E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavcılardan "Çin'e dava açılsın" çağrısı---

Savcılardan "Çin'e dava açılsın" çağrısı

Savcılardan Çin'e dava açılsın çağrısı
16 Mayıs 2020 - 10:35 borsagundem.com

ABD’nin yerel eyaletlerinden 18'den fazla savcı, Kongre'den Çin'in ülkedeki tüm kayıplar nedeniyle dava edilmesini ve sorumlu tutulmasını talep etti.

ABD’de korona virüs nedeniyle şu ana kadar 85 binden fazla insan hayatını kaybederken bir milyon 400 bin kişi hastalığa yakalandı. ABD’nin yerel eyaletlerinden 18'den fazla savcı, Çin'in ülkedeki tüm kayıplar nedeniyle dava edilmesini ve sorumlu tutulmasını talep etti. Yerel savcılara göre salgın eyaletlerini ‘yerle bir etti’.

ABD merkezli The Washington Free Beacon gazetesinin haberine göre Güney Carolina Başsavcısı Alan Wilson öncülüğündeki savcılar, Kongre’ye gönderdikleri bir mektupta, Çin'in korona virüs salgınının ortaya çıkışı, korona virüsle mücadelesi ve Çin Komünist Partisi (ÇKP) hükümetinin ‘uluslararası toplumu kandırma çabaları’ hakkında dava açılması çağrısında bulundular.

Öte yandan ABD Başkanı Trump, Perşembe günü verdiği bir televizyon röportajında Çin'e karşı söylemlerinin tonunu yükseltti. Trump koronavirüs krizini yönetmesi nedeniyle Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile olan ilişkilerinin artık kesildiğini ve onunla konuşmak istemediğini vurguladı.

ABD yönetimine göre eğer Çin, Wuhan’da salgının ilk kez patlak vermesinin ardından sorumlu davransaydı, dünyada yaklaşık 300 bin insanın ölümü önlenebilirdi.

İtalya'da 3 Haziran'da ülke içi serbest dolaşıma izin verilecek

ABD Temsilciler Meclisi, 3 trilyon dolarlık yeni ekonomik destek paketini onayladı

Kısıtlamanın ilk gününden ilk kareler

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)