E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasa'Savaş' piyasa varlıklarına darbe vuruyor---

'Savaş' piyasa varlıklarına darbe vuruyor

'Savaş' piyasa varlıklarına darbe vuruyor
09 Temmuz 2018 - 14:25 borsagundem.com

ABD ile Çin arasındaki ticaret savaşının tırmanması riski, EM varlıkları üzerinde baskı oluşturmayı sürdürüyor

Dünyanın en büyük ekonomileri arasındaki ticaret savaşının daha fazla tırmanma riski gelişen piyasa varlıkları üzerinde tehdit oluşturuyor sürdürüyor.

ABD Başkanı Donald Trump, gümrük tarifesine dahil edilebilecek Çin ithalatının son aşamada toplam 550 milyar dolara varabileceğini belirtti. Söz konusu miktar, ABD'nin 2017 yılındaki Çin ithalatının tamamından daha fazla.

Bununla birlikte yatırımcıları endişelendiren tek konu “kısasa kısas vergiler” değil. Bazılarına göre Çin mallarına yönelik tarife, Fed'in faiz yükselttiği bir dönemde ABD ekonomisinde cari işlemler açığını azaltacak ve bu da doların cazibesini artıracak.

Londra'da GAM UK Ltd. fomn yöneticisi Paul McNamara, “En belirgin faktör dolar olmayı sürdürecek. Piyasa tarifelerin doları güçlendireceği görüşünü benimsiyor gibi görünüyor -ki bizce bunu kesinden ziyade makul olarak görüyoruz- ve bu güçlü dolar gelişen piyasa ekonomileri için kötü.” dedi.

Gelişen piyasa paraları kayıplarını altıncı haftaya taşıyarak 2015'ten bu yana en kötü performansını kaydetti. EM hise senetleri de düşüşünü dördüncü haftaya taşıdı. Singapur'da NatWest Markets Döviz stratejisti Mansoor Mohi-uddin'e göre Trump yönetiminin ticaret savaşını genişletmesi riski, büyük bir ihtimalle gelişen piyasa paralarının görünümü üzerinde baskı oluşturacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)