E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaştan son dakika haberler...Rusya vuracağı hedefleri açıkladı!---

Savaştan son dakika haberler...Rusya vuracağı hedefleri açıkladı!

Savaştan son dakika haberler...Rusya vuracağı hedefleri açıkladı!
01 Mart 2022 - 12:24 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırı 6. gününde devam ediyor. Ukrayna ordusu Kiev yakınlarında Rus askerlerine karşı koymaya devam ederken, Putin'in yıkım ordusunun 64 kilometrelik konvoyu Kiev sınırına dayandı


Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırı 6. gününe girdi. Bölgede çatışmalar devam ederken Ukrayna ordusu ülkenin birçok yerinde Rus askerlerine karşı koymaya devam ediyor. İşte bölgeden son dakika gelişmeler...

17.52: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın tehditlerine rağmen, ittifakın nükleer silah alarm seviyesini değiştirmesine gerek duymadığını bildirdi.

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, dün, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in nükleer silahlar ve hipersonik füzeleri de kapsayan "caydırıcı güçlerini" özel savaş görevi durumuna geçirmesinin ardından ABD'nin nükleer alarm seviyesini değiştirmediğini bildirmişti.

17.11: İtalya Dışişleri Bakanlığı, Ukrayna'nın başkenti Kiev'deki büyükelçiliğinin, kötüleşen güvenlik koşulları nedeniyle ülkenin batısındaki Lviv kentine taşınmakta olduğunu bildirdi.


17.05: Almanya Başbakanı Olaf Scholz, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in Ukrayna halkına karşı suç işlediğini söyledi. Scholz, bu savaşın Avrupa ve Batı dünyası için bir dönüm noktası olduğunu belirtti ve AB olarak Rusya'ya karşı "kararlı bir cevap verdiklerini" vurguladı.

16.55: Rusya Savunma Bakanlığı, Kiev’de Ukrayna istihbaratına ait enformasyon saldırısı yapan merkezi yüksek hassasiyetli silahlarla vuracağını duyurdu.

16.35: Ukrayna basını, ikinci barış görüşmesinin yarın olacağını duyurdu. 

Rusya-Ukrayna müzakeresi yarın devam edecek

 16.02: Rusya Dışişleri Bakanlığı, batı teknolojisine karşı harekete geçmek için bir sistem oluşturulması gerektiğini açıkladı. Meta ve  Google'ı gibi teknoloji devlerinin savaşı kışkırtmaktan sorumlu olduğu öne sürüldü. 

Devlet iletişim kurumu  Roskomnadzor, yabancı internet hizmetlerinin Avrupa'daki Rus medyasına karşı ayrımcılık yapmayı bırakmasını da talep etti.

16.00: Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, Kiev'deki güvenlik kurumlarının tesislerinin hedef alaınacağını açıkladı. 

Ruslar tanklarını masaya yatırdı: Fiyasko mu?

 15.23: İngiltere Rus milyarderler Andrei Burdyko, Victor Gulevich, Sergei Simonenko ve Andrey Zhuk'un varlıklarını dondurma kararı aldı. Ayrıca,  JSC 558 uçak tamiri tesis ve JSC Integral'in de varlıkları donduruldu. 

15.20: Ukrayna Savunma Bakanı, Rusya'nın Ukrayna direnişine ilişkin kitlesel bir dezenformasyon kampanyası hazırladığını söyledi.

15.19: AB Yüksek Temsilcisi Joseph Borrell, "Rusya'ya karşı yeterince caydırıcı olamadık. AB, gelecek bir savaşı önlemek için caydırıcılık kapasitesini artırmalı" dedi. 

Zelenskiy AP'ye canlı bağlandı: Avrupa değerleri için canımızı feda ediyoruz!

 

ZELENSKİ AP'YE SESLENDİ

14.50: Avrupa Parlamentosu'nda özel oturum yapıldı. Ayakta alkışlanan Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, videokonferans yoluyla katıldığı oturumda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Ukrayna, en iyi insanlarından eşit bir tutum arzusu için vazgeçiyor. Bu sabah iki füze onlarca insanı öldürdü. Artık her bir meydanın adı özgürlük olacak. Arzumuz, çocuklarımız hayatta kalabilmesi. Yine, Putin bunun bir operasyon olduğunu söylüyor. Dün 16 çocuk öldürüldü. Avrupa'nın eşit bir üyesi olmak için mücadele ediyoruz.


AB bizimle biilikte çok daha güçlü hale gelecek. Bir kez daha ne kadar güçlü olduğumuzu kanıtladık. Siz de bizlerle birlikte olduğunuzu kanıtlayın. Avrupalı olduğunuzu bize gösterin. O noktadan sonra ışık karanlığı mağlup edecektir."

Lavrov: Nükleerlerin ülkesine dönme zamanı geldi

 14.14: Rusya, masaüstü bilgisayarlarda Twitter trafiğini yeniden yavaşlattı. 

PESKOV: HİÇBİR YAPTIRIM, KREMLİN'İN YAKLAŞIMINI DEĞİŞTİREMEZ 

14.12: Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov, Moskova ile Kiev arasında
doğrudan müzakerelerin başladığını ancak iki ülkenin devlet
başkanları olan Putin ve Zelenski arasında herhangi bir görüşme planının olmadığını duyurdu. Peskov, "Rusya, sivil hedeflere yönelik saldırı düzenlemedi, termoborik ya da parça tesirli bombalar kullanılmadı. Rusya, hiçbir savaş suçu işlemedi" dedi. Peskov, ayrıca hiçbir yaptırım Kremlin'in Ukrayna'ya ilişkin yaklaşımını değiştiremeyeceğini vurguladı.

ZELENSKİ: RUSYA'NIN EYLEMLERİ AÇIKÇA TERÖRDÜR

14.04: Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rusya'dan atılan bir füzenin Harkov'un merkezindeki meydana düştüğünü açıkladı. Zelenski, "Kimse bunu affetmeyecek. Hiç kimse unutmayacak. Rusya'nın eylemi açıkça terördür" dedi.

14.03: Ukrayna İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Herashchenko, Rusya'nın ülkenin ikinci en büyük kenti Harkiv'e düzenlendiği roket saldırılarında en az 10 kişinin öldüğünün ve 35 kişinin yaralandığını açıkladı. Herashchenko, "Enkaz temizleniyor. Ölü ve yaralı sayısının artması bekleniyor" dedi. 

BM: UKRAYNA'DA 536 KİŞİ ÖLDÜ, 400 SİVİL YARALANDI

13.42: BM Mülteci Ajansı, Ukrayna'da 136'sı sivil, 13'ü çocuk olmak üzere 536 kişinin öldüğünü açıkladı. Rusya'nın saldırılarında 26'sı çocuk 400 sivil yaralandı.

13.34: Kremlin, “Rusya savaş suçları iddialarını reddediyor. Şu an için Putin'in Zelenski ile konuşması planlanmıyor” derken, “Zelenski'yi Ukrayna'nın meşru başkanı olarak görüyoruz” ifadelerini kullandı.

NATO ilk kez mukavemet gücünü devreye sokuyor

13.22: NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, "Rusya'nın Ukrayna'ya saldırısı kesinlikle kabul edilemez" derken, "NATO, Rusya ile çatışma istemiyor, Rusya savaşı derhal durdurmalı" ifadelerini kullandı.Ukrayna'da çatışmanın tarafı olmayacaklarını, asker göndermeyeceklerini ve Ukrayna hava sahasında uçaklarını uçurmayacaklarını ifade eden Stoltenberg, şöyle devam etti:

"Rusya'nın ukrayna'ya saldırısı kabul edilemez, NATO olarak Polonya'nın Avrupa'nın bu kritik döneminde hem mülteciler hem de güvenlik operasyonlarına katkısı nedeniyle müteşekkiriz.5. Madde gereğince NATO çatısı altındaki her bir santimetre kare güvenlik altındadır."

12.58: Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, “Rusya hedeflerine ulaşana kadar Ukrayna'da askeri operasyonuna devam edecek” dedi.

12.47: Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, "Batılılar eski Sovyet ülkelerinde askeri tesisler kurmamalı, Avrupa'daki ABD nükleer silahlarının geri çekilmesinin zamanı geldi" açıklaması yaptı. "Stratejik istikrar için ABD ile ortak çalışmaya hazırız" diyen Lavrov, "Bazı Avrupa ülkelerinde ABD Nükleer silahlarının olması kabul edilemez" sözlerini kullandı.

12.20: Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Danışmanı, gece saatlerinde 5 Rus savaş uçağı düşürdüklerini söylerken, “Rus güçler Kiev ve Harkov'u kuşatma altına almaya çalışıyor” diye konuştu

12.02: Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, "Rus füzeleri, uçakları ve helikopterleri için gökyüzünün tamamen kapatılması gerek. 5 günde Ukrayna’ya 56 füze saldırısı yapıldı, 113 seyir füzesi fırlatıldı" açıklamasında bulundu.

11.13 Harkiv yönetim binasının bombalanması sonrasında 1’i çocuk 6 kişi yaralandı.

Harkiv'in kent merkezine roketli saldırı

 

10.35: Rus ordusu, sokak çatışmalarına da sahne olan Harkov kentinde belediye binasını füzeyle vurdu. Harkov Bölgesi başkanı Oleg Synegubov yaptığı açıklamada, Rus füze saldırılarının yerleşim alanları ve şehir yönetim binası da dahil olmak üzere şehrin merkezini vurduğunu söyledi. Synegubov, Rusya'nın Harkov'a Grad ve seyir füzeleri fırlattığını ancak şehir savunmasının devam ettiğini belirtti.

04.30: Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitriy Kuleba, ABD'li mevkidaşı Antony Blinken ile yaptığı telefon görüşmesinde, Rus saldırılarına karşı daha fazla desteğe ve silaha ihtiyaçları olduğunu belirterek, "Ukrayna barış istiyor fakat Rusya'nın saldırılarına karşı daha fazla desteğe ve silaha ihtiyacımız olduğunu vurguladım" dedi.

Dev konvoy Kiev'e yaklaşıyor: Tam 64 km uzunluğunda

 

22.20: Karartma uygulanan Ukrayna’nın başkenti Kiev’de tekrar siren seslerinin duyulmasıyla beraber Ukraynalılar yeraltı sığınaklarına geçti.

21.20: Başkent Kiev'in doğusundaki Brovary kenti Rus hava saldırısının hedefi oldu. Saldırının ardından bölgede büyük hasar meydana geldi, alevler gökyüzüne yükseldi. İlk bilgilere göre, saldırıda 6 kişi yaralandı. Yaralılar arasında Brovary Belediye Başkanı'nın da olduğu bildiriliyor. Bölge sakinlerine evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılar yapılıyor.

Ukrayna elçisinden müthiş iddia: Ruslar vakum bombası kullandı

 20.54: Reuters’ın bildirdiğine göre batılı yetkililer, “Rusya, Ukrayna sınırındaki güçlerinin yarısını Ukrayna’ya soktu” açıklamasını yaptı. (NTV

Zelenskiy: Rusya ile müzakerede istediğimiz sonucu alamadık

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Metin01 Mart 2022 16:29

    Umarım suriye ve afrikalı mültecilerin çektikleri acıyı avrupa toplumuda yaşar.şimdi ciceklerle karsılıyorlar ama yakında nefretle kovacak..çünkü ırkçı bir toplum avrupa ..

  • Sai01 Mart 2022 14:24

    Kaç gün oldu adamlarda bayraktar tükendi bitti, rusların kilometrelerce konvoyu var yolda adamlar vuramıyor. Göndersene 10 tane iha. Öncekileri parayla sattın iyilik değil malesef onlar. Silah satmak iyilik ise dünyanın en iyisi rusya abd o zaman. Tarafsızlık ilan edilecek zaman mı, sırttan mı vuracağız?

  • Vatandas01 Mart 2022 16:31

    Bizim sihalar rusya ile ukeaynayı üst üste kor ikiye katlar.yani iteler helal selcuk bey.

  • Mucise Reis ;)01 Mart 2022 14:58

    Rus kaynaklarına göre 10 kadar iha siha ilk atışda kullanıldı. Ama hala Ukrayna elinde uçan Türk ava araçları var. Yer yer kritik zamanlarda Ukraynalılar kullanıyor. Ellerinde remsi yette 10 - 20 arası olduğu biliniyor. 10 kadar vuruldu uçmadan önce, Hatta Türkiye araçları ile Rusları vuruyor diye haber yapan Türk düşmanlığı yayanlar oldu. AFAD ile ilgili hava aracı gönderdiğimizi ima eden yabancı medya haberleri dahi var, Polonyadan yeni araçları Türkler veriyor diye. O bakımdan Türk İha, Siha diye öcümüzü aldık vb diye pek reklam yapmamak gerekli. Gerçeki pkk tpg yıllardır Rus keleş lerini kullanıyor  ama, biz dışarıda, tarafsız olmalıyız. GÜçsüz rusya, yeni hedefi Türkiye yapacaktır. Denge bozulmasın

  • Büyük resim01 Mart 2022 13:53

    Büyük resim sonunda ortaya çıktı. Rusya ,ABD nükleer silahlarını avrupa dan çekecek diyor. Yoksa anlaşma olmaz diyor. Avrupa nın tamamı benim güvenlik  alanım demeye getiriyor..

  • Artur01 Mart 2022 13:50

    Zelenski yi görün yarın kaçacak.... Olan o kadar insana olacak...