E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSavaş gemisinden lazer tutuldu! Avustralya Başbakanı'ndan sert tepki---

Savaş gemisinden lazer tutuldu! Avustralya Başbakanı'ndan sert tepki

Savaş gemisinden lazer tutuldu! Avustralya Başbakanı'ndan sert tepki
20 Şubat 2022 - 09:26 borsagundem.com

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, devriye uçağına lazer tutan Çin donamasına ait savaş gemisini "sorumsuz" hareket etmekle suçladı.

Avustralya Başbakanı Scott Morrison, Çin donanmasından bir geminin 17 Şubat’ta Arafura Denizi'nde Avustralya Hava Kuvvetleri'ne ait Boeing P-8A Poseidon tipi savaş uçağına "askeri düzeyde" lazer tutmasının endişe verici olduğunu söyledi.

"GÖZDAĞI VERME EYLEMİ"

Çin gemisini ‘‘pervasız ve sorumsuz’’ hareket etmekle suçlayan Morrison, lazer tutmanın uçağı devre dışı bırakarak uçaktaki tüm mürettebatın hayatını riske atan bir "gözdağı verme eylemi" olduğunu belirtti.

Konunun "diplomatik ve savunma kanalları" aracılığıyla doğrudan Çin ile gündeme getirileceğini belirten Morrison, "Bunu, yersiz bir yıldırma eyleminden başka bir şekilde göremiyorum ve Avustralya bu tür sindirme eylemlerini asla kabul etmeyecektir" diye konuştu.

MÜRETTEBATIN KÖR OLMASINA NEDEN OLABİLİRDİ

Eylemi Çin ordusunun "zorbalık" örneği olarak tanımlayan Avustralya Savunma Bakanı Peter Dutton da "Bu hareket mürettebatın kör olmasına, ekipmanların zarar görmesine neden olabilirdi" dedi.

Avustralya Savunma Bakanlığı, Avustralya Kraliyet Hava Kuvvetleri'ne ait denizaltı tespiti için silah sistemleri ve sensörlerle donatılmış deniz devriye uçağı "Boeing P-8A Poseidon"un lazerle hedef alındığı sırada uçakta 10 personel bulunduğunu açıkladı.

Avustralya çift doz aşılılara sınırlarını yarın açıyor

Avustralya'nın en büyük kömür santrali kapanıyor

HRW: Avustralya, sığınmacıları alıkoyuyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)