut güvenliğini sağlamak, DEAŞ terör örgütünün tehdit ve saldırılarını önlemek, yerinden edilmiş kişilerin yurtlarına dönüşüne katkı sağlamak amacıyla düzenlenen Fırat Kalkanı Harekatı'nda, Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından desteklenen Özgür Suriye Ordusunun yoğun ve kararlı mücadelesi sayesinde Azez-Cerablus arasında bulunan toplam 243 meskun mahal ve 2 bin 15 kilometrekarelik alan kontrol altına alındığı hatırlatıldı.

Bab bölgesinde patlayıcı ve mayın arama ve temizleme çalışmalarının sürdürüldüğü belirtilen bilgilendirmede, PKK/KCK/PYD-YPG terörist unsurlarının Münbiç'ten batıya doğru olabilecek saldırılarını durdurmaya yönelik alınan tedbirlerin uygulanmasına hassasiyetle devam edildiği ifade edildi.

Bilgilendirmede, İdlib bölgesinde, Astana Mutabakatı kapsamında ateşkesin etkinliğinin artırılması, çatışmaların sona erdirilmesi, insani yardımların ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması, yerlerinden edilenlerin evlerine dönüşü için uygun şartların sağlanması ve ihtilafın barışçıl yollarla çözülmesi için uygun koşulların oluşturulmasına destek sağlamak için Türk Silahlı Kuvvetleri birliklerinin Gerginliği Azaltma Kontrol Gücü olarak görev yaptığı anımsatıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından hudutlarda ve bölgede güvenlik ve istikrarı sağlamak için Afrin bölgesinde 20 Ocak 2018'de başlatılan Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, bugüne kadar 4 bin 608 teröristin etkisiz hale getirildiği, 299 adet mayın ve bin 673 adet el yapımı patlayıcının imha edildiği belirtilen bilgilendirmede, Türk Silahlı Kuvvetleri ve ABD silahlı kuvvetleri unsurları tarafından Münbiç'te şu ana kadar 6 müşterek birleşik devriye faaliyetinin icra edildiği hatırlatıldı.

Münbiç'teki tüm terör örgütü mensuplarının bölgeyi terk etmesine yönelik faaliyetlere devam edileceği ifade edilen bilgilendirmede, bölgedeki gelişmelerin yakından takip edildiği vurgulandı.

Bilgilendirmede, "Türk Silahlı Kuvvetleri, Türkiye Cumhuriyeti Devletinin hak ve menfaatlerini korumak ve vatandaşlarının can güvenliğini sağlamak maksadıyla, milli birliğimizi ve bölünmez bütünlüğümüzü hedef alan başta FETÖ/PDY, PKK/KCK/PYD-YPG ve DEAŞ terör örgütü olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadelesini, yurt içi ve yurt dışında kesintisiz olarak en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar sürdürme azim ve kararlılığındadır." ifadelerine yer verildi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)