E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSaudi Aramco tesislerine saldırı savaşa doğru gidiyor---

Saudi Aramco tesislerine saldırı savaşa doğru gidiyor

Saudi Aramco tesislerine saldırı savaşa doğru gidiyor
16 Eylül 2019 - 20:23 borsagundem.com

Trump, Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Saudi Aramco'ya ait tesislere düzenlenen Silahlı İnsansız Hava Aracı (SİHA) saldırısına ilişkin, “İran Suudi Arabistan'a yapılan saldırı ile ilgileri olmadığını söylüyor. Göreceğiz” ifadelerini kullandı

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter’dan yaptığı açıklamada, İran'ın daha önce Hürmüz Boğazı yakınlarında düşürdüğü Amerikan İHA'sını hatırlatarak, “İran'ın bir insansız hava aracını düşürdüğü zaman gerçekte hiçbir yere yakın olmadığını bile bile İnsansız Hava Aracı’nın (İHA) kendi hava sahalarında olduğunu söylediğini hatırlayın. Çok büyük bir yalan olduğunu bilerek bu hikayeye sıkı sıkıya bağlı kaldılar. Şimdi Suudi Arabistan’a yapılan saldırı ile ilgileri olmadığını söylüyorlar. Göreceğiz” dedi.

“KİLİTLENDİK, SİLAHLARIMIZ DOLU”

Trump daha önce yaptığı bir başka açıklamada ise saldırının arkasında İran olabileceğini ve Suudiler’den saldırıyla ilgili bir açıklama gelir gelmez İran’ı vurmak için hazır oldukları mesajını vermişti.

Trump, “Faili bildiğimize inanmak için sebebimiz var, teyide bağlı olarak biz (hedefe) kilitliyiz ve silahlarımız dolu. Fakat (Suudi Arabistan) Krallık'tan bu saldırının müsebbibinin kim olduğunu duymayı bekliyoruz” ifadelerini kullanmıştı.

SUUDİLER İRAN’I HEDEF GÖSTERDİ

Yemen’de Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Saudi Aramco’ya ait tesislere yönelik saldırıların Yemen toprakları dışından İran silahlarıyla gerçekleştirildiğini açıkladı.

Koalisyon sözcüsü Turki el-Maliki, Suudi Arabistan’ın Al Arabiya televizyonunun canlı yayınladığı basın toplantısında, “Soruşturmadan elde edilen ilk bilgiler, Bekik ve Haris’e (Saudi Aramco’ya ait tesislerin bulunduğu yerler) düzenlenen saldırılarda kullanılan silahların İran’a ait olduğuna, saldırıların Yemen topraklarının dışından yapıldığına işaret ediyor.” dedi.

Maliki, saldırının nereden gerçekleştirildiğinin öğrenilmesi için soruşturmanın devam ettiğini belirtti.

Öte yandan, Suudi Arabistan Şura Meclisi, dost ve kardeş ülkelerden, Saudi Aramco saldırılarının arkasında yer alan örgütlerin, ülkelerin ve destekçilerinin yargılanması için ortak çaba harcamalarını istedi.

SAUDİ ARAMCO PETROL TESİSLERİNE SALDIRI

Suudi Arabistan’ın milli petrol şirketi Saudi Aramco’ya ait 2 tesiste, cumartesi günü yerel saatle 04.00’te SİHA'larla düzenlenen saldırıların ardından yangın çıkmıştı.

Olayda ölen ya da yaralanan olmazken saldırıyla ilgili herhangi bir taraf suçlanmamıştı. Husiler ise yaptıkları yazılı açıklamayla saldırının sorumluluğunu üstlenmişti.

Yemen’deki İran destekli Husiler, son zamanlarda genellikle Suudi Arabistan hava savunma sistemi tarafından etkisiz hale getirilen orta ve uzun menzilli balistik füzelerin yanı sıra SİHA’larla ülkenin bazı bölgelerini hedef alıyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • CAFER KILIÇ16 Eylül 2019 22:27

    hiç amerika veya avrupa kıtasında hiç böyle olaylar oluyormu hep müslüman coğrafyasında oluyor.neden hep mezhep kavgasından dolayı eğer müslümanlar arasında mezhepcilik ve yöneticilerininde menfaat kavgaları olmasa ne abd, nede israil hiç bir şey yapamazlar.bugün sudiarabistan nın yeni yetme kralı ben tahta 50 sene krallık daha yapacağım diyor.sanki o topraklar babasının malı krallık diye bir şeymi kaldı.tabiki kendisi bunları elde etmesi için ülkesini güçlü olanlara satacaktır.

  • Körfez savaşı borsa mağduru Trakyalı16 Eylül 2019 21:34

    Bu saldırı olırsa borsa 20 bin. Demedş deneyin.

  • doktor17 Eylül 2019 01:28

    hicbirsey cikmaz bu kargasadan, olan korkup satan kucuk yatirimcinin zarari olur, korkutup sattir muhabbeti 

  • mehmet16 Eylül 2019 21:22

    bu devirde savaş falan olmaz... boş işler bunlar. abd li patronlar kazanıyor şimdi... ince planlar yapılıyor. 

  • HALİL TÜRK16 Eylül 2019 21:22

    bugün askeri uzmanla tv değerlendirmeleri vardı.bu iş dronlar ile olması mümkün değil değil .bu ancak çok çok yüksek tekonoloji ile olabilir bu da israil ve abd nokta atışlı silahlar ile olur deniliyor.

  • Servergazi16 Eylül 2019 21:20

    Bu adamlar ters köşe yaparak insanların birikimlerini elinden almak için oyun oynuyorlar.

  • Yalan16 Eylül 2019 20:57

    Saldırıyı abd yapmıştır İran a bulaşmak için bahane arıyorlar.

  • köfteci16 Eylül 2019 20:42

    dün birileri yazıyordu ne kadar iyi olmuş suudilere patlamış diye , asıl olan bize oldu kabak bizim başımıza patladı

  • Numan16 Eylül 2019 20:31

    Usa yeni oyunu petrol u fırlattı