E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıSavaş devam ederken petrol niye düşüyor?---

Savaş devam ederken petrol niye düşüyor?

Savaş devam ederken petrol niye düşüyor?
08 Nisan 2022 - 08:57 borsagundem.com

A1 Capital: Acil durum stoklarından satışın 240 milyon varile çıkarılması planı, Rusya'dan gelen arzın azalmasına ilişkin endişeleri dengeledi.


Ukrayna'daki savaşı ve potansiyel olarak daha agresif bir FED’in gelecek ayki toplantısında 50 baz puanlık faiz artırımının %88.9 ihtimalini görüyorlar- nasıl bir yumuşak iniş yapacağının bilinmezliğinde gerilerken , Louis Federal Rezerv Başkanı Bullard, ABD merkez bankasının kısa vadeli politika faizinin bu yılın sonunda %3,5'e ulaşması gerektiğini söylerken ki- işsizlik maaşı için yeni başvuruda bulunan Amerikalıların sayısının geçen hafta düştüğünü, ikinci çeyreğe doğru işgücü piyasası koşullarının daha da sıkılaşmasının enflasyonun yüksek kalmasına katkıda bulunabileceğini gördük - Pfizer ve Tesla'ya gelen alımlarla ABD endeksleri pozitif bölgeye geçti. Dolar endeksi, Mayıs 2020'den bu yana en iyi seviyesi olan 99.904'e yükseldi ki - Piyasalar ikinci çeyrekte çok daha agresif bir FED fikrine karar verdikçe, dolar endeksindeki son kazançlar ayın geri kalanında oldukça sürdürülebilir görülmekte. Avrupa Birliği'nin Rusya'ya yönelik yeni kömür yasağının yürürlüğe girmesiyle birlikte, Rusya'ya yönelik yeni Batı yaptırımlarından zarar gören euro, son bir ayın en düşük seviyesi 1.0856$'a düştü. Euro bölgesine Rusya'nın enerji ihracatı, EUR/USD'de daha fazla düşüşün muhtemel olduğunu gösteriyor.

Petrol fiyatları da düşüşte. Ana etmen ise; Ülkelerin acil durum stoklarından satışı 240 milyon varile çıkarmayı planladıkları ve bu durumun Rusya'dan gelen arzın azalmasına ilişkin endişeleri dengelemesi. Brent ham petrol vadeli işlemleri %0,6 düşüşle varil başına 100.03 dolara, ABD WTI ham petrol vadeli işlemleri de %0.4 kayıpla varil başına 95.67$'a geriledi. Tahvillerin düşmesi ve doların bir aydaki en iyi haftasını geçirmesinin etkileri ve agresif küresel faiz artışları beklentileri MSCI'nin Japonya dışındaki Asya-Pasifik hisselerinin en geniş endeksinin yatay, Japon Nikkei nin %0.2 düşüşte, ABD gösterge, 10 yıllık Hazine getirisi yatayda.

BIST 30 hareketli ortalamaları

 

Yabancı işlemlerinde öne çıkan hisseler

 

Altın fiyatları için iki senaryo

 

Günün önemli şirket haberleri 08/04/2022

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)