E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaşın yıl dönümünde İstanbul'da büyük zirve---

Savaşın yıl dönümünde İstanbul'da büyük zirve

Savaşın yıl dönümünde İstanbul'da büyük zirve
23 Ocak 2023 - 14:43 borsagundem.com

AB, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yıl dönümü nedeniyle İstanbul'da zirve yapacak. AB Türkiye Delegasyonu Başkanı Meyer-Landrut toplantıya ilişkin, "Bu, aynı zamanda Ukrayna'ya olan desteğimizi de ifade etmenin bir yolu." dedi.

Avrupa Birliği (AB) Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yıl dönümü nedeniyle 22 Şubat'ta İstanbul'da büyük bir zirve düzenleneceğini bildirdi.

Meyer-Landrut, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın yıl dönümü dolayısıyla İstanbul'da zirve gerçekleştirileceğini belirterek, 22 Şubat'taki zirveye Ukraynalı bir hükümet yetkilisinin de davet edileceğini söyledi.

Zirvede Türkiye'den de bir temsilcinin bulunacağını ancak henüz kim olduğunun bilinmediğini dile getiren Meyer-Landrut, savaşın jeopolitik ve ekonomik sonuçlarının ele alınacağına işaret etti.

Meyer-Landrut, şu ifadeleri kullandı:

"Bu, aynı zamanda Ukrayna'ya olan desteğimizi de ifade etmenin bir yolu. Geçen yıl 24 Şubat, Rus saldırganlığının başlaması Avrupa tarihinde belirleyici bir an oldu. Avrupa tarihi bizim ortak coğrafyamızdır. İnsanlar sık sık 9-11 Eylül'ün Amerikan güvenlik tarihi için bir değişim anı olduğunu söyledi. 24 Şubat 2022'de de benzer önemli Avrupa güvenlik durumu olduğunu söyleyebilirim. Kıtamızda bir savaşımız var, acımasız büyük bir savaş, bu Avrupa kıtasının çok ötesinde sonuçları olan bir savaş."

Meyer-Landrut, savaşın sonuçlarının Ukrayna'yı çoktan aştığını vurgulayarak, savaşın herkesi etkilediğini kaydetti.

Uzun savaş hazırlığı: Putin neden bu kenti istiyor?

 

Papa'dan Rusya-Ukrayna savaşı açıklaması: 'Bu bir dünya savaşıdır'

 

Rusya-Ukrayna arasındaki müzakereler sonlanabilir

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZÇELİK23 Ocak 2023 17:10

    Bizi adam yerine koymayanlar şimdi kçımızı yalıyorlar ama bunlara güvenmemek lazım.

  • Mucise Reis : )23 Ocak 2023 15:38

    Bu iş.. Azerbaycan ermenistan... geçmişte ırak-iran gibi sürer. anlaşma olmaz. ateşkes uygulanır. KKTC- kıbrıs rum kesimi gibi.. anlaşma yok.... ateşkes var... ukrayna-rusya bunu yapacaktır. ABd bunu istemediği için bol bol silahlanma yaparak uykraynayı besleyecek, savaş sürüyor, kimse ateşkese geçmesin roketler uçaklar cephaneler modern sılahlar askerı eığım donatım vb yaparak sahayı sıcak tutacaktır. ABD zaman kazanmak için kısa süreli dursada ateskese yanaşmaz. rusları kıstırdı iyice köşeye .

  • YUSUF KALEKAPISI23 Ocak 2023 16:44

    savaşı neden bitirsinlerki.ABD ve AB nin elindeki eskimiş ve güncelliğini yitirmiş silahları buraya önderip ellerinden çıkartıyorlar.daha sonra daha modernlerini silah üreten fabrikatörler yine devletlerine satacaklardır.bizim ali babacan ve yandaşları yakında şunu söyleyebilir  siha tiha kızılelmayı neden bayraktarlardan alıyoruz gidip abd israilden alsak gibi.

  • ALİ KODUŞ23 Ocak 2023 15:00

    bunların tuzağına düşmemek lazım.bizi savaşa çekmek istiyorlar.biz tarafsız kalmalıyız.