E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaştan son dakika haberler...Kiev büyük savunmaya hazırlanıyor---

Savaştan son dakika haberler...Kiev büyük savunmaya hazırlanıyor

Savaştan son dakika haberler...Kiev büyük savunmaya hazırlanıyor
03 Mart 2022 - 11:53 borsagundem.com

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik saldırıları 8. gününde de devam ediyor. Başkent Kiev'de patlamalar gece boyunca devam etti. İşte bölgeden son dakika gelişmeler...


Rusya'nın Ukrayna'ya düzenlediği saldırı 8. gününde. Bölgede çatışmalar devam ediyor.

Ukrayna ordusu ülkenin birçok yerinde Rus askerlerine karşı direnişini sürdürürken Kiev sokak çatışmalarına hazırlanıyor.

Gece saatlerinde Ukrayna halkının tahliyesinin sağlandığı tren istasyonunun yakınına Rus füzesi düştü.

Fırlatılan Rus füzesi Ukrayna hava savunma sistemiyle imha edildi. İmha edilen füze kentin ısınma hattına düştü.

Rus işgalinde zor günler geçiren Ukrayna halkı temel yaşam ihtiyaçlarını tedarik edebilme noktasında da sıkıntılar yaşıyor.

RUS GÜÇLERİ MARİUPOL'Ü ABLUKA ALTINA ALMAYA ÇALIŞIYOR

Belediye Başkanı Vadym Boichenko'nun bildirdiğine göre Rus güçleri, Ukrayna'nın liman kenti Mariupol çevresinde abluka oluşturmaya çalışıyor, Boichenko, yaptığı bir video yayınında, Rusların sivillerin tahliyesini önlemek için demiryolu bağlantılarına saldırdığını söyledi.
Boichenko, "Son 24 saat içinde sürekli saldırılar su ve elektrik beslemesini kesti ve yerel yetkililerin elektriği yeniden sağlamak için ateşkese ihtiyacı var. İşgalciler sistematik ve metodik olarak
Mariupol şehrini ablukaya alamya çalışıyor" dedi.

Bir yandan görüşme adımları atılırken diğer yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in bugün güvenlik zirvesini toplayacağı açıklandı.

ABD Başkanı Joe Biden Quad liderleriyle Rusya-Ukrayna savaşını konuşacaklarını açıkladı. Quad liderleri Avustralya Başbakanı Scott Morrisın, Hindistan Başbakanı Narendra Modi ve Japonya Başbakanı Kshida Fumio'dan oluşuyor. 

Ukraynalı müzakereci, “Rusya ile görüşmeler iki saate başlayacak” derken, “İnsani koridorun görüşülmesi planlanıyor” diye konuştu.

NÜKLEER SAVAŞ AÇIKLAMASI

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, "Karşılıklı çıkarları gözeterek bir sonuca varacağız" diye konuştu. 

Nükleer sailah konusunda da açıklamada bulunan Dışişleri Bakanı, "Nükleer savaş bizim değil, Batı'nın aklında olan bir şey" ifadelerini kullandı. 

Putin Ukrayna'yı ikiye bölmek istiyor

 ZELENSKİ: RUSYA'NIN PLANLARINI BİR HAFTADA BOZDUK

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, ulusa sesleniş konuşmasında, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik planlarını bir haftada bozduklarını söyledi.

Rusya’nın Ukrayna’ya saldırıları esnasında Rus askerlerinin moralinin bozulduğunu ifade eden Zelenski, “Yıllardır hazırladıkları planları bozduk. Daha fazla işgalci bizden evlerine doğru kaçıyor” dedi.

Kiev'de büyük bir patlama sesi duyuldu

 "YAKLAŞIK 9 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜ"

Ukraynalıların çıplak elleriyle dışarı çıktığını ve işgalcileri şehirlerden sürdüğünü söyleyen Zelenski, “Ukraynalılara içtenlikle hayranım. Onları (Rusları) utanç içinde uzaklaştıracağız. Tıpkı kendi yiyeceklerini bulmaya çalıştıkları zamanki gibi. Bunlar devlet savaşçısı değil. Bunlar kullanılmış kayıp çocuklar" diye konuştu.

Zelenski, “Bir haftada yaklaşık 9 bin Rus öldürüldü. Mıkolayiv istikametinde 19-20 yaşlarında iki yüzlerce, üç yüzlercesini (Rus askerleri) onlarca helikopterlerle almak zorundalar” diye konuştu.

ABD Ukrayna'ya tanksavar ve uçaksavar gönderiyor

 

KİEV'DE TREN İSTASYONU YAKININDA PATLAMA

Rusya'nın saldırısı altındaki Ukrayna'nın başkenti Kiev'de tren istasyonu civarı füzeyle vuruldu.

Devlet Başkanlığı Ofisinden yapılan açıklamada, Rusya'nın attığı füzenin, Kiev'in merkezinde yer alan Güney Tren İstasyonu ile Ibis Otel arasına düştüğü bildirildi.

Saldırıda can kaybı olup olmadığına ilişkin bilgi verilmedi.

İçişleri Bakanlığı Danışmanı Anton Geraşenko, şehre sıcak su hattı taşıyan boruların vurulduğunu, Kiev'in bir bölümünde halkın ısınma imkanlarını kaybetmiş olabileceğini belirtti.

Binlerce kişinin savaştan kaçmak için kullandığı Güney Tren İstasyonu, Bağımsızlık Meydanı'na yaklaşık 3 kilometre uzaklıkta yer alıyor.

Ukrayna'da yaşanan yıkım uydular tarafından görüntülendi

 MACRON: RUS GÜÇLERİ KİEV'İ BOMBALIYOR

Rus güçlerinin Kiev'i bombaladığını söyleyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, "Önümüzdeki günler Ukrayna için giderek zorlaşacak" dedi.

Savaşın Putin'in seçimi olduğunu belirten Macron, "Bu savaşın nazizme karşı yürütüldüğü bir yalan. Ukrayna'daki savaşa karşı olan tüm Rusların yanındayız. Putin ile temas halinde kalmak için çalışmayı sürdüreceğiz" açıklamasında bulundu.

Rus doğalgazına olan bağımılığı bitirmeliyiz diye Macron, Avrupa'nın savunma stratejisinin yeni bir aşamaya geçmesi gerektiğini söyledi.

(NTV)

Kiev'de siviller metro istasyonlarına sığındı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)