E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaşın başından beri bir ilk!---

Savaşın başından beri bir ilk!

Savaşın başından beri bir ilk!
29 Temmuz 2022 - 20:59 borsagundem.com

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ve Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov savaşın başından beri ilk kez görüştü

ABD ve Rusya dışişleri bakanları Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başlamasından beri ilk kez görüştü. ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Rus mevkidaşı Lavrov ile telefonda görüştüğünü ve Rusya'da tutuklu ABD'liler için yaptıkları teklifi kabul etmeleri konusunda Kremlin'e ısrar ettiğini açıkladı.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa ile yaptığı heyetler arası görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

Japonya ile ikili ilişkilere önem verdiklerinin altını çizen Blinken, iki ülke ilişkilerinin güçlendirilmesi konusunu da ele aldıklarını aktardı.

"Lavrov ile savaş başladığınan beri ilk kez telefonda görüştük"

Blinken, Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ile Rusya-Ukrayna Savaşı'nın başından bu yana bugün ilk kez telefon görüşmesi yaptığını açıkladı.

Blinken, "Samimi ve doğrudan bir görüşme yaptık. Britney Griner ve Paul Whelan'ın serbest bırakılmasına ilişkin sunduğumuz teklifi kabul etmelerini Kremlin'e ısrarla vurguladım." ifadesini kullandı.

Blinken'dan Lavrov'a "ilhak" uyarısı

Blinken, görüşmede, Rusya'nın Ukrayna tahılının ihracatı konusunda verdiği taahhütleri yerine getirmesini de vurguladığını belirterek, "Ukrayna Büyükelçimiz Bridget Brink, bu sabah Odessa Limanı'ndaydı. Tahılların gemilere yüklendiğini ve harekete hazır olduğunu doğruladı. Rusya'nın burada atacağı adımlar tüm dünya için çok önemli." diye konuştu.

Rusya'nın Ukrayna'nın bazı bölümlerini ilhaka hazırlandığına ilişkin belirtileri de görüşmede gündeme getirdiğini söyleyen Blinken, "Dünya, hiçbir zaman ilhakı kabul etmeyecek. Rusya, bu planlarına devam ederse ek yaptırımlar uygularız." uyarısında bulundu.

Blinken, Rus saldırıları bitene kadar Ukrayna'ya desteklerini sürdüreceğine işaret ederek, "Japonya da dahil tüm ortak ve müttefiklerimizle Ukrayna'yı desteklemek ve Moskova'dan yaptıklarının hesabını sormak için yakından çalışıyoruz. Ancak ABD, bu savaşı bitirmek için tüm anlamlı diplomatik çabalara destek vermeye de hazırdır." değerlendirmesinde bulundu.

ABD basınında çıkan bazı haberlerde de ABD'nin, Griner ve Whelan'a karşılık ABD'de tutuklu bulunan Rus Viktor But'u iade edeceği öne sürülmüştü.

ABD'den Rusya'ya yeni yaptırımlar

 

ABD ve Çin liderlerinden kritik görüşme

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR29 Temmuz 2022 21:25

    BM MİLLETLER'in Daimi Üyeleri'ne bakar mısınız, bunlara kanar mısınız?! Onların yerine REİS'im olmalıydı, canım Türkiyem Daimi Üye olmalıydı KÂİNAT ADİl ve YAŞANIR olup SÖMÜRÜ DÜZENLERİ YOK EDİLİRDİ.

  • sözün özü30 Temmuz 2022 22:29

     ahmet özbir senin zekandan  (kuş beyninden) şüpheliyim,,,, İYİ PARA ALIYORSUNDUN Zekandan dolayı..... gavurun ekmeğini yiyen kılıcını sallar...... durmak yok yolmaya devam.......

  • Ozbilir30 Temmuz 2022 00:27

    Sen dağ başında yaşayan coban olsan koyunun etinin ineğin sütünün yem fiyatlarından ilac Nakliye bağlı para etmediğini bıçağın kemiğe dayandığını bilirdir...beynin yok düşünemiyorsun yazık....

  • Artur 29 Temmuz 2022 22:22

    Vatandaşa cevap kişi kendindeki özellikleri karşısında düşünür

  • vatandaş29 Temmuz 2022 21:57

    ahmet, evladım, sen gerizakalı mısın