E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaştan son dakika haberler...Saldırı da direniş de sürüyor---

Savaştan son dakika haberler...Saldırı da direniş de sürüyor

Savaştan son dakika haberler...Saldırı da direniş de sürüyor
02 Mart 2022 - 10:21 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 7. gününde de devam ediyor. Rusya'nın saldırılarının devam ettiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sirenler yeniden çalıyor. İşte bölgeden son dakika gelişmeler...


Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırı 7. gününde. Bölgede çatışmalar devam ediyor.Ukrayna ordusu ülkenin birçok yerinde Rus askerlerine karşı direnişini sürdürüyor. Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sirenler yeniden çalıyor.

Bölgeden son dakika gelişmeler:

15.42 İngiltere Başbakanı Boris Johnson Ukrayna'da sivillerin bombalanmasının ardından Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'i savaş suçlusu olarak nitelendirdi.

Johnson ayrıca Birleşmiş Milletler üyelerini Rusya'nın Ukrayna'dan çekilmesini talep etmeye çağırd

15.30: Ukraynalı yetkililer, işgalin başlangıcından bu yana Rus ordusunun 2 binden fazla sivili öldürdüğünü açıkladı.

15.23 Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada 'NATO’yla ilişkilerimiz eskisi gibi olmayacak' denildi.

15.29: Ukrayna Sağlık Bakanı hastanelere ve eczanelere tıbbi yardımda zorluklar yaşadıklarını söyledi.

Hastanelerde KOVID-19 hastalarına acil oksijen ihtiyacı olduğunu vurgulayanSağlık Bakanı, tıbbi yardım için insani koridor açmaya çalıştıklarını belirtti.

14.39 Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi'nden yapılan açıklamada Rusya ile ikinci tur müzakerelerin bu akşam yapılacağı bilgisine yer verildi. Açıklamada heyetlerde bir değişiklik olmayacağının da altı çizildi.

13.46: İspanya Başbakanı Pedro Sanchez, İspanya'nın "Ukrayna direnişi için askeri saldırı malzemesi" göndereceğini belirterek "Ukrayna'ya asker göndermeyeceğiz, NATO'nun da asker göndermesi öngörülmüyor." diye konuştu.

Pedro Sanchez, savaşın İspanyol ekonomisini olumsuz etkileyeceğinin bilinmesi gerektiğini belirterek, "Alınan tedbirler ve gelecekte alınacak tedbirlerin bir bedeli olacak ve fedakarlık gerektirecek. İspanya'nın Rusya'ya ihracatı, Ukrayna'dan ithalatı ve Rus turistlerin gelişi etkilenecek. Arz güvenliği garanti altına alınmasına rağmen doğalgaz ve ham petrol fiyatlarında önemli bir artış olacağı için en önemli etki de enerji piyasalarında görülecek. Ukraynalıların özgürlükleri ve canlarıyla ödediklerini, Avrupa fedakarlıkla ödemek zorundadır." dedi.

Sanchez, Ukrayna'daki savaşın etkisini azaltmak için Avrupa Birliğinin mali kurallarını askıya almasını talep etti.

13.00: Rusya'dan batıya karşı yeni bir 'nükleer' tehdit geldi. Dışişleri Bakanı Lavrov, "3. dünya savaşı olursa nükleer ve yıkıcı olacaktır" dedi.

Rusya: 3. Dünya Savaşı nükleer ve yıkıcı olur!

 

12.42: Kiev Belediye Başkanı, Rus güçlerinin Kiev'e giderek yaklaştığını açıkladı.

11.15:TASS: Bugün ikincisinin yapılması planlanan Ukrayna-Rusya müzakereleri ertelendi.

64 kilometrelik konvoy Kiev sınırında durdu

 

11.08:Rusya’nın geçen hafta Ukrayna’nın doğusundaki Donetsk Halk Cumhuriyeti ve Luhansk Halk Cumhuriyeti’ni resmi olarak tanımasından sonra bölgede barış sağlamak için Ukrayna’yı işgal etmesinin ardından bugün Ukrayna lideri Zelenskiy’den dikkat çekici açıklamalar geldi.

Zelenskiy açıklamalarında, Rusya’yı eleştirirken Avrupa Birliği’ne de seslendi. Zelenskiy, “Rusya, Ukrayna’yı bomba, füze ve roketlerle ele geçiremeyecek” ifadesini kullandı. Öte yandan Zelenskiy, Rusya’nın savaşın başladığı günden beri 6 bin askerinin öldüğünü dile getirdi.

10.04: Rus RIA haber ajansı tarafından yapılan açıklamada, Rus ordusunun Herson'u ele geçirdiği belirtildi.

Gözler yine bu masada! Ateşkes umudunda 2. tur

 09.26: Reuters haber ajansı, Harkov’u hedef alan topçu atışında 21 kişinin öldüğünü, 112 kişinin ise yaralandığını duyurdu.

Kiev'de sirenler çalıyor

08.50: Rusya'nın saldırılarının devam ettiği Ukrayna'nın başkenti Kiev'de sirenler çalıyor.

01.06: Rusya saldırısı altındaki Ukrayna'nın başkenti Kiev'de patlama sesleri duyulurken Jitomir kentindeki saldırıda 1'i çocuk, 4 kişi öldü.

Rusya Savunma Bakanlığının Kiev'de Ukrayna istihbaratına, merkezleri vuracağını duyurmasının ardından akşam saatlerinde kentte büyük patlama sesleri duyuldu. Ukraynalı yetkililer, nerelerin hedef alındığını açıklamadı.

Savaşın acı yüzünü anlatan fotoğraflar: Kiev'deki hüzün garı!

 23.56: Rusya'nın, Ukrayna'nın en büyük ikinci kenti Harkov'a yönelik saldırıları da sürüyor. Rus güçlerinin dün şehre düzenlediği roket saldırılarında en az 10 kişi öldü, 35 kişi yaralandı.

23.07: Uluslararası Adalet Divanı, Soykırım Sözleşmesi'nin ihlali gerekçesiyle Ukrayna'nın Rusya'ya açtığı davanın ilk duruşmalarının 7-8 Mart'ta yapılacağını açıkladı.

23.04: Birleşmiş Milletler (BM), Ukrayna'da savaştan zarar gören siviller için çok kısa zamanda 1,5 milyar dolar bağış sözü alındığını duyurdu.

(NTV)

Harkiv'deki kamu binaları yine bombalandı

 

İki Ukraynalı futbolcu, Rus saldırısında yaşamını yitirdi

 

8 bin 50 Türk vatandaşı Ukrayna'dan tahliye edildi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis ;)02 Mart 2022 12:47

    Rusya, öncelikle hedefleri vurur. eskiden hedef vurmaları, uçakla rile oludu, şuan uydular kullanıldı. uydulardan baız noktalar sehir füzeleri ile vuruldu. sehir füzeleri farklı başlık taşır beton delici, c4 tarzı ağır patlayıcı, bazı kımyasallar vb. Rusya askeri olarak topluca gelir. çok fazla zırlı araçla gelir. birden gelir şehrin her bir yanına yayılır. Geleneksel Ayı savaş taktıkları geçmişlerde böyle olmuş. Yani askeri olarak birden gelecekler, topluca gelecekler şehri saracaklar. ukrayna ise, toplu durmaktan kaçınacak. direnişler şehirlerde parçalı, toplu olmayan direnişler yapacak. Ukrauna toplu dursa, uydudan tesbit edilir ve sehir yada uçaklar ile vurulur. şehir içine mayınlar, barikatlar, bazı tank çukurları, vb taktik yapabilirler. Şehir savaşlarını ağır zırhlılar en kısa sürede sonuca bağlar. Putin belliki kayıpların çok ve en aza düşürmek kısa sürede drenişi kırıp, ukrayna diğer cehpehelerinin moralini bozacak

  • .....02 Mart 2022 12:36

    Ukraynanın topraklarından çık artık. Sen saldırıyorsun. Kayıpların var. Ukrayna mecbur topraklarını savunuyor. Tahrip ettiğin hayatların telafisi yok. İnsanların yaşam haklarını elinden alıyorsun.Çocukları baba sevgisinden, aile birliğinden gelecekten hayallerinden mahrum bırakıyorsun. Ekonomiye zarar veriyorsun.ABD seni pusuya düşürdüğünü itiraf ediyor. Yeter daha oyuna gelme. Kendine gel. Sana doğruyu söyleyene de kızma hakkın yok. Herkes yaşamak için direniyor.

  • xyz02 Mart 2022 11:43

    Bir ülke nasıl yakılır, yıkılır ve işgal edilir. Zelenskiy iktidara gelişi ve söylemleri bize gerçeği gösterir. Olan demokratik seçim yaptık diyen Ukrayna halkına oldu. Hiç suçu olmayan çocuklara ve bebelere acırım.