E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaşın seyrini değiştirecek karar!---

Savaşın seyrini değiştirecek karar!

Savaşın seyrini değiştirecek karar!
10 Mayıs 2022 - 08:12 borsagundem.com

ABD’den Rusya-Ukrayna Savaşı'nın seyrini değiştirecek bir hamle geldi. ABD Başkanı Joe Biden, savaşın seyrini değiştirecek olan 2022 Ukrayna Demokrasi Savunması Ödünç Verme ve Kiralama Yasası’nı imzaladı.

ABD Başkanı Joe Biden, Beyaz Saray'daki Oval Ofis'te daha önce Temsilciler Meclisi ve Senato’da onaylanan ve Ukrayna'ya Rus saldırılarına karşılık vermesi için gereken askeri teçhizatın sağlanmasını kolaylaştırmayı amaçlayan 2022 Ukrayna Demokrasi Savunması Ödünç Verme ve Kiralama Yasası'na imza attı.

'Saldırganlığa boyun eğmek daha maliyetli'

Biden, “Ukrayna hükümetini, Ukrayna halkını ve onların ülkeleri ile demokrasilerini Putin'in acımasız savaşına karşı savunma mücadelesini doğrudan destekleyen önemli tasarıyı imzalıyorum. Mücadelenin maliyeti ucuz değil, ancak saldırganlığa boyun eğmek daha da maliyetli” açıklamasını yaptı.

Yasa ile ABD'nin Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinden etkilenen müttefiklerine askeri yardım vermesini veya kiralamasını da kolaylaştıracak. Biden'ın halihazırda askeri ekipman ödünç verme veya kiralama yetkisi olsa da yasa ile bunu yapmak için bazı gereksinimler daha da kolay hale geliyor.

Hitleri yenilgiye uğratan "Ödünç Verme Yasası"

Yasa, ABD'nin İkinci Dünya Savaşı sırasında Sovyetler Birliği de dahil olmak üzere müttefiklerin Nazi lideri Hitler’i yenilgiye uğratmasına yardımcı olan “Ödünç Verme Yasası”nı hatırlatıyor.

ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı yardım: 3,8 milyar dolar

Biden'ın geçtiğimiz cuma günü Ukrayna'ya 150 milyon dolar değerinde yeni bir askeri yardım paketini duyurmasının ardından Rusya'nın geçtiğimiz şubat ayında saldırılarını başlatmasından beri ABD'nin Ukrayna'ya yaptığı yardım 3,8 milyar dolara ulaştı.

Biden'ın geçtiğimiz Cuma günü duyurduğu 9'uncu güvenlik yardım paketi ise, Kongre onayı olmadan ABD ordusunun cephaneliklerinde bulunan fazla silahlar ile karşılanacak.(Sözcü)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • bilader10 Mayıs 2022 12:38

    ABD girerse Ukrayna kurtulmaz, tarih olur. Adamların özgemişlerini inceleyin bikere, profesyonel yokediciler.

  • Mucise Reis ;)10 Mayıs 2022 09:20

    Ukrayna çok seviyorsan nato ya al. garantör ol. asker gönder.. buldular rusyaya karşı savaştırılacak millet.  ukrayna rusya karşısında kullanılacak maşa. ukraynalıalra toprak vatan diyip silah ellerine veriyorlar ruslara karşı paralı asker gibi kullanıyorlar. abd menfaati olmasa 5 kuruş vermez ukraynalılara.... zaten yıkılan evler 100 milyar usd ile yapılamaz. o alt yapı felan.. verilenler silah, karın doyuracak para.. devlet nasıl işler olacak düzen gelecek? umrunda mı abd nin ? 

  • Artur10 Mayıs 2022 08:44

    Saldırganlıklarınızın cezasını, ödeyinnnnn

  • Ali10 Mayıs 2022 08:25

    Savaşı durdurmak terine silah verip uzatmayı istiyor. Abd nin işine geliyor.