E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSavaş Divanlıoğlu'ndan borsa yorumu---

Savaş Divanlıoğlu'ndan borsa yorumu

Savaş Divanlıoğlu'ndan borsa yorumu
01 Ekim 2015 - 11:25 borsagundem.com

Saxo Capital Markets Genel Müdürü Savaş Divanlıoğlu, Türkiye ve dünya piyasalarını değerlendirdi


BORSAGUNDEM.COM
 
Saxo Capital Markets Genel Müdürü Savaş Divanlıoğlu, “Riskler ortadan kalkar ve oralarda istikrar görülmeye başlanırsa, piyasamızda da ciddi derecede yukarı doğru bir gidiş olabilir” dedi. Saxo Bank Global Emtia Strateji Müdürü Ole Hansen’in ekonomi basınıyla sohbet toplantısında konuşan Savaş Divanlıoğlu, Türkiye ve dünya piyasaları konusunda  değerlendirme yaparken şunları söyledi:
 
“BIST 100 Endeksi’nin değeri, şu anda neredeyse 2009'un başındaki seviyelere döndü. Bu da yine yabancı yatırımcıya çok çekici gelmesi gereken bir seviye. Demek ki riskler ortadan kalkar ve oralarda istikrar görülmeye başlanırsa, piyasamızda da ciddi derecede yukarı doğru bir gidiş olabilir. Bununla birlikte, seçim sonuçlarının nasıl sonuçlanacağından çok, belirsizliğin ortadan kalkması yabancı yatırımcı için önemli. Seçim sonuçlarından koalisyon da çıksa, tek parti iktidarı da çıksa bu seçim belirsizliğinin ortadan kalkması anlamına gelecektir."
 
FED'in faiz artırımına ilişkin beklentilerini de paylaşan Divanlıoğlu, “ABD'deki bono fiyatlarına baktığınızda Aralık ayındaki bir Fed'in faiz artırımı ihtimalinin yüzde 40 civarında olduğunu görüyoruz. Diğer yüzde 60'lık kısım 2016'nın başına kaymış durumda. FED’in işi oldukça zor, bir yıldır bu konu konuşulduğu için üzerlerinde ciddi bir baskı var” dedi.  FED'in faizleri geç artırmasının, erken artırmasından daha büyük olasılık taşıdığını vurgulayan Divanlıoğlu, belirsizliklerin devam etmesinin piyasalarda olumsuz havayı tetiklediğini de dile getirdi.  

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • vatandaş01 Ekim 2015 14:08

    nasıl 2009 seviyesi fiyatlara bakın nerden nereye gitti kağıtlar.adamlar artık uzun vadeli oynamıyor sürekli mal çeviriyorlar senede bir sat al yapıyorlar getirileride gayet iyi oluyor art niyetli yazıyor gibi geldi bu saxo cu.

  • yatırımcı01 Ekim 2015 14:00

    madem çok çekici yabancı bütün baba kağıtlarda neden sürekli mal satıyor...