E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSaudi Aramco’nun iştirakinin halka arzına onay---

Saudi Aramco’nun iştirakinin halka arzına onay

Saudi Aramco’nun iştirakinin halka arzına onay
24 Kasım 2022 - 16:35 borsagundem.com

Saudi Aramco, iştiraki Luberef'in halka arzı için Sermaye Piyasası Otoritesi'nden yasal onay aldı.

Dünyanın en büyük ham petrol üreticisi olan kamu sahipli Saudi Aramco’nun iştiraklerinin bir kısmını halka arz etmeyi değerlendirdiği belirtilirken şirketin bir birimi olan Luberef halka arz olmak için gerekli yasal onayı aldı.

Sermaye Piyasası Otoritesi tarafından yapılan açıklamada, Saudi Aramco’nun motorlu taşıtlar, gemiler ve endüstriyel makineler için madeni yağlarda kullanılan baz yağları yapan şirkette toplam 50 milyon hisseye karşılık gelen yüzde 29,7’lik payını satmayı hedeflediği belirtildi.

Suudi sanayi şehirleri Jubail ve Yanbu'da faaliyet gösteren rafineri işinin yüzde 70'i Suudi Aramco'ya, geri kalanı ise yerel özel sermaye şirketi Jadwa Investment'a ait.

Bloomberg'in haziran ayında yaptığı haberine göre, Citigroup Inc., HSBC Holdings Plc ve SNB Capital ile yaklaşık 1 milyar dolar sermaye toplanması hedeflenen halka arz konusunda danışmanlık konusunda anlaşmaya varılmıştı.

Bilgi sahibi kaynaklar Bloomberg'e, Aramco'nun petrol ticareti işindeki bir hissesini ayrı olarak satmayı düşündüğünü söyledi. Petrol devi ayrıca, petrol ve doğal gaz boru hatlarını özel sermaye yatırımcılarına kiralayan birimlerdeki hisselerini de sattı.

Bloomberg tarafından derlenen verilere göre, Suudi Arabistan diğer piyasalarda hisse satışları kururken bile, sonuçlandırılmış 27 anlaşma ile bu yıl dünyanın en popüler halka arz noktalarından biri oldu.

Aramco'dan Güney Kore'de 7 milyar dolarlık yatırım hamlesi

 

Petrol fiyatlarındaki artış Aramco'nun kârını yükseltti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)