E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavcılıktan 'ikinci darbe ihtimali' uyarısı---

Savcılıktan 'ikinci darbe ihtimali' uyarısı

Savcılıktan 'ikinci darbe ihtimali' uyarısı
15 Nisan 2017 - 10:19 borsagundem.com

FETÖ ‘medya yapılanması’na yönelik soruşturma tamamlandı. Savcılık, iddianamede 'darbe girişimine TSK içindeki Gülen örgütü yapılanmasına mensup askerlerin tamamının katılmadığı, ikinci bir darbe girişimi için beklediği' uyarısında bulundu.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, aralarında Ahmet Altan, Mehmet Altan ve Nazlı Ilıcak’ın da aralarında bulunduğu 17 isim hakkındaki ‘darbe’ soruşturmasını tamamladı. 

İddianamede, örgütün medya yapılanmasının yanı sıra TSK içindeki yapılanmasına dair de önemli bilgiler yer aldı.15 Temmuz’da yaşanan darbe girişiminin ardından TSK içindeki örgüt mensuplarının tespitine yönelik çalışmalar yapılıyor.

2. DARBE İHTİMALİ UYARISI

İddianamede özetle şöyle denildi: “Örgüte mensup bir kısım asker şahısların darbe girişimine iştirak etmediği anlaşılmıştır. Terör örgütünün stratejisinin ikinci darbe girişimi veya başka bir eyleminde bu asker şahısları kullanmak olduğu, ByLock kullanmayan örgüt mensuplarının varlığı da nazara alındığında ahtapot kolları gibi devletimiz kurumlarını saran terör örgütünün büyük tehlike olduğunun unutulmaması ve rehavete kapılamadan terör örgütüyle mücadeleye devam edilmesi gerektiği açıkça anlaşılmıştır.”

ŞÜPHELİLER HAKKINDA 3'ER KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

İstanbul Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu savcılarından Can Tuncay’ın hazırladığı iddianamede Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, TBMM Başkanlığı ve 65. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti suçtan zarar görenler olarak yer aldı. Şüphelilerin ‘TBMM’yi ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘Hükümeti ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs’, ‘Silahlı terör örgütüne bilerek isteyerek yardım’ suçlarından 3’er kez ağırlaştırılmış müebbet ile 15 yıla kadar hapsi istendi.

15 TEMMUZ’DAN 1 GÜN ÖNCE

Şüphelilerin ‘darbe girişimine, söylem ve propagandalarda bulunmak suretiyle iştirak ettiklerinin’ savunulduğu iddianamede özetle şöyle denildi: “Ahmet Altan, 14 Temmuz 2016’da Can Erzincan TV’de Ilıcak ve Mehmet Altan’ın hazırladığı programa katıldı. Programın uzunca bir bölümünde Cumhurbaşkanı Erdoğan ve hükümet yetkilileri hakkında tehdit ve hakaretvari söylemlerde bulundular. Cumhurbaşkanı’nın kısa süre içerisinde ülke yönetiminden gideceğini ve yargılanacaklarını defalarca dile getirdiler. Bu söylemler kapsamında darbenin gerçekleşeceğini beyan ettiler. Amaçları darbe girişimini meşrulaştırmaktı.

Programda, kamuoyunda ‘Balyoz soruşturması’ olarak bilinen kumpas operasyonuna konu sahteliği kanıtlanmış sözde askeri darbe belgelerinin gerçek olduğu yönünde söylemlerde bulunarak Balyoz kumpasını aklamaya çalıştılar. Ülkemizde ifade özgürlüğünün olmadığı şeklinde yorumlarda bulunarak bu hususta yürütülen soruşturmaları itibarsızlaştırmaya çalıştılar.

1978 TARİHLİ YAZI

Nazlı Ilıcak, 12 Eylül darbesinden önce 1978’de sıkıyönetim ilan edilmesine açıkça destek verdi, dönemin Tercüman gazetesindeki 17/12/1978 tarihli yazısında “13 ilde sıkıyönetim yürürlüğe girdi. Huzura susamış milletimiz yürekten sesleniyor: Merhaba asker...” şeklinde söylemde bulunmuş, darbeye zemin hazırlayan medyanın önemli unsurları arasında yer almıştır. Twitter’da devletin terör örgütü DEAŞ’a destek verdiği, ülkenin diktatörlük ile yönetildiği şeklinde kamuoyu oluşturmaya çalışarak darbe girişimine zemin oluşturma faaliyeti içerisine girmiştir.”

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ...15 Nisan 2017 23:30

    hiçbişe çalışmıyor. Yetkililer çalışmayı bırakıp bir kişinin ağzındaki cümlelere bakıyorsa, ne söylentiler biter, nede başımıza gelecek felaketler. İddaname edeceğine neden savcılar somut deliller alıp işlem yapmıyor? Bu ulke terorden çektiği kadar, saçma sapan iddanamelerdende cok çekmiştir.

  • BU BÖYLE BİLİNE.15 Nisan 2017 23:08

    Bizler bu ülkenin milleti olarak ülkemizi ne devlete nede teröre yedirtiriz bu böyle biline atalarımızın bıraktığı sancak bizlerin ellerinde onada sahip çıkmak bizlerin namus borcudur.

  • munci15 Nisan 2017 21:33

    nuri dikkat et bir daha deneyecek olursanız cesetinizi zor bulurlar.

  • nuri15 Nisan 2017 16:20

    darbeyi retö yapıyor. bütün medyayı ele geçirmiş.

  • Sence?15 Nisan 2017 15:36

    Kontrol lümü? Kontrolsüz mü?

  • kenan15 Nisan 2017 13:42

    40 yıldır bunlar sıçan deliklerine kadar adamlarını yerleştirdiklerine göre, devlet kurumlarında 40 önce işe giren ne kadar kişi varsa atın

  • ÖMER15 Nisan 2017 12:35

    Hayır da vardır hayır ben sıradan bir yurttaş olarak diyorum ki lütfen kardeşim hayır de geleceğini kurtar yoksa eyalet safsatasi önümüzde borsagundemde kürdistan haritası ile ilgili bir haberide dikkatli okumak gerek dostlarım baltayı tasa vurmadan HAYIR DA HAYIR VARDIR DİYORUM

  • Cego15 Nisan 2017 11:02

    Referandum öncesi savcılığın böyle bir şey açıklaması çok enteresan iyi çalışıyor evet teşkilatı

  • AHMET15 Nisan 2017 10:31

    BU MEMLEKET DEVLETİN İÇİNDE ÇALIŞIP DEVLETİN İMKANINI KULLANANLARDAN ÇEKTİĞİ KADAR HİÇ BİRŞEYDEN ÇEKMİYOR.BUNLARI ASMAK LAZIM.BELİK O ZAMAN DÜZELİR