E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaş uzadıkça cephede işler karıştı: Kasten havaya uçurdu!---

Savaş uzadıkça cephede işler karıştı: Kasten havaya uçurdu!

Savaş uzadıkça cephede işler karıştı: Kasten havaya uçurdu!
21 Aralık 2022 - 12:07 borsagundem.com

Savaşta 10 ayı geride bırakırken, iki taraf için de cephede durum giderek ağırlaşıyor. Bir Rus askeri, Ukrayna’da savaşan bir Rus tank komutanının tartışma yaşadığı askerlerin bulunduğu bir kontrol noktasını havaya uçurduğunu anlattı.


Ukrayna'da 10 aydır süren savaş, kış aylarının da gelmesiyle giderek daha da zor bir hal alıyor.

ABD'nin önde gelen gazetelerinden New York Times, Rus ordusunda son dönemde alınan yenilgiler ve zorlu savaş koşulları nedeniyle morallerin çok bozuk olduğuna ilişkin kapsamlı bir habere imza attı. Haberde morali sıfırlanan Rus askerlerinin birbirine girdiği yönündeki tanıklıklar da dikkat çekti.

Bir Rus komutan, Ukrayna'da savaşan bir tank komutanının diğer askerlerle yaşadığı tartışma sonrası düşman safları yerine Rusya'ya ait bir kontrol noktasını havaya uçurduğu bir olaya tanıklık ettiğini anlattı. Bu tür olayların Ukrayna'da savaşan Rus ordusunda sık yaşandığını savunan Fidar Khubaev isimli asker, Zaporijya kentindeki olayda komutanın tankı tartıştığı Rus askerlerinin üzerine sürerek kontrol noktasını patlattığını aktardı.

Ukrayna'da drone operatörü olarak görev yapan ancak bir süre önce ülkeden kaçan Khubaev, “Cephede bu tür olaylar hep yaşanıyordu” diyerek bu olayın yaşandığı yaz aylarında Rus cephesinde büyük krizler meydana geldiğini ifade etti.

New York Times, olayın Rus ordusu içinde yaşanan kaosun göstergesi olduğunu yazdı.

‘ASKERLER SİLAH VE YEMEK İÇİN BİRBİRİYLE SAVAŞIYOR’

Ukrayna işgalini eleştiren emekli Rus askeri yetkili Leonid İvaşov da, gazeteye açıklamasında, Putin'in dağılmış haldeki ordusunda askerlerin silahlar ve yemek için birbirine girdiğini öne sürerek “Bir komuta merkezi, birleşik bir eylem planı yok. Yenilgi Rusya'nın kaderi” ifadelerini kullandı.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Ukrayna'nın doğusunda art arda alınan yenilgiler sonrası eylülde kısmi seferberlik ilan etmesi ülkede büyük tepkilere yol açmış, çok sayıda Rus askere gitmemek için ülkeyi terk etmişti.

Rusya'nın yeni yılda Ukrayna'da büyük bir kara harekatına hazırlandığı iddia edilirken Ukrayna'daki savaşın uzun süre daha devam etmesi ihtimali giderek güçleniyor. (Sözcü)

Rusya'dan Yunanistan'a sert uyarı: Tehlikeli planlardan vazgeçin

 

Rusya Savunma Bakanı'ndan cephede denetim

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Zaaaaa21 Aralık 2022 17:40

    Haber kimden tabikide maşa közcüden  (6) şeytan ayrıntıda gizli  (6) 

  • pazarci21 Aralık 2022 14:49

    hikaye,bu savasin bitmeini izin vermezler,niye ukraynayi kontrollu birsekilde surekli canli tutuyorlar?......cevabinida siz verin....bu savas aynen iran irak savasinin baska bir versiyonu

  • borsacı21 Aralık 2022 12:42

    savaş şartları agırıdır intahararı bile artıracak kadar agırdır ama liderler masada o şartları bilmez bir an önce barışa dönülmeli .